Hlasite sykavky pri poslechu

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod zoban 21. 11. 2006 21:15

zdar! mam sluchatka creative EP-630, hrajou fajn, ale mam jeden problem... pri poslouchani pisnicek neprijemne vyznivaji sykavky zpivaneho slova, coz je pro poslech hodne neprijemne :? hodne hlasite josu taky treba "č"... takze zpiva-li zpevak slova jako chase nebo wish, zni to hodne blbe... predpokladam, ze se to da nastavenim equalizeru zmenit. tyhle zvuky josu vysky? znamena to, ze v equalizeru musim snizit sloupce uplne v pravo? nebo jak to je?:) diky!
zoban
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod al.ish 21. 11. 2006 22:20

Co a na cem to poslouchas? Predpokladam, ze mp3. Z PC nebo z mp3 prehravace? Jaka je kvalita tech mp3?
al.ish
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jersey II. 21. 11. 2006 22:26

Dělá to při poslouchání všech písniček? Pokud ano, vidím to na A) buď vlastnost EP-630, B) závadu EP-630, za C) vady nahrávek nebo za D) vadu sluchu (berte prosím s humorem :-). Ekvalizérem toto moc nevylepšíte. Těžko takhle radit. Musíte si sám vyzkoušet, co Vám vyhovuje, ale tím, že posunete výšky, se to opravdu nevyřeší. Pokud má někdo v okolí tam samá sluchátka, zkuste porovnat.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod pHp 22. 11. 2006 09:44

Problém se asi jmenuje "zkreslení" (tuším snad nelineární - už si tím nejsem až tak jistej) a vzniknout může v celém řetězu od nahrávky až do ucha např. přebuzením v některé části (hlasitost a všechny šavle na max. a pak se ne/může jeden divit) Vyhledat špatný článek a ten nahradit.

Pokud seš ale náročnej a zkušenej "sluchař", pak u zařízení do kapce a za pár šupek je to vlastnost, ne vada!
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod IgnorStoupa 22. 11. 2006 09:53

Vyzkousejte poslech primo z CD prehravace z nejakeho origionalniho CD, tim se dost eliminuje moznost jinych elementu zpusobujicich zkresleni, pokud to bude stejne tak to je spise "vlastnost" daneho modelu sluchatek.
IgnorStoupa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zoban 22. 11. 2006 16:29

no... tak jsem zjistil, ze to nedela pri poslouchani vsech pisnicek... jen nekterych(ale je jich docela dost:-) a to hlavne pri poslechu hodne nahlas, kdy tyhle sykavky vyznivaji nejvic. i pri mp3 bitrate 192 se tyhle vady vyskytuji:-/ vy jste se s nicim takovym nesetkali?
zoban
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod IgnorStoupa 22. 11. 2006 16:35

zoban píše:....a to hlavne pri poslechu hodne nahlas, kdy tyhle sykavky vyznivaji nejvic

Bud nestaci zesilovac nebo sluchatka. Jasny pripad toho, kdy je cast retezce uz sa svymi moznostmi.
IgnorStoupa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jarous01 22. 11. 2006 16:43

IgnorStoupa píše:
zoban píše:....a to hlavne pri poslechu hodne nahlas, kdy tyhle sykavky vyznivaji nejvic

Bud nestaci zesilovac nebo sluchatka. Jasny pripad toho, kdy je cast retezce uz sa svymi moznostmi.

Možná má špatný nebo špatně nastavený MP3 kodek... Já používám poslední LAME 3.97 a zatím všechno O.K. Nepoužívám ale programy tzv. "na jedno kliknutí", chce to si s parametry trochu pohrát...
Jarous01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mapupsa 22. 11. 2006 16:45

Taky mám EP-630 a sykavky zvýrazněné nejsou - možná skoro i naopak. Ale poslouchám to tak na střední hlasitost (u Emgetonu 22). Když zesílím, ztrácí se basy a zvuk je celkově nepříjemný, včetně sykavek.
mapupsa
Junior

Odeslat příspěvekod zoban 22. 11. 2006 16:51

no ja mam iaudio X5... a kdyz to dam na stupen okolo 20 tak sykavky slysim... ale nezda se mi, ze by sluchatka nestihaly, pze ostatni slozky zvuku(basy napr.) josu v poho...
zoban
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dta 22. 11. 2006 17:20

Nauploaduj někam část písničky, kde ty sykavky slyšíš a vyzkoušíme.
dta
Junior

Odeslat příspěvekod gaminn 22. 11. 2006 19:07

Musím se také přidat - mám sluchátka Ultimate Ears super.fi 5 Pro a např. ve skladbě Eight Easy Steps od Alanis Morissette (ale i jiných) se mi také zdají sykavky velmi přehnané. Ale nevím, zda jde o špatný zvuk sluchátek, nekvalitní nahrávku (mp3 170kb/s) nebo prostě jen o mé uši citlivé na sykavky.
gaminn
Junior

Odeslat příspěvekod zoban 22. 11. 2006 20:01

mno... s takovymi sluchatky jako josu Ultimate Ears by se to stavat nemelo... me se to podarilo castecne regulovat snizenim dvou poslednich sloupecku v equalizeru(mam jich tam pet)... treba proste sluchatke reprodukuji vysky hlasiteji nez stredy a basy a tim je nutno je snizit v prehravaci... buh vi... na http://cvoci.wz.cz/sykavky.mp3 je kus pisnicky... shruba okolo 1:20 zacina pasaz kde se zpiva
"yeeeee how long... " a neco cemu presne nerozumim, ale je tam nekolikrat za sebou vyrazne "šč" ktere zni fakt neprijemne... zkuste;)
zoban
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jersey II. 22. 11. 2006 20:08

gaminn píše:Musím se také přidat - mám sluchátka Ultimate Ears super.fi 5 Pro a např. ve skladbě Eight Easy Steps od Alanis Morissette (ale i jiných) se mi také zdají sykavky velmi přehnané. Ale nevím, zda jde o špatný zvuk sluchátek, nekvalitní nahrávku (mp3 170kb/s) nebo prostě jen o mé uši citlivé na sykavky.i/quote]

V tomto případě bych to asi na špatný zvuk sluchátek netipoval :-) Zda je nahrávka kvalitní/nekvalitní zjistíte jednoduše tak, že porovnáte originál a MP3 (samozřejmě pokud originál máte) a citlivé uši na sykavky sice mít můžete, ale nezdá se mi to příliš pravděpodobné. Spíš bych to viděl na nekvalitní nahrávku. Pokud tedy samozřejmě nepoužíváte sluchátka s nějakým horším zdrojem zvuku, který máte maximálně zesílen a ještě "vylepšen" nevhodně nastaveným ekvalizérem.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod gaminn 22. 11. 2006 20:13

Taky tam mám celkem hrozné sykavky, nejenom v té části how long must she wait... Podle mě to je ale snad nahrávkou, ale nejsem až takový znalec.
gaminn
Junior

Další stránka