Ipod 5gen 30gb.Chybne pixely!!!!!:(

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod eO.Exter.xxx 26. 3. 2007 21:32

Ahoj vsem.Dnes jsem si zakoupil Ipod 5G.Doma po rozbaleni a prozkoumani jsem zjistil ze mam vadne 2pixely na displeyi.Ihned jsem zasel zpet k prodejci a ten mi rekl,ze nevi jestli se muze reklamace uznat,ze si mysli ze se zaruka da uplatnit az od chyby 5pixelu a vis,ale ze mi da zitra okolo 2hodiny vedet.Ale v zarucnim liste je jasne napsano.je-li na vyrobku zjistena zavada ,je spolecnost Czech data systems povinna podle sveho uvazeni:1)Bezplatne vyrobek opravit za pouziti novych a nebo obnovenych nahradnich dilu.2)Vymenit vyrobek za novy nebo sestaveny z funkcnich komponent atd...3)Vratit uzivateli plnou kupni cenu vyrobku.Tohle je ńapsano v zarucaku...NIkde ani zminka a 5pixelech atd...Co si o tom myslite??Mate nekdo uz s neci podobnym zkusenosti??Dekuju moc za rady.sem docela *****,chci novej Ipod!!!..
Naposledy upravil eO.Exter.xxx dne 2. 4. 2007 16:03, celkově upraveno 1
eO.Exter.xxx
Junior

Odeslat příspěvekod iwigirl 26. 3. 2007 21:34

Můj názor: máš nárok na výměnu za bezvadný přístroj, zvