Sony NW-E005/B (2 GB) vs. Emgeton E2 Cult (1 GB)

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ConPower 1. 6. 2006 20:46

Jak je na tom levnější Sonáč s kvalitou reprodukce? Slyšel jsem, že prý nic moc... Na druhou stranu ale 2 GB paměti a výdrž 50 hodin nezní vůbec špatně. Ale zas jenom 1-řádkový displej. :-/ Vypadá krásně. Můžu ho mít za 3k.

O E2 vím, že má kvalitní zvuk, kovové kryty, větší displej... Navíc je česky.

Ještě bych mohl možná, pokud bude, mít za 4k HDD Sony NW-A3000/S 20 GB. Jak hodníte ten? Jak je na tom se zvukem, rychlostí?

Díky za všechny postřehy a tipy.

Obrázek NW-E005
Obrázek NW-A3000

P.S.: Jaký je rozdíl mezi NW-E005 a NW-E505? Teda kromě displeje a trochu jiného ovládání...
Naposledy upravil ConPower dne 1. 6. 2006 20:52, celkově upraveno 1
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kalfa 1. 6. 2006 20:51

Imho je lepší ten Emgeton, u Sony se všeobecně platí hodně za značku....to je můj názor, dokázaný na několika příkladech
Včera jsem umřel, dnes zase sedím v práci,
vždycky jsem tušil, že to tak bude,
že umřu a howno se stane....
05/01/09 pro mě skončil život :'(
Kalfa
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 1. 6. 2006 21:02

No nevim, me teda necely 3,5 tis. za 2 GB prehravac nepripada jako priplaceni za znacku. Spis by me zajimalo jestli ten Sonak podporuje adresare, jinak nema smysl.
Wikan
Junior

Odeslat příspěvekod Kalfa 1. 6. 2006 21:07

jde o to, jak to bude kvalitní nebo ne... :(
Včera jsem umřel, dnes zase sedím v práci,
vždycky jsem tušil, že to tak bude,
že umřu a howno se stane....
05/01/09 pro mě skončil život :'(
Kalfa
Junior

Odeslat příspěvekod ConPower 1. 6. 2006 21:44

Wikan píše:No nevim, me teda necely 3,5 tis. za 2 GB prehravac nepripada jako priplaceni za znacku. Spis by me zajimalo jestli ten Sonak podporuje adresare, jinak nema smysl.

Jo no, spíš je až podezřele levný... Adresáře myslm umí. Jen ten jednořádkový displej. :-/
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Makaveli2Pac 1. 6. 2006 21:55

Konkretne so ziadnym modelom skusenosti nemam, ale o Sony vseobecne plati, ze ich "lacnejsie" prehravace patria skor medzi priemer co sa kvality reprodukcie tyka. Odporucil by som ti ich vyskusat na vlastnych usiach. Ak by ti ich reprodukcia vyhovovala, tak by som zobral to Sony (hlavne koly tej vydrzi v ktorej su prehravace Sony jednotkou).
A s tym, ze u Sony sa plati dost za znacku uplne suhlasit nemozem, davnejsie to tak urcite bolo, no teraz je vacsina ich produktov cenovo na takej, resp. porovnatelnej urovni ako konkurencia, pri takychto mp3-prehravacoch urcite. (keby kupujes MD, tak tam si za to, ze je to Sony urcite priplatis, no z vlastnych skusenosti viem, ze ta kvalita tej cene odpoveda)
"I believe that everything you do bad comes back to you. So everything that I do that's bad, I'm going suffer for it. But in my heart, I believe what I'm doing is right. So I feel like I'm going to heaven." - Tupac Shakur
Makaveli2Pac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ConPower 2. 6. 2006 06:01

BTW co je to MD? Jinak kámoš má právě ten NW-E505 a reprodukce je v pohodě, tak by mě celkem zajímalo, jak je na tom 005 (třeba v porovnání s ním nebo E2).

