Apple Ipod 5gen. 30gb prosim vase nazory.

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod eO.Exter.xxx 10. 3. 2007 22:28

Ahoj zdravim vsechny.Uvazuji o koupi Ipodu 5generace.Slysim na nej hodne chvaly a kritiky.Chci ho hlavne na poslech mp3,prehravani videa a libi se mi vzhled.Penize nejsou prioritou-9000kc do nej klidne vrazim.Malo prehravanych formatu mi nevadi,stejne mam jen mp3 a sluchatka mam sve.Chtel sem vas poprosit o vase veskere zkusenosti s timto prehravacem a vase nazory.Aby ste sem psali pro a proti.Mam rad kvalitni hudbu,ale ve sluchatkach nepoznam rozdil jestli to je 123kb/s nebo 192kb/s.Jaky si myslite,ze je to prehravac na hudbu a videa???Neni 65000 barev malo??Dneska sem ho zkousel,poustel na nem hud.klipy a barvy v pohode,displey jasny a ostry.:-)Ocenim kazdy komentar a radu,diky moc predem.:-)
Naposledy upravil eO.Exter.xxx dne 11. 3. 2007 10:32, celkově upraveno 1
eO.Exter.xxx
Junior

Odeslat příspěvekod vlashek 10. 3. 2007 22:51

Rozhodně to není špatná volba. Mám iPod a na samotný přehrávač si nemůžu stěžovat. Display je velmi kvalitní a dá se na něm bez potíží dívat i na delší filmy. Množství přehrávaných formátů se dá rozšířit výměnou firmwaru za alternativní (Rockbox...), které jsou na vysoké úrovni.
Spíše mi vadí přístup Applu k příslušenství. Přiložen je jenom USB kabel, takže nabíjet se dá iPod jen přes počítač. Proto doporučuju koupit rovnou i nabíječku, která se dá pořídit samostatně.
Pak je také nutné koupit si ochranou fólii, bez níž se ti iPod díky svému velmi měkkému povrchu velmi poškrábe už po několika týdnech opatrného používání.
Noční můrou je iTunes, které slouží k synchronizaci hudby i videa. Macovským uživatelům možná vyhovuje, ale pro mě je to utrpení. Neustále provádí něco, co nechci a nastavit není možné skoro nic. Navíc je to příšerně náročná aplikace. Dobré je leda tak na upgrade firmwaru. Jinak doporučuji používat některý z alternativních programů, které iTunes ve všech směrech předčí.
Pokud to shrnu-iPod je bezva, ale jeho používání se neobejde bez problémů.
vlashek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eO.Exter.xxx 10. 3. 2007 23:26

Takze myslis,ze je to dobra volba???Ja vim,vsechno si musis dokoupit za tvrde penize.Chtej ź toho co nejvic vymlatit.Takze mp3 i video skvely??:-)
eO.Exter.xxx
Junior

Odeslat příspěvekod J1RK4 10. 3. 2007 23:53

eO.Exter.xxx píše:...Penize nejsou prioritou-90000kc do nej klidne vrazim...

Seženu ti ho desetkrát levněji, když mi dáš provizi pár tisíc...a zbylejch 75000,- můžeš investovat jinak :)
Myslet si cokoli o čemkoli je nesmírně snadné, a to tím spíše, čím méně o tom člověk ví. Pro toho, komu jde o poctivou názorovou angažovanost, je těžké utvářet si názor a často se názoru zdrží, když prostě ví, že mu unikají relevantní fakta.
J1RK4
Junior

Odeslat příspěvekod eO.Exter.xxx 11. 3. 2007 00:49

Hm...Zajimave a jak jestli se muzu optat??Nechci aby byl jetej,nebo kradenej...
eO.Exter.xxx
Junior

Odeslat příspěvekod J1RK4 11. 3. 2007 09:43

Úplně jednoduše...píšeš, že do něho klidně vrazíš 90000,-. Myslím, že bych ho našel i levněji :-D
Myslet si cokoli o čemkoli je nesmírně snadné, a to tím spíše, čím méně o tom člověk ví. Pro toho, komu jde o poctivou názorovou angažovanost, je těžké utvářet si názor a často se názoru zdrží, když prostě ví, že mu unikají relevantní fakta.
J1RK4
Junior

