iRiver T 20 1GB - Nehlasi se jako disk

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kirik 28. 12. 2006 12:57

Zdravim,
Dnes jsem dostal tenhle mp3 prehravac a mam s nim problem. Pri vlozeni do USB portu sice pocitac zahlasi nove zarizeni i T20, ale pri automatickem konfigurovani dojde k chybe a dal uz pise, ze se zarizenim je problem a nejde s nim dale pracovat. Zkusil jsem to na trech PC vsude stejna chyba. Pomuze az instalace ovladacu. Jenze v pripade , ze to hodlam pouzivat prevazne jako usb flash disk / z 90 procent / a mp3 player jen obcasne , pro me nepripada v uvahu, abych na kazdy pocitac se kterym hodlam pracovat tahal nejake ovkladace, nehlede na to , ze k vetsine PC ani nemam administratorska prava. Poradite mi co s tim? Je to na reklamaci , nebo se to da nejak resit? diky moc!

P.S. Predtim jsem mel Creative a ten fungoval jako usb flash disk bez problemu
kirik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 28. 12. 2006 13:01

Neznam T20 ,ale T10 se standartne tez nefunguje jak externi disk bez ovladacu, musels sis stahnout novy firmware. Predpokladam ze u T20 to bude podobne.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kirik 28. 12. 2006 13:29

Diky,
Zkousel uz nekdo davat novy firmware do tohoto typu ? / iT20/. Popripade nejaky strucny navod jak se to dela? Jeste jednou diky moc !
kirik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lucky-x 28. 12. 2006 13:52

no nedelel jsem to ... ale stahnes si ten firmware... pripojis mp3jku.. pustis instalak ... provodce te povede... nahraje ti to do playeru firmware... pak to tusim bude chtit odpojit a bude si player chvili chroupat... no a pak se vypne a je to :-) nevim jestli jsem to popsal uplne presne, ale nejak tak to bude :-)

neco jsem nasel tady: http://www.iriver.com/html/support/faq/ ... sp?idx=387
Beyerdynamic DT 990, Audinst HUD mx1, wasapi, foobar2000

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod kirik 28. 12. 2006 20:06

Tak jsem po dlouhem odpoledni objevil jednu verzi fmw, kterou se mi podarilo nainstalovat , z 1.23 na1.52 Porad se mi to jako externi flash disk nehlasi , coz se u externiho flash disku zda byt jako docela podstatna zavada. :cry: Nevite nekdo co s tim? diky.

S ovladacem a pomoci synchronizace to funguje jak ma. Ale nepocitam s tim , ze bych na kazdy pocitac, se kterym to chci pouzivat instaloval nejaky pochybny ovladac.
kirik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod isonom 29. 12. 2006 09:00

To neni jen otazka aktualnosti firmware- ten muzes mit klidne nejnovejsi, ale nepomuze to. Musis zmenit typ zarizeni z MTP na UMS... Lidove receno, aby se misto hudebniho zarizeni (funguje jen pod XP) prihlasoval jako externi disk.

Spravnej postup i odkaz doporucuje lucky. Sam jsem svou T30 timto postupem na UMS bez problemu zmenil....
Postup+software na prevod viz tady http://www.iriver.com/html/support/faq/ ... sp?idx=387
isonom
Junior

Odeslat příspěvekod Wirtual 29. 12. 2006 09:29

prehravce iRiver odjazviva nebyli a nejsou Mass storage, takze nikdy nebudou fungovat jako klasicky USB disk... Vzdy je potreba nahrat ten jejich soft prilozeny na CD... K vuli tomuhle bych si iRiver v zivote nekoupil, prestoze sou to kvalitni prehravace... iRiver sere na hlavu sam sobe, tady tim stupidnim resenim...
Wirtual
Junior

Odeslat příspěvekod Koblih 29. 12. 2006 11:51

Wirtual píše:prehravce iRiver odjazviva nebyli a nejsou Mass storage, takze nikdy nebudou fungovat jako klasicky USB disk...

No presneji receno u nas v evrope se standardne prodava MTP verze,ale neni problem prehrat fw na UMS pomoci programku iRiver Firmware Updater.

Nejprve upgrade na nejnovejsi MTP verzi a pak zamenit MTP -> UMS
N97 mini > Samsung galaxy mini > Samsung galaxy ace 2 > Galaxy S4 mini
Fabia I Combi Elegance 1.4 16V 74kW
Koblih
Junior

Odeslat příspěvekod Lucky-x 29. 12. 2006 16:54

Wirtual píše:prehravce iRiver odjazviva nebyli a nejsou Mass storage, takze nikdy nebudou fungovat jako klasicky USB disk...

To je zase nesmysl! Ty vubec nevis o cem mluvis! Hlavne, ze tady machrujes!

Pred Vanoci jsem si koupil iRiver T10FM a normalne se mi to pripojuje jako usb disk. Zadny firmware jsem neprehraval. Vic asi dodavat nemusim, ze? Este mozna to... koupil jsem ho normalne v cechach z mp3store.

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod Insider007 29. 12. 2006 17:08

Mohu potvrdit... :roll:
Insider007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kirik 29. 12. 2006 17:30

Mne to porad jako usb flash disk nefunguje. Nedari se mi rozchodit iriverfirmwareupdate, nebo jak se to jmenuje. Jedna jedina verze ifu. - 1.6 / to je ten updater k verzi MTP 1.70 / mi nabidne download novejsiho firmwaru, ale hned na zacatku stahovani to pise chybu,jako kdybych nebyl pripojeny k netu - samozrejme jsem . Pro manualni instalaci , zase nemuzu nikde najit novejsi firmware /jako .zip soubor/ nez ten 1.52.

Zrovna tak kdyz jsem zkousel updater z MTP na UMS . Proste se mi tahle moznost , to tlacitko vlevo dole, vubec neobjevi .

Jinak T20 to detekuje spravne a mam MTP variantu.
kirik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Koblih 29. 12. 2006 17:48

No a nenastavuje se tam nekde proxy treba? jinak ta konverze je mozna az kdyz budes mit fw 1.70 MTP (proste ten nejnovejsi)
Koblih
Junior

Odeslat příspěvekod kirik 29. 12. 2006 18:02

No to me taky napadlo , ale zadne nastaveni jsem neobjevil. Nejnovejsi je 1.71 /updater 16 /ale tim se mi nepodari prokousat ani k tomu downloadu. Funguje mi jen updater 14 / z verze 1.70 / ale jen k downloadu:

Obrázek

Jeste dodam , ze jsem to zkousel na 2 pocitacich, ruznym zpusobem pripojenych k netu.
kirik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lucky-x 29. 12. 2006 18:19

A co kdyz jim momentalne zlobi server?... Zkus treba den pockat.

Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod Koblih 29. 12. 2006 18:20

No ja jsem takovy problem nemel. Mozna ze je chyba na strane iriver serveru,tezko rict

EDIT: Pomaly:)
Koblih
Junior

Další stránka