Taky bych uvítal názory na ten "hadrový". :)
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Makaveli2Pac 2. 6. 2006 11:45

Ako som uz povedal, nemal som moznost konkretne tieto modely vyskusat, ale myslim si, ze ta reprodukcia 505ky vs. 005 bude podobna. Ak ti vyhovuje a tu E505ku si pocuval na dodavanych sluchatkach (co nie su ziadny zazrak), tak nie je o com... Ked k nej dokupis este nejake kvalitnejsie sluchatka, urcite budes spokojny.

A k tej NW-A3000ke: v kazdom teste co som cital, dostal tento model hodnotenie pomeru kvalita/cena - velmi dobre. Na CHIP.de som nasiel celkom obsiahle porovnanie prehravacov, orientacne sa na to mozes kuknut: http://www.chip.de/perl/tpdb/tpdb_out.pl Co sa tyka zvuku, dostal 51 bodov co ho radi na predposledne miesto. V testoch inych casopisov co som cital, radili jeho reprodukciu zvuku taktiez skor k priemeru. Opat si myslim, ze ta reprodukcia bude na urovni vyssie spomenutych prehravacov, ktora je, ako si napisal, v pohode... Ja by som sa na tvom mieste teda rozhodol pre nejake to Sony, ake, to uz vyber ty...

A MD je Mini Disc. Ja ked som kupoval nejaky prenosny prehravac, jednoznacne u mna zvitazil Mini Disc. Je sice trosku vacsi a drahsi, ale kvalita reprudukcie je perfektna, ma vela editacnych schopnosti, ma linkovy, digitalny a mikrofonovy vstup, velku vydrz, Hi-MD podporuje disky s kapacitou 1GB (kazdy novy 1GB disk stoji do 300Sk) a Hi-MD podporuju aj nahravanie a prehravanie vo vysokokvalitnom rezime ATRAC TYPE-S DSP... ( http://www.sony.sk/view/ShowProduct.act ... MD+Walkman )
Tu je najnovsi model Hi-MD:
Obrázek
"I believe that everything you do bad comes back to you. So everything that I do that's bad, I'm going suffer for it. But in my heart, I believe what I'm doing is right. So I feel like I'm going to heaven." - Tupac Shakur
Makaveli2Pac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ConPower 2. 6. 2006 13:49

2 Makaveli2Pac: Díky, moc mi pomáháš. :)

Ne, MiniDisc bych nechtěl, to je na mě moc velké... Potom, co čtu na ten HDD, nevím, nevím (a beztak už ani nebude dostupný za ten menší ca$h).

Jinak pokud bude mít 005 podobnou/stejnou reprodukci jako 505, tak to ho beru hned... 2 GB za 3,5k Kč je super. K tomu bych si ještě pořídil Koss KSC/75 a bude správná hudební kalba. :D Tady píšou o nějakém vodotěsném pouzdře, jen jsem tak úplně nepochopil, jestli to je v balení, nebo jako dokoupitelné příslušenství.. Prý má ten player i kalendář, čas, stopky, což bych celkem uvítal. Jen pořád nevím, jak na tom bude s přehledností ten displej... Celkem by se mi hodila nějaká recenze na něj, jenže české a slovenské weby MP3 přehrávače prakticky ignorují. Jo, ještě jsem zjistil, že má vestavěný USB konektor, což je na jednu stranu fajn, protože ho připojím kamkoliv, ale na druhou by mě zajímalo, jak bude po pár měsících držet ta krytka.

Obrázek
Obrázek

Designem se mi líbí hodně. :-B
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Makaveli2Pac 2. 6. 2006 15:29

Jj, ten dizajn je super. Sony ma vacsinu svojich produktov aj co sa dizajnu tyka velmi slusne spracovane. Myslim, ze v kombinacii s tymi Kossmy bude hrat velmi dobre, za tie peniaze to je dobra kupa. A co sa tyka toho puzdra, nemyslim si, ze by bolo uz v zakladnom baleni.

