iAudio 5 nebo iPod nano?

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pogik 8. 4. 2006 16:51

zdravim, mate nekdo osobni zkusenosti s prehravaci iAudio 5 a iPod nano? mam ted iAudio 5 (dale jen iA) a je zde jista moznost, ze budu mit misto tohoto 1GB iPod nano (dale jen iP) a stary prehravac prenecham mamce, protoze potrebuje radio a zaznam zvuku, coz ja ne.

s iA pouzivam Koss Porta Pro a zvuk je naprosto neprekonatelny. Ty sluchatka nehrajou tak skvele bez iA a iA nehraje tak skvele s jinyma sluchatkama. Da se tam nastavit jakysi MP3 Enhance, diky kteremu zni zvuk lip - nedokazu presne popsat, cim to je. Je tam mozne nastavit 2 ruzne druhy bassu (BBE a Mach3bass). Mam vyply ekvalizer a i bez nej je zvuk skutecne perfektni. Posloucham hiphop, jungle, dnb - da se tedy rict, ze jsem tak trosku vysazenej na plny hluboky tony (coz mi i iA i sluchatka shodou okolnosti poskytuji vice nez dostatecne).

Nabidne mi iP aspon podobnou uroven reprodukce?
OGG prehravat nepotrebuju, radio nechci, nahravat nepotrebuju a tak dale.

Nejsem nijak vysazeny na Apple iPod a ten (z meho pohledu smesny) kult "ja mam apple, ja jsem vic" , jde mi skutecne POUZE o kvalitu reprodukce, ne o image, ci podobne kraviny. Prosim fanatiky, kteri znaji *POUZE* iPod, aby se zdrzeli komentare, ktery nerekne nic noveho k tematu - coz je "rozdily mezi iA a iP co se kvality zvuku tyka".

diky
pogik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod phibes 8. 4. 2006 22:28

pokial, ako pises, ti ide iba o kvalitu zvuku, ta nevidim vyznam menit iaudio za ipod. zostan pri nom, prip. si kup znova iaudio. ipod nano ti urcite nebude hrat lepsie. okrem toho ho budes mat o chvilu cely doskrabany.
phibes
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pogik 9. 4. 2006 09:23

Jo, jde mi pouze o kvalitu zvuku. Nepotrebuju, aby iP hral lip, staci aby hral stejne ... Kdybych nemusel, tak to nemenim ale okolnosti mne k tomu asi prinuti ... ach jo.

Mno, mozna budu mit na prodej jeden zbrusu novy iPod nano, abych si mohl koupit iAudio ...
pogik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Adam Bernau 9. 4. 2006 09:59

Pokud jde o kvalitu zvuku, tak iAudio patri mezi spicku, coz se o iPodu bohuzel rici neda. Vsak si zajdi do nejakeho kramu se svym prehravacem a popros je, jesti by sis mohl poslechnout iPod pro porovnani. A uvidis, resp. uslysis sam.
Adam Bernau
Junior

Odeslat příspěvekod tOplOaDer 9. 4. 2006 10:18

No ja teda te tu nebudu presvedcovat, ale na tvým místě bych nechal Iaudio.
tOplOaDer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pogik 9. 4. 2006 10:39

ja urcite nepotrebuju bejt presvedcovanej nechat si iA :-) ja vlastne chci vedet, jestli bude prechod k iP prechod k horsimu nebo ne ... a zacinam dostavat takovej pocit, ze jo.
pogik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Yndor 9. 4. 2006 10:52

iAudio hraje skvele, iPod kvalitou zvuku prilis nevynika. podle me by to byl jednoznacne prechod k horsimu (taky venku pouzivam porty). ale uslysis sam, nejlepsi je porovnat to na vlastni usi..
Yndor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tOplOaDer 9. 4. 2006 15:32

podle me je to prechod k horsimu (byt jen o trochu) a nedelal bych to... Ipod je proste Ipod, legenda co stoji a nenabidne tolik co treba ostatní..
tOplOaDer
Mírně pokročilý