Hlasite sykavky pri poslechu

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Jersey II. 22. 11. 2006 20:15

Jednoznačně špatná nahrávka.. Pustil jsem to na portaPro (zdroj zvukovka z NTB) a už od začátku mi to rvalo uši, sluchátkáč jsem tedy ani nedával předehřát :-). Takže sluchátka i sluch máš v pořádku. Předpokládám, že je tato písnička z netu nebo se pletu? :-)
Naposledy upravil Jersey II. dne 22. 11. 2006 20:17, celkově upraveno 1
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod gaminn 22. 11. 2006 20:17

Jako zdroj zvuku mám notebook, výstup je celkem dost zašuměný, přehrávám mp3, takže to vypadá, že horší zdroj zvuku už mít nemůžu. Nějak se mi ale nezdá, že by právě zdroj zvuku zvůsoboval ty sykavky, podle mě jsou ty sykavky už v samotné nahrávce. Nebo mi může někdo polopaticky vysvětlit, jak je možné, že by se po cestě zvuku nějakým způsobem zesílily sykavky (žádné ekvalizéry nepoužívám)?
gaminn
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 22. 11. 2006 20:21

gaminn píše:Jako zdroj zvuku mám notebook, výstup je celkem dost zašuměný, přehrávám mp3, takže to vypadá, že horší zdroj zvuku už mít nemůžu. Nějak se mi ale nezdá, že by právě zdroj zvuku zvůsoboval ty sykavky, podle mě jsou ty sykavky už v samotné nahrávce. Nebo mi může někdo polopaticky vysvětlit, jak je možné, že by se po cestě zvuku nějakým způsobem zesílily sykavky (žádné ekvalizéry nepoužívám)? /quote]

Ano, v tomto případě je to jednoznačně vadná nahrávka. Po cestě zvuku se zvukovky samozřejmě sykavky nezesílí, ale v DAC (digital audio converter) ano. CD přehrávač, zvuková karta, atd. obsahují různě kvalitní DAC (převodník) a právě ten mimo jiné, velmi ovlivňuje zvuk.
edit.. Abych to upřesnil. Z CD čtečky jde digitální signál, ten se v DAC převede na analog, aby to byl například zesilovač s analogovým vstupem schopen přijmout.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod al.ish 22. 11. 2006 20:57

Jednoznacne nekvalitni rip. Ikdyz na mych Sennech HD555 ty sykavky nezni tak hrozne, ten rip je dost nekvalitni a to ma 224kbps (predpokladam VBR). Mam stejnou nahravku ve 192kbps a zni podstatne lepe...
al.ish
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod zoban 22. 11. 2006 21:13

nahravku mam od kamose a nevim jak ten k ni prisel... je to divne no... ale jsem rad, ze za to muze nahravka a ne moje komponenty:) kazdopadne to mam tak u vice nahravek... ne vzdycky se vyplati mit kvalitni sluchatka... vynikne na nich kdejaka blbost:-)
zoban
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jersey II. 22. 11. 2006 21:16

Řekl bych spíše, ne vždycky se vyplatí půjčovat MP3 od kamarádů nebo je stahovat z internetu :-)
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Narcissus 23. 11. 2006 06:30

zoban píše:ne vzdycky se vyplati mit kvalitni sluchatka... vynikne na nich kdejaka blbost:-)

To je bohužel pravda, čím kvalitnější audiořetězec máš, u tím více nahrávek zjišťuješ, že byl zvukař tak trochu prase :). Nepočítám v tom pop a podobně, který je cíleně zprasený (i když jiným způsobem), aby se dal poslouchat i na šuntech za deset tisíc.
Nemám rád angličtinu v podpisech. Nestyďte se za svůj jazyk...
Narcissus
Junior

Předchozí stránka