Vyber mp3 prehravaca

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod phaeton_esc 11. 1. 2007 20:08

Czulibrk píše:Jinak by me taky zajimalo, co je za tou vysokou cenou.

myslim ze za tou cenou je cenova politika Apple pro evropu, kdy 1 euro = 1 dolar. tzn ze pro nas se cena pocita podle eur, proto vychazi tak draho
phaeton_esc
Junior

Odeslat příspěvekod quichote2000 11. 1. 2007 23:50

IAUDIO F2 / 4GB = 6000,-
APPLE iPod Nano / 4GB (Silver) - 2.generace = 6700,-
IAUDIO T2 / 4GB (Black) = 6800,-
CREATIVE ZEN V Plus / 4GB (Black/Blue) = 5490,-
IAUDIO U3 / 4GB (Platinum Black) = 7400,-
SAMSUNG YP-Z5FAS / 4GB = 7400,-
STORMBLUE A9+ BS / 4GB = 7290,-
MGETON M6 Cult / 4GB (Noble Black) = 5990,-
SANDISK Sansa e260R / 4GB = 5590,-

Takze tady jsem vytahl par cen 4GB mp3prehravacu.
Je tu jasne videt, ze ipod neni tak strasne drahy jak to tvrdite. Je tu jasne videt, ze iPod neni zdaleka nejdrasi, nutno priznat, ze ani nejlevnejsi.

Ceny jsou z mp3store.cz, u nekterych jsou ted akcni ceny, ktere jsem sem nedal, vsechny ceny jsou jako kdyz neni vyrobek v akci.
Nejlepší OS = MAC OS X TIGER
quichote2000
Junior

Odeslat příspěvekod tudlik 12. 1. 2007 00:25

to je blbost sem nedavat akcni ceny, protoze to je ve skutecnosti sleva toho vyrobku, proste cena spadla a oni u toho napisou akcni,ale ta cena se uz znova nevysplha. a pokud si to porovnas s jinyma strankama tak trebas emgetony sly docela slusne dolu na vetsine e-shopu. takze to zas nebude tak zhave s jejich extra akcni nabidkou.
Jinak mi neprijde uplne na miste porovnavat trebas stormblue a9 s ipodem nano - stormblue je pmp prehravac ktery nabidne za svou cenu daleko ale daleko vice funkci.
tudlik
Junior

Odeslat příspěvekod marty63 12. 1. 2007 00:37

quichote2000 píše:Takze tady jsem vytahl par cen 4GB mp3prehravacu.

Podle mne to takhle úplně srovnat nejde. Tam je potřeba si přečíst i další parametry - např. IAUDIO podporuje FLAC i OGG, což ne všechny mašiny umějí, procházení adresářů ap.
marty63
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod quichote2000 12. 1. 2007 02:06

to: tudlik
Nemuzu vedet co je u nich akcni cena, jestli je na mesic, rok, navzdy, nebo na den.
Hodil jsem to tam jednoduse mp3flash, vsechny co maj 4GB je to nejednodusi porovnani s jich zakladni vlastnosti = mp3 prehravac, 4G.
Priznam se, ze jsem jednotlive prehravace vubec neporovnaval, dulezita pro me byla cena, a ano ted jsem se dival, stomblue tam asi nepatri.

Nicmene se vas nesnazim presvedcit, ze ipod je lepsi nez vsechny ostatni, ale chci vam vysvetlit, ze ma kazdy jine potreby a podle toho si vybere vyrobek.
Dam vam par prikladu proc jsem si ja ani snad nemohl vybrat jiny prehravac nez je ipod.
Nemohl jsem si vybrat napriklad, zde na zive neustale vychvalovany
Doonio Cube = ma pro me naprosto nevyhovujici tvar, kdyz tohle strcim do kapsy, tak tam budu mit bouli.
SONY NW-E003F/B = ten jsem si nemohl koupit, protoze tak malou obrazovcicku jsem videl naposled u digitalnich hodinek.
EMGETON MiniMax3 = tohle je vrchol nevkusu.
CREATIVE ZEN V Plus = no asi dobry, sice to vypada jak koupeny na trzisti, ale ma to docela slusnej obraz a vypada, ze je docela skladnej.

Nicmene, je tady jedno hledisko ktere nesplnuje zadny prehravac zde zmineny, /nevim ani o zadnem jinem naz ipod/ a to jsou jiz znimene podcasty,
synchronizace s iTunes /nechci mit tisic programu na hudbu, na prehrani do telefonu, na prehrani do mp3prehravace, na vypalovani atd.../,
dal chci mit integraci do auta, kde stravim dost casu kazdy den,
chci mit zarizeni kam mp3 soupnu a hraje /proste vez s integraci pro ipod, ano vim ze to muzu pripojit kabelem, ale chci treba pouzivat dalkove ovladani, atd... a navic kabelu uz mam tak doma dost/
nepotrebuju diktafon uz jsem mel iRiver ifp180t /davne to casy/ a nikdy jsem ho nepouzil, a to nemluvim o vsech telefonech, ktery ho meli a tuto funkci jsem pouzil pouze jednou a to kdyz jsem to zkousel.
Radio nepotrebuju, kdyz mam x G hudby, mluveneho slova, tak nepotrebuji radio, ktere hraje stejne to co neposloucham.
Podporu hooorrryyyy moc fomatu, na co proboha, vy mi chcete tvrdit, ze mate hudbu zaroven v mp3, ogg, flac, aac, wma, asf, aiff? To musi byt hooodne velkej bordel.

Takze asi tak, kazdej potrebuje neco jineho a kazdemu vyhovuje neco jineho.

to: marty63
Ano uplne to tak srovnavat nejde, kazdy ma jine vlastnosti, podpora formatu, vzhled, baterie, funkce, sluchatka, barva, velikost, tvar, kvalita zpracovani, a jaaa nevim co jeste.
Ale tohle je to nejjednodusi srovnani jake je mozne prehravac, velikost 4GB
Nejlepší OS = MAC OS X TIGER
quichote2000
Junior

Odeslat příspěvekod Lolita 12. 1. 2007 09:37

quichote2000 píše:IAUDIO F2 / 4GB = 6000,-
APPLE iPod Nano / 4GB (Silver) - 2.generace = 6700,-
IAUDIO T2 / 4GB (Black) = 6800,-
CREATIVE ZEN V Plus / 4GB (Black/Blue) = 5490,-
IAUDIO U3 / 4GB (Platinum Black) = 7400,-
SAMSUNG YP-Z5FAS / 4GB = 7400,-
STORMBLUE A9+ BS / 4GB = 7290,-
MGETON M6 Cult / 4GB (Noble Black) = 5990,-
SANDISK Sansa e260R / 4GB = 5590,-

Takze tady jsem vytahl par cen 4GB mp3prehravacu.
Je tu jasne videt, ze ipod neni tak strasne drahy jak to tvrdite. Je tu jasne videt, ze iPod neni zdaleka nejdrasi, nutno priznat, ze ani nejlevnejsi.

Ceny jsou z mp3store.cz, u nekterych jsou ted akcni ceny, ktere jsem sem nedal, vsechny ceny jsou jako kdyz neni vyrobek v akci.
Chybi ti tam clix. Jinak ty ceny sou jeste stejnejsi v USD 180-210 vsechy.

Teda strmblue samozrejme nikde nemaj ...
Naposledy upravil Lolita dne 12. 1. 2007 10:52, celkově upraveno 1
Lolita
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tudlik 12. 1. 2007 10:06

to quichote2000:
vubec bych se neohlizel jestli je akcni nebo ne, proste ten prehravac ted tolik stoji a je to. to ze bude stat za mesic jinak neni vubec podstatne. Mimojine i ceny ipodu se prece hybou a byla by prece hloupost napsat nemuzu ho ted porovnat protoze ho slevnili a nevim jestli ho zase nezdrazi. Myslim ze te zajima cena v okamziku koupe potazmo v okamziku porovnani, ne cenovy vyvoj za urcite obdobi.
jinak docela s tebou souhlasim:
minimax3 - neni az tak skaredy ale ma velice spatne vyuzity displej vleze se ne na nej minimum informaci
zen - potreba synchronizace pres WMP10 a navic podivny plastovy vzhled
u sony mi nevadi ten displej - je v pohode - minamax ho ma ctvercovy a hure reseny - ale nutnost ladovat vse pres ten sonic stage cili vse konvertovat na AAC.
tudlik
Junior

Odeslat příspěvekod Nanosaurus 12. 1. 2007 14:21

Quichote2000: Pěkně napsaný, mně to dává hlavu a patu :) Každý si dneska může vybrat co mu vyhovuje. Jsou spousty nabušenejch přehrávačů, ale iPod má prostě sexy Apple styl se vším co k tomu patří - IMHO.
Nanosaurus
Junior

Odeslat příspěvekod Lolita 12. 1. 2007 15:15

No fuj, 'sexy' tak to teda uz nechci, driv sem si rikal, jak je cool, ale preslo me to teda.
Lolita
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ananta 12. 1. 2007 15:43

Nano je něco, ce se nemusím stydět mít vidět na veřejnosti. Samozřejmě, pokud budu "cool skejťák", "vševědoucí teens" atd., tak budu chtít něco kůl,blikající,koukej kolik to má tlačítek, atd. Samozřejmě tím nehážu např. ony vyjmenované cílové skupiny do jendoho pytle, kdyby se chtěla nějaká potrefená husa ozvat. Ale pokud mi pujde o eleganci, střízlivost, no prostě to druhé, než jsem psal předtím :) tak je prostě Nano naprosto přiajtelná dostupná věc, která prostě nikoho neurazí. Samozřejmě, někomu se mlže design zdát nudnej, v pořádku, vybere něco jiného. A člověk, který přistoupí na mikro kulturu definovanou Applem je sním zcela určitě spokojen.
ananta

Odeslat příspěvekod Lolita 12. 1. 2007 16:32

pro me je teda nejvic cool cernej/bilej kvadr jehoz jedna strana je dotykova obrazovka s ovladanim
Lolita
Mírně pokročilý

Předchozí stránka