Sluchátka-pecky Creative obecně

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pRINCEZNNA 8. 10. 2006 21:45

Máte někdo zkušenosti se sluchátky Creative ??...hlavně EP-630 a EP-635...vím že se o tom už mluvilo,ale zajímaly by mě názory,zkušenosti,srovnání..všechno na "jednom místě"...připadámi. že jsou docela opomíjené,navíc na ně není jednotný názor ( co se týká kvality zvuku )...co vy nato ??
Skool of hard Knocks !!!! ..DnB positive :)
pRINCEZNNA
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kuzmo 8. 10. 2006 22:36

mam skusenosti s EP-180 a EP-480 ... na to, ze sa dodavaju ako standardne sluchatka k prehravacom su podla mna dost v pohode ... osobne znacke Creative moc neholdujem- len co s atyka sluchatok - ale tieto ma dost prekvapili ... mohlo to byt horsie ;)
kuzmo
Junior

Odeslat příspěvekod LuKoCH 9. 10. 2006 16:28

taky mám zkušenosti jen s EP-180 a EP-480
180ky se mě zdáli o kapku lepší

Ty Ep-630 by mohly bejt dobrý a jsou i za dobrou cenu, na tomhle fóru je má dta a myslím že i mapupsa
LuKoCH
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Katmen 9. 10. 2006 17:03

mam skusenost so sluchatkami bundlovanymi k muvu v200 a boli fakt super ale posli intenzivnym pouzivanim (zlomenina kabliku), teraz bezim na koss the plug a rozdilel v kvalite je ale nie velky, resp kossy maju lepsie basy ak su zasunute dovre v uchu, inac na creative nedam dopustit az na ten fakt ze by mali releasnut konecne rtm drivery na ich karty pre vistu
Katmen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mapupsa 10. 10. 2006 16:43

Majitel EP630 je tady :!: 8) :-B

Podle mě jsou dobré. Tohle jsem psal přes SZ jednomu uživateli:

[quote="Já jsem";Ahoj,
já měl taky předtím jenom pecky, tak jsem se před nákupem bál, jaký budou in-ear. Zatímco pecky se do ucha jen "zavěsí", EP630 a podobné zasuneš do té ušní díry . EP630 se zasouvají asi tak po stříbrný proužek, takže celé gumy jsou ukryté v uchu (odhaduju 1cm). Ze začátku je to samozřejmě nezvyk, ale po pár minutách už je necítíš. Než jsem je měl, zvažoval jsem ještě Plugy kvůli tomu, aby se do ucha vytvarovaly. Ale guma se tvaruje taky, takže nic netlačí.

Nástavce jsou tři, používám střední. Velikostí se liší a nějaký si rozhodně vybereš. Trochu nepříjemné je, že se na nástavce zachytává ušní maz a když je potom vytáhneš, kousek tam zůstane . Ale není to nic vážnýho, stačí otřít a gumy jsou zase čisté. Tím, že jsou sluchátka přímo v uchu, slyšíš každý větší pohyb kabelu (např do něj cvrnkneš prstem). Když ale zapneš hudbu, už nic neslyšíš.

Tlumí okolí řekl bych dost dobře - dřív jsem měl na svém přehrávači ve městě hlasitost 24 a slyšel jsem i hodně okolí, teď mám 21-22 a slyším jen hlasité zvuky (zvuk motoru v autobuse ne). Nicméně to tlumení není nijak vražedné, když koukáš kolem sebe, nic by se ti nemělo stát.

Teď ty basy: Díky zasunutí hlouběji do ucha mají lepší basy a zvuk celkově. V předchozích peckách basy nebyly úplně špatné, ale v EP630 jsou mnohem silnější a jakoby plastičtější - prostě takové "zajímavější". Přebasované Plugy jsem neslyšel, ale myslím, že Creativy přebasované nejsou, jsou tak akorát. Kvůli jejich konstrukci ti je z hygienických důvodů v obchodě asi vyzkoušet nedají. Na druhou stranu, zboží koupené přes internet (při poslání, ne vyzvednutí) lze do 14 dnů vrátit. Já je koupil na základě informací, které jsem našel na netu a které mi poskytl uživatel "dta" - taky má EP630, tak mu taky můžeš poslat SZ (on bude určitě rád ).

Bratříčky Creativů EP630 jsou Sennheisery CX300. CX300 stojí 1300 a mají odlišné drobnosti (kabel symetrický X asymetrický, zlatý X stříbrný jack, koncovka rovná X do L). Podle někoho jsou stejné, podle jiných hrajou jinak. Já myslím, že jsou stejné.

Tak to je vše. Snažil jsem se napsat, co mě napadlo. Jestli jsem na něco zapomněl, napiš. /quote]
mapupsa
Junior

Odeslat příspěvekod shitter 12. 10. 2006 19:35

beru je ;) jen co mi dojde prehravac
shitter
Junior

Odeslat příspěvekod kokos 12. 10. 2006 19:40

pochybuju ze si je koupis... v dnesni dobe josu nedostupne a vypada to, ze k nam uz ani nedorazi... chtel jsem si je koupit taky, ale proste smula... jedina sance je pres ebay... ale do toho se mi nechce
is it nut? no, it is coconut!
kokos
Junior

Odeslat příspěvekod shitter 12. 10. 2006 23:29

sakra to jako fakt? a ja se na ne tak tesil. a aspon nejaka podobne kvalitni nahrada ve stejne cenove hladine neni? (krome kossu, ty mi vubec nesedly(zvukove))
shitter
Junior

Odeslat příspěvekod shitter 13. 10. 2006 10:09

tam jsou ještě skladem? Včera jsem se ptal na nejlevnejsipocitace.cz a tam mi rekli ze nevi jestli vubec kdy prijdou z duvodu prichodu nastupce EP 635. tak nevim ja myslel ze mezi tema dvema typy je rozdil jenom v barve
shitter
Junior

Odeslat příspěvekod shitter 13. 10. 2006 19:36

mno a ted mam jaksi problem: chtel jsem si poridit ty EP 630 ale nikde nejsou.Chci pecky a samozrejme me vsichni ted odkazuji v podobne cenove skupine na KOSS spark plug. jenomze kossy nechci. A navic mam docela o tom jak mi budou sedet. jako EP 630 vypadaji sennheiser x300 nejsou to ty same sluchadla? Ale ty uz maji dost vysokou cenu. Tak co mam jit do tech Kossu nebo jsou jeste jine pecky v teto cene?
shitter
Junior

Odeslat příspěvekod shitter 13. 10. 2006 19:37

pardon zase sem se sek :) chtel bych spunty ne pecky
shitter
Junior

Odeslat příspěvekod kokos 14. 10. 2006 13:28

ja mam stejny problem jako ty... a asi si poridim Sony MDR-EX51... sice jsou o cosi drazsi ale hrajou snad jeste lip nez creativy... jinak si muzes kouopit creative ep-635... josu v bile barve, ale maji kratky kabel s takovou tou blbosti kolem krku...
kokos
Junior

Odeslat příspěvekod kokos 15. 10. 2006 17:48

takze.. dobra zprava... do ceska dorazilo par kusu... ja uz si jedny objednal... jsou jeste k dostani tady- http://www.stromecek.cz/index.php?op=detail&zid=3425
je to nejnizsi cena za kterou ji momentalne sezenete... kdo bude nejrychlejsi, vyhrava:)
kokos
Junior

Odeslat příspěvekod kokos 16. 10. 2006 00:07

tak uz zase nejsou:-) smula
kokos
Junior