Odeslat příspěvekod phaeton_esc 11. 3. 2007 12:29

taky mam 5g 30gb.
moje poznatky:
- rockbox je hnus - mozna velka konfigurovatelnost a mass storage, ale bidna vydrz (7 oproti cca 14ti hodinam)
- muzika se da nahravat pres winamp, mediamonkey - zadnej duvod proc pouzivat itunes neni (krome album artu)
- zvukovej vystup je...neni to top (treba minidisk ma kvalitnejsi), ale hraje dobre - ovsem ne s dodavanyma spuntama
- video nepouzivam, maximalne nejaky videopodcasty - ale dobry
- plasty sou silene nekvalitni - bez folie to nema smysl pouzivat
- prislusenstvi je drahe, ovsem muze za to cenova politika apple
- nabijecka se da poridit neoriginal za bratru 300-500 penez

kazdopadne jako prehravac je skvelej - velka kapacita (i kdyz dneska bych bral spis 80gb), styl, genialni ovladani
Apple Macbook White (late 2007)
HTC HD2
Sony Alpha A200 (Minolta 28-85, Minolta 50)
phaeton_esc
Junior

Odeslat příspěvekod CujoO 11. 3. 2007 13:27

ja budu pristi tyden 30gb kupovat
-rockbox nic takoveho s nizsi vydrzi sem necetl, neni chyba nekde u tebe?
-ale musi se to ve winampu nejak prevest ne?
-to je jasne, je potreba mit slusne sluchatka
-je folie v baleni nebosi ji musim koupit?
-vyplati se koupit pouzdro?
CujoO
Junior

Odeslat příspěvekod eO.Exter.xxx 11. 3. 2007 13:28

Dekuju,spunty mam vlastni sennheiser cx-300.Ty hrajou pekne.Ale mezi mp3 prehravaci to ma skvelej zvuk,ne??Psal sem kamosovi je v Americe a tam ho ma kazdej,rikal ze si ho koupil taky.Prijde mi,ze Amici a Cesi jsou rozdilny v prioritach prehravace...
eO.Exter.xxx
Junior

Odeslat příspěvekod salex 11. 3. 2007 20:12

CujoO píše:ja budu pristi tyden 30gb kupovat
-rockbox nic takoveho s nizsi vydrzi sem necetl, neni chyba nekde u tebe?
-ale musi se to ve winampu nejak prevest ne?
-to je jasne, je potreba mit slusne sluchatka
-je folie v baleni nebosi ji musim koupit?
-vyplati se koupit pouzdro?

-Výdrž je vážne len polovičná pri ROckboxe
-Netreba
-Dostaneš špeciálne velmi kvalitné púzdro k tomu
Čo nemôžeš urobi? dnes neodkladaj na zajtra,urob to pozajtra a máš dva dni volna.
Návody na všetko pre MOTO

Programy pre MOTO
salex
Junior

Odeslat příspěvekod salex 11. 3. 2007 20:13

eO.Exter.xxx píše:Dekuju,spunty mam vlastni sennheiser cx-300.Ty hrajou pekne.Ale mezi mp3 prehravaci to ma skvelej zvuk,ne??Psal sem kamosovi je v Americe a tam ho ma kazdej,rikal ze si ho koupil taky.Prijde mi,ze Amici a Cesi jsou rozdilny v prioritach prehravace...

Jané zvuk to má skvelý, ja ani equalizér nepoužívam
Čo nemôžeš urobi? dnes neodkladaj na zajtra,urob to pozajtra a máš dva dni volna.
Návody na všetko pre MOTO

Programy pre MOTO
salex
Junior

Odeslat příspěvekod CujoO 11. 3. 2007 20:57

salex takze staci proste pripojit ipod a pres winamp nakopirovat hudbu a video? jestli jo tak je to supr
CujoO
Junior

Odeslat příspěvekod eO.Exter.xxx 11. 3. 2007 21:54

A jak je to s tou hudbou??V recenzi psali,ze kopirovat ji tam muzes,ale ven ji dat nemuzes??Jinak facha to na win98??Vyssi nemam.:(Co video,zkouseli ste ho na TV??:)
eO.Exter.xxx
Junior

Odeslat příspěvekod eO.Exter.xxx 11. 3. 2007 21:54

A jak je to s tou hudbou??V recenzi psali,ze kopirovat ji tam muzes,ale ven ji dat nemuzes??Jinak facha to na win98??Vyssi nemam.:(Co video,zkouseli ste ho na TV??:)
eO.Exter.xxx
Junior

Odeslat příspěvekod Jenyk 11. 3. 2007 21:56

Mám ho od Vánoc, je podruhé rozbitý. Zítra jde do servisu. Servis nepružný, musí se fakt čekat měsíc, nemají nic náhradního skladem. Je to pěkné, načančané, ale děsný krám s katastrofální podporou, znovu bych to nekoupil.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Jenyk
Kolemjdoucí

Další stránka