Existují přehrávače pracující s adresáři? (tj. bez ID3 tagů)

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod airteen 26. 3. 2007 06:51

Ahoj!
Zajímá mě, jestli se vůbec ještě prodávají přehrávače, které pracují s adresářy - tedy že fungují na bází složek, podsložek... Vybírám totiž nový, ale VŠUDE vidím jen ty, které řadí muziku pomocí ID3 tagů. No a jelikož nemám u všech mp3 vyplněné ID3 tagy (stahuji totiž hlavně z netu), tak se celkem bojím, že by to mohl být docela problém...

Moje požadavky na přehrávač jsou:
- kapacita 2-4GB flash paměti
- stromová strukura adresářů (složky) - tj. opak ID3 tagů
- spíše než dobíjecí akumulátor bych uvítal klasickou tužkovou
baterii, ale to už není tak důležité
- aby měl rádio

Podle mě to nejsou moc náročné požadavky, přesto nemůžu nic takového najít (hlavně co se týče těch složek)...

Prosím poraďte... Díky
airteen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ananta 26. 3. 2007 08:01

Tipuji, že téměř všechny pracují s adresáři. To co myslíš, že všude vydíš je spíše podpora IDtag, to znamená, že zobrazuje info. z nich přečtené, nic víc. Pokud není IDtag vyplněn, zobraznázev souboru.
ananta

Odeslat příspěvekod airteen 26. 3. 2007 13:06

NN! Právě že když není ID3 tag vyplněn, tak se ti pak v přehrávači zobrazí název mp3 souboru jako např.: 02NoArtist.mp3 nebo NoTitle07.mp3 - i když máš tu mp3jku v PC pojmenovanou třeba Daniel Landa - Protestsong.mp3, tak je ti to prd platný jelikož takhle ty přehrávače nepracují.

Třeba ted mám v mobilu píseň, které je pojmenovaná jako Divokej Bill - Síť.mp3... Jenže jakmile pustím přehrávač médií tak jí zobrazí jako 02noartist-notitle.mp3 --- a to právě proto, že stejně jako drtivá většina přehrávačů, které jsou na trhu pracuje jen s ID3 informací...

A jelikož mám takových písní víc (hodně), tak se poohlížím po přehrávači, který nepracuje na bázi ID3 tagů ale složek (adresářů) - poté čte jméno skladby a interpreta normálně z názvu souboru...

ID3 tagy jdou sice editovat (MP3 TAG EDITOR...), ale jelikož jich mám opravdu hodně, tak mi to příjde hodně nepraktické...

Nevíte tedy o přehrávači (s výše uvedenými parametry), který pracuje s adresáři?
airteen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod AndyF1 26. 3. 2007 13:36

Co tak nieco s vlastnym OS :wink: .Pocket PC s Win mobile/Symbian apod.
AndyF1
Junior

Odeslat příspěvekod ananta 26. 3. 2007 14:48

Pravda, Tréo 650 + Pocket Tunes=volba jak to chceš třídit, 8GB SDHC karty....hmmm :)
ananta

Odeslat příspěvekod airteen 26. 3. 2007 16:00

Nj, moc pěkný. Ale taky drahý. :) Já se prozatím spokojím s mp3 přehrávačem... Spíš typ na přehrávač pls, i když PDAčko s vlastním OS je určitě skvělý.

A ještě na něco se chci zeptat, spíš teda potvrdit takovou mojí "teorii" ohledně playlistů:

Dejmetomu že si stáhnu album, které bude obsahovat mp3 bez vyplněných ID3 tagů. Co kdybych to vyřešil tak, že vytvořím v nějakém programu playlist s názvem např.: Daniel Landa - Best of. No a do tohoto playlistu "přesunu" všechny ty mp3jky. Tento playlist následně nahraju do přehrávače - no a pak by mělo stačit otevřít tento playlist a album budu moci poslouchat. Jde o to, že se vyřeší problém s tím, že mp3jky neměli a ani nemají vyplěné ID3 tagy. Sice budou stále pojmenované třeba "noartist01.mp3" atd. (v tom playlistu), ale alespoň budu vědět z jakého alba a od koho jsou a hlavně se nepomíchají s mixem ostatních různých mp3jek v přehrávači.

Šlo by to takhle řešit? S používáním playlistů totiž nemám žádnou praxi, tak si nejsem uplně jistý. A znáte nějaký dobrý program na tvorbu playlistů? (třeba něco mimo WINAMPU)... THX!
airteen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Xemiq 26. 3. 2007 16:22

moj Transcend T.Sonic 520 je jednoduchy, a adresare cita,skus sa po nom pozret..
I`m not like them,but I can pretend..
Xemiq
Junior

Odeslat příspěvekod FastIkarus 27. 3. 2007 18:26

Nevim jak na tom sou falshovy prehravece, ale u cdckovych iRiveru se daj id taky vypnout a prehravac je pak vubec neukazuje
FastIkarus
Junior

Odeslat příspěvekod airteen 28. 3. 2007 08:54

U flashových mp3 přehrávačů (ostatně i u harddiskových) to pokud vím nejde... Škoda že se nedělají vždy 2 firmwary pro každý player - 1 s podporou ID tagů a druhů naopak s podporou adresářů. Aby si uživatel mohl vybrat... :-/
airteen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod solid 28. 3. 2007 09:12

No mam Creative ZEN nano plus a ten pracuje spravne jak s ID3 tagy tak i kdyz nemas vyplneny, tak zobrazi jmeno souboru.Prace se slozkami je samozrejmosti.

zadny no title, no artist. atd....
solid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod airteen 28. 3. 2007 19:33

Aha... a neznáš ještě nějaký který zobrazí jak ID3 tak i v případě potřeby jméno souboru?
airteen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dta 29. 3. 2007 08:46

Prostě odstraň ID3 tagy z těch souborů.
dta
Junior

Odeslat příspěvekod Nanosaurus 29. 3. 2007 18:43

Adresáře podporuje třeba i Orava S-1GB MP3. V 1GB stojí 1500. Kolik do toho chceš investovat?
Nanosaurus
Junior

Odeslat příspěvekod airteen 29. 3. 2007 22:18

Až 5000 Kč. Chci aby měl kapacitu minimálně 2 GB, lépe však 4 GB. Dále by měl mít rádio, pamět by měla být typu flash. Co se týče napájení - věstavěný akumulátor mi až taky nevadí, i když raději bych AAA baterii.
Docela se mi líbí Sandisk Sansa e260 FM 4GB. (nebo e280 FM - 8 GB)... Ale info o souborech čte jen z ID3 tagu...
airteen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ananta 30. 3. 2007 08:19

A co místo plkání tady na fóru si zeditovat IDtagy? :D
ananta

Další stránka