grabujete mp3? V jaké kvalitě??

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mareq0 22. 6. 2009 19:10

Já jo, na netu najdeš skoro všechno, ale kvalita je někdy otřesná. Když si to nagrabuju sám, mám jistotu, že jsem si to zmrvil sám :D 8-)
Obešel já polí pět!
mareq0
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 22. 6. 2009 21:08

Marku, na kolik grabuješ - když už teda grabuješ? Já se přiznávám, že když si dělám "výpalky" do auta, tak zásadně ve 320kbps - i když se mi pak toho nevejde tolik na jednu placku...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod karkar 23. 6. 2009 10:35

Zdravim,
Ja grabuji primo do FLAC a pak prekonvertim na mp3 pomoci Foobar 2000. Pouzivam nativni nastaveni ve Foobaru VBR V1 225 kbps a s kvalitou jsem spokojeny. Velikost je zhruba 2x vetsi nez 128 kbps.
Na poslech na PC, v mp3 prehravaci ci v aute je to pro me naprosto dostacujici.
Časy jsou zlé, Kamile...
--
Potichu: Atom PC @ Debian->FLAC->Squeezebox Classic->Dispre II v 4->Senn HD 595
Nahlas: Atom PC @ Debian->mp3/FLAC->Squeezebox Classic->M-Audio BX5a
Na ven: Iriver T10FM->Koss Plug
karkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod renny7046 19. 8. 2009 18:26

no mě taky stačí většinou 128 nebo 256 jak kdy. Mě se zdá že to stejně není v těch normálních mp3 poznat.
renny7046
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kocmeister 19. 8. 2009 21:41

Poznat to samozřejmě je. Záleží na jak kvalitním aparátu posloucháš. Ale doba jde kupředu a podle mě už je dneska použití komprimovaný hudby de-facto pasé. Před pár lety ještě možná. Ale při dnešní ceně pamětí a možnostech byť jenom mp3 přehrávačů...
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hhitmen 25. 8. 2009 16:17

Kdyz uz jsem tu nasel tady toto tak se rovnou optam :-)

Kdyz mam MP3 128 kbps a prevedu to pak do 320 kbps tak bude to mit cenu nebo ne? dokaze to zvysit kvalitu nebo uz ta MP3 je ocesana a uz to nebude mit takovou kvalitu jako bych to prevedl s original CD na 320 kbps
hhitmen
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 25. 8. 2009 16:23

z něčeho, co je už očesané si to nelze nijak "vymyslet" zpětně. Jsou mechanismy snažící se o to - X-Fi. No ale výsledek...
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hhitmen 25. 8. 2009 16:30

No dobre takze logicky sem uvazoval dobre :) diky za potvrzeni

Jinak do iPodu se snazim hrnout aspon 196kbps rad si nekdy vychutnam ten rock a kdyz hlasitost dam nahoru tak ta 128 ci nedejboze 96 kbps je katastrofa ale samozrejme cim vice tim lepe ale min ne :) rozeznat to jde snad na vsem co prehrava hudbu. I kdyz mam dojem ze receiver si s tim poradi lepe nez iPod s horsi kvalitou a zvukovym podanim :)
hhitmen
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 25. 8. 2009 16:50

To, že se to při zvýšení hlasitosti zhorší, bych přisuzoval spíš přehrávači nebo sluchátkům než samotné kvalitě nahrávky.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hhitmen 25. 8. 2009 16:56

Je ale zajimave ze pri vyssi kvalite pri zesileni je ten zvuk cistejsi no nevim profik nejsem jen rikam co slysim. Zvuk mam citlivej dost hudbu se sluchatkama poslouchat dlouho nedokazu, protoze me pak zacne bolet hlava sem takova citlivka :D

Jinak jeste se musim mrknout co ten muj iPod podporuje ale jako nejlepsi rikate je ogg ?

takze vyber z toho :D
z toho vyberu je nejlepsi co pomer velikost/kvalita ?
Audio formats supported: AAC (16 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3, and 4), Apple Lossless, AIFF, and WAV
hhitmen
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 25. 8. 2009 17:20

kvalitativně samozřejmě bezztrátový formát - FLAC, APE, WMA lossless, MP3 Pro, Apple lossless, WAV

ogg je na tom trochu lépe než mp3. Ale osobně v tom neslyším badatelný rozdíl.
Do iPoda tedy Apple Lossless nebo WAV. AAC by mělo být taky lepší než MP3. Pokud máš iPoda, do kterého můžeš šoupnout Rockbox, tak se ti možnosti zvětší.
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Emokid 25. 8. 2009 18:14

hhitmen: Jaký máš iPod a sluchátka? Jinak samozřejmě ALAC z jiného bezztratového zdroje je best.
ipod
Emokid
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hhitmen 25. 8. 2009 18:14

Mrknu na netu neco sem o tom Rockboxu cetl ale nevedel sem ze rozsiri i podporu formatu mam posledni radu classica 120gb tak jdu zjistovat :)

Edit: Sluchatka Koss porta pro :-)

Jinak Flac a ruzne formaty jedine do PC i kdyz ani to nemam doma jedu prevazne na MP3 pokud mozno s co nejvyssim kbps :-) jen me zajimalo jestli neco bude stejne kvalitni jako 320kbps u MP3 ale mensi ale aby to podporoval iPod vidim ze tomu ogg moc nevoni :D
hhitmen
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 25. 8. 2009 18:44

Tak poslední Classic bohužel, nemusíš ani hledat... Jinak po nahrání Rockboxu odpadá nutná spolupráce s iTunes, teda na mým stařičkým Nanu...
Jo a Porty, tak to se ani Flacem netrap ;)
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka