iPod Nano: 1 vs 2 generace

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Nanosaurus 24. 1. 2007 10:59

Zajímal by mne názor těch kteří mají s těmito dvěma přístroji zkušenosti. Má ještě smysl kupovat 1 gen? Jak je to s příslušenstvím pro 1 gen (jmenovitě rádio)? Ptám se proto, že ten původní model Nano se mi líbí o něco víc. Ale pokud jsou rozumné důvody jít do dvojky, udělám to.
Jo, a kde se u nás dá iPod koupit za nejlepší cenu? :)
Díky
Nanosaurus
Junior

Odeslat příspěvekod Lolita 24. 1. 2007 14:06

No jo jednicka je hezci ale hned se doskrabe, no dvojka taky vydrzi dyl, to je rozumny. (:
Lolita
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Czulibrk 25. 1. 2007 15:08

2. generace ma lepsi povrchovou upravu, vyssi kapacitu baterie, barecne varianty (1st gen pouze cerna, bila) a vetsi kapacitu (az 8GB). Nekde se uvadi i lepsi displej (rozliseni stejne, ale mozna lepsi ostatni parametry - napr. svitivost a tak)

Na druhou stranu 2. generace nepodporuje Ipod linux ani Rockbox (pravdepodobne ani nikdy nebude), protoze ma uplne jine vnitrnosti (hlavne procesor - portal player u 1st gen, samsung u 2nd gen., ale i rizeni displeje, spotreby, vseho...)

iPod nano bych tedy z uvah imho vynechal. Pokud nekoho zajima pouze hudba, velice vyhodne si muze poridit starsi iPod mini. Kdyz by nekdo chtel i video, at si poridi patou generaci iPodu s 30GB diskem (mam ten dojem, ze jen ten je 100% podporovany Rockboxem a iPod linuxem)
Naposledy upravil Czulibrk dne 25. 1. 2007 15:15, celkově upraveno 1
Olé!
Czulibrk
Junior

Odeslat příspěvekod Lolita 25. 1. 2007 15:14

Omg rozdili si najde sam, ale jde o zkusenosti ne omfg.
Lolita
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Czulibrk 25. 1. 2007 15:20

Lolita, radsi mrkni na svuj pravopis ;) Jinak myslim, ze jsou to celkem uzitecne informace ... navic rozdily mezi obema generacemi navenek nejsou zadne (krome te povrchove upravy). To zasadni se deje uvnitr, tak proc to nerict.
iPod nejlevneji koupis na ebay, nebo pres inzerat (muzes zkusit i aukro). O takovych sluzbach jako zbozi na jyxo.cz, seznamu.cz nebo srovname.cz asi mluvit nemusim ...

Co je ale dulezite, do 2nd gen. iPod nano bych nesel ...
Olé!
Czulibrk
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 25. 1. 2007 18:56

Lolita
Klid kamaráde. Poslední varování znamená, že je to naposled před BANem, to jen, kdybys to nechápal. Navíc když máš tedy "pusu" plnou "řečí", že Czulibrk napsal informace na nic, tak cos potom napsal ty? Tys nenapsal vůbec nic, jen se tu vysmíváš.

Czulibrk
Tobě díky za info, zase jsem o něco chytřejší.

Nanosaurus
Já osobně bych nevybral ani jeden, ale pokud bych měl na výběr jen z těchto dvou, tak vemu iPoda první generace, design u mě v tom případě vede.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Lolita 25. 1. 2007 19:00

Ja napsal to o tom skrabani, to je opravdu moje zkusenost a jen tak ji nepoznas. Ze vzhledu nepoznas a tezko budes verit nejakym reklamnim kecum kde to mozna bude zmineny. Ale to bys nesmel byt tak zaslepeny.
Lolita
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 25. 1. 2007 19:21

Hehe, já nejsem zaslepený a to o tom poškrábání jsem četl v každém druhém testu iPodu první generace. Máš tedy další zkušenosti? Toto si totiž mohl přečíst každý. Například tady:
http://www.mujipod.cz/art/mipod/crash-t ... -nano.html
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Nanosaurus 26. 1. 2007 15:54

Díky moc za odpověď, hlavně Czulibrkovi! Mně se Nano prostě líbí tím jak je malý a jak vypadá. Je to 100% na hudbu. O tom alternativním softu si budu muset něco přečíst, i když nevím jestli to má nějakej zásadní význam. Používám iTunes, takže mi nevadí to co může vadit jiným uživatelům.
1st. gen Nano v černé prostě vzhledově nemá chybu, ale kvůli příslušenství to bude nakonec asi ta dvojka.
Nanosaurus
Junior