Emgeton X3 Cult vs. iRiver T10 vs. SanDisk SANSA c150

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ConPower 1. 9. 2006 10:13

Táákže, zase vybírám MP3 přehrávač, co nevidět mám narozky, tak chci vybrat dobře...

Emgeton a iRiver se dělají nejvíc 1 GB, a to většinou za cenu kolem 3k, SanDisk má 2 GB za 2,5k. Od iRiveru můžu očekávat špičkovou kvalitu zvuku, totéž ovšem i od Emgetonu, na SanDisk jsem moc chválu nečetl, ale zas ty dva giga... Hlavní je pro mě co nejkvalitnější poslech (v mezích možností, iAudia se mi už zdají moc drahé), a to i při vyšších hlasitostech, což soudě podle recenze na serveru MPX.cz, Emgeton zvládne hravě. Sluchátka mám Koss KSC75, takže jsem už docela vybavený. Rádio nepotřebuju, diktafon se hodit může, barevný displej je úplná zbytečnost. Mělo by to mít USB Mass Storage aspoň pro nepřehrávané soubory, plus bude, když do toho natáhnu muziku i přes TCM. Potom rychlost zápisu by opravdu měla odpovídat USB 2.0, protože co jsem četl, hodně přístrojů údajně s USB 2.0 zapisovalo rychlostí srovnatelnou s 1.1... Ještě nějaké to pohrání si s playlisty, různé opakování a tak. OGG nepotřebuju. K Emgetonu bych mohl dostat i repráčky.

http://www.megaobchod.cz/EMGETON-X3-Cul ... 20614.html
http://www.megaobchod.cz/iRiver-T10-1GB ... g9288.html
http://www.megaobchod.cz/Sandisk-Sansa- ... 21123.html

Jaký byste si vybrali vy a proč? Díky za rady.

P.S.: Můžete doporučit i jiný přehrávač, ale nechci takové ty neznačkové plasťáky-klíčenky; především ale vybírám z těchto tří.

//EDIT: Dočetl jsem se, že SanDisk nerozezná složky, takže pokud někdo toto info nevyvrátí, tímto vypadává ze hry. :)
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod FaZZy 1. 9. 2006 13:08

Já bych šel do Irivera pač je to kvalitní poslech a doba hraní 53hodin není k zahození.
Static X, Hypocrisy, In Flames, SoulFly, Sepultura,Dark Tranquility,.. 4ever :twisted:
OC: Athlon 3000+ 1,8GHz@2,8GHz
A? učiníš co chceš, stejně toho budeš litovat.
Max Cavalera je metalový Bob Marley
FaZZy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kromec 1. 9. 2006 13:15

Taky iriver
Pokud chces co nejkvalitnejsi vystup z mp3 prehravace tak jeste je dobrej SONY ,ale musis se smirit s min funkcemi a ovladacim programem.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucky-x 1. 9. 2006 13:15

iRiver ... jasna volba ;-)
Beyerdynamic DT 990, Audinst HUD mx1, wasapi, foobar2000

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod ConPower 1. 9. 2006 22:20

kromec píše:Pokud chces co nejkvalitnejsi vystup z mp3 prehravace tak jeste je dobrej SONY

Fakt? Dlouho jsem uvažoval o 2 GB NW-E005, ale údajný horší zvuk mě odradil.. Tahle informace mě docela překvapila, Sony právě prý hraje mezi MP3 přehrávači až "druhé housle" (ne-li třetí) po iRiveru a iAudiu, právě i Emgetony hrají líp.

Díky za rady, od začátku byly moje sympatie u Emgetonu, ale vypadá to, že mě dokážete přesvědčit na iRiver.. OGGy sice nepotřebuju, ale tenhle model je umí, a to aspoň potěší. :)

Uvítám další příspěvky.
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod james11 1. 9. 2006 22:28

můj tip EMGETON X3 Cult 1GB :)
Nikdy neříkej to nejde... :-)
james11
Junior

Odeslat příspěvekod ConPower 1. 9. 2006 22:36

Díky za radu, proč by sis ho vybral? Mně totiž nestačí samotný tip, potřebuju i vědět důvod. :)
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod FaZZy 1. 9. 2006 22:59

bude nová Sansa C200 to by mohla být zajímavá volba http://www.pctuning.cz/index.php?option ... 9#comments
dobrá cena celikost a slot pro karty
Static X, Hypocrisy, In Flames, SoulFly, Sepultura,Dark Tranquility,.. 4ever :twisted:
FaZZy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cernysev 2. 9. 2006 00:26

Pokud budou u te C200 ceny 2100 a 2600 tak je bezkonkurencni :)
cernysev
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod james11 2. 9. 2006 08:45

ConPower píše:Díky za radu, proč by sis ho vybral? Mně totiž nestačí samotný tip, potřebuju i vědět důvod. :)!/quote]

bral bych ho protože je to Emgeton, vyhovuje mi velikost, výdrž baterky, takže s těchto tří by mi vyhovoval právě ten Emgeton. Jinak já jdu do E5 Culta :)
Nikdy neříkej to nejde... :-)
james11
Junior

Odeslat příspěvekod ConPower 2. 9. 2006 23:01

Tak to je dilema... iRiver by asi měl mít lepší zvuk a dýl vydrží, zato Emgeton je v češtině, OLED displej nejspíš bude lépe čitelnější na slunku a má příjemnější rozměry, iRiver je dost tlustý.

http://www.alza.cz/ImageWrite.asp?CO=JV535-04&FL=4

poraďte prosím
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ConPower 2. 9. 2006 23:04

FaZZy píše:bude nová Sansa C200 to by mohla být zajímavá volba http://www.pctuning.cz/index.php?option ... 9#comments
dobrá cena celikost a slot pro kartyk/quote]

Díky za tip, ale AKU se mi moc nelíbí a nechce se mi čekat...
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod FaZZy 3. 9. 2006 00:35

Sansa třídí podle ID Tagu.
Ten Emgeton vypadá hodně dobře.
iRiver se mi nelíbí.

Kámašovi dojde šestého iriver T10 tak ho můžu přímo porovnat s Emgetonem E5Cult jestli počkáš tak hodím pak info.
FaZZy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ConPower 3. 9. 2006 10:32

Jo, SanDisky vlastně navíc neumí složky...

2 FaZZy: Do šestého počkat klidně můžu, budu Ti moc vděčný, když pár řádků napíšeš. :)

Porovnání rozměrů T10 a X3:
T10 - 85 × 40 × 29 mm (výška × šířka × hloubka)
X3 - 62 × 28 × 16 mm

To je dost znatelný rozdíl, v objemu je Emgeton o celých 70.824 mm3 (!) menší.

Ještě někdo poradí?
ConPower
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod imfromcompton 3. 9. 2006 18:05

zajdi si ich pozret do nniakeho shopu ked ti ide o velkost...ja som iriver drzal v ruke a podla mna neni vobec nejaky velky..ale neviem to porovnat s x3 lebo som ho ece nevidel..tos asi tolko...peace
imfromcompton
Kolemjdoucí

Další stránka