Na tejto stranke som nasiel kratku recenziu NW-E005: http://www.cnet.com.au/mp3players/mp3pl ... 125,00.htm
Pisu tu, ze prehrava len skladby, ktore boli do prehravaca prenesene pomocou SonicStage. Na toto by som sa este urcite pred kupou v predajni spytal. Je pochopitelne, ze hudbu vo formate ATRAC (OpenMG) prehra len po preneseni cez SonicStage, ale ze by neprehral normalne prenesene mp3ky mi nejako nesedi. Taktiez pisu, ze prehravac im vydrzal hrat len 16 hodin, namiesto vyrobcom slubovanych 28... Osobne som nemal ziadny mp3-prehravac Sony, takze neviem, ako je to s tym SonicStage, no do MD dostanem skladby z PC len cez SonicStage...

Edit: http://www.audioexpert.cz/kartove-pamet ... nw-e-005-b . Akukolvek hudbu treba preniest cez SonicStage, aby ju prehravac prehral.
Makaveli2Pac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ConPower 2. 6. 2006 16:41

Hm, je škoda, že nemá USB Mass Storage, ale tak to bych snad s těmi 2 GB přežil (i když ten SonicGate je třeba jen na přehrávanou hudbu, tak to mi až tak nevadí). :) Větší starosti mi dělá ten displej(íček). Je fajn, že i když je tak lesklý, jen tak se nepoškrábe. Potom to nabíjení se mi zdá v pohodě, snad to i bez tužek vydržím. :)

Každopádně před koupí si ho radši vyzkouším, jak hraje a jak velké omezení je ten malý displej.

Díky za všechny příspěvky, uvítal bych i další reakce. :)
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod LuKoCH 2. 6. 2006 18:41

No u těch Sonáčů bych se taky koukal na to, jestli mají nabíječku na ty svoje slavný Li-Ionky.
Je to asi takhle: Měl jsem Creative MuVo Slim asi rok. Měl Li-Ion baterku, výdrž 15 hodin. Ale dobíjel se jen přes USB. Když jsem ho kupoval, tak jsem si myslel, že to vobechčije taková USB redukce (nabíječka bez drátu s USB vstupem). No jenže to nevobechcala. Problém byl asi v nabíjecím proudu.
No na běžný přehrávání byl very good, ale jak jsme jeli na dovolenou, tak sem se musel docela krotit a radši jsem ani nepouštěl rádio.

Já jen abys měl přehled :D
LuKoCH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ConPower 2. 6. 2006 19:30

No, o tom jsem přemýšlel, jak to udělám, když budu u moře. Sony se prý taky dá nabíjet jen přes USB, ale našel jsem udělátko, přes které by se mělo dát jít nabíjet i přes klasickou síť - http://www.megaobchod.cz/Sitova-AC-nabi ... 20102.html
Pomůže to? Teda bude to fungovat? Ten NW-E005 má klasický "samec" USB konektor...
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod LuKoCH 2. 6. 2006 20:14

ConPower píše:No, o tom jsem přemýšlel, jak to udělám, když budu u moře. Sony se prý taky dá nabíjet jen přes USB, ale našel jsem udělátko, přes které by se mělo dát jít nabíjet i přes klasickou síť - http://www.megaobchod.cz/Sitova-AC-nabi ... 20102.html
Pomůže to? Teda bude to fungovat? Ten NW-E005 má klasický "samec" USB konektor...k/quote]

jasný....na to stejný jsem přišel před tím rokem a kupoval jsem něco podobnýho
na MuVu Slim to nefungovalo, ale asi kvůli nabíjecímu proudu

já teda radši za 300 Kč dohromady koupím nabíječku GP (200 Kč) a za 100 Kč jednu AAA baterku...a nebo radši 2
LuKoCH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ConPower 2. 6. 2006 20:50

Hm, mně by tam ale baterka byla na nic, když to má AKU. :D Pokud to funguje, tak nemám žádný problém (teda až na ten displej :mrgreen: ).
ConPower
VIP uživatel

Další stránka