no aj ja sa prave teraz rozhodujem, ze ci ipod alebo ostatne, a musim povedat ze mi toto forum celkom pomohlo (ak mate linky na nejake ine diskusie s touto temou, kludne aj ciste flamy, sem s nimi, dik)
mne to vychadza takto (pls opravte ma, stale sa len rozhodujem)
ipod + pekny, lahky, kedze ho ma vela ludi tak dobra podpora, a na modeloch s displayom sa daju vraj citat aj knizky (co by sa mi hodilo), flash disk (planujem kupit 1/2/4G) chapem ze na sk/cz je to inak, ale tu v uk kde je tym presyteny trh su ipody lacnejsie ako konkurencne mp3, takze aj cena je pre mna plus
ipod - bojim sa kolko (rokov) vydrzi baterka, vyzera to byt draha zalezitost, itunes nemusim a hudbu neplanujem kupovat, staci mi moja zbierka mp3, naozaj sa to "cudne" do ipodu nahrava? vraj sa dost da poskrabat (mi je u ***** aj tak bude vo vrecku) sluchatka bude treba nove, nieze by som sa bal o kvalitu zvuku, ale chodit s bielymi earbunds je tu dost provokacia, a nechcem aby mi ho hned v prvy tyzden ukradli...
ostatne znacky + omnoho viacej ficuriek (ktore asi nepouzijem), standardne tuzkove baterky (dufam), vraj lepsi zvuk, lepsi vyber co sa designu tyka

, da sa pouzit ako usb flash disk, niektore podporuju aj foto/video/texty
ostatne znacky - drahe (tie najlacnejsie cinske neratam), trosku vacsie, mala podpora, 4G flash verzie asi nie su...
pls. okomentujte (znali veci) prip. napiste priamo co by ste kupili vy (chcem 1-4GB Flash/bez pohyblivych casti, nech na tom idu mp3, a idealne daju sa citat knizky, nech to ma pekny zvuk. Je mi jedno ako to vyzera, nepotrebujem ficurky (okrem tych kniziek to by sa mi siklo), cena u ipodu nie je nevyhoda skor naopak...)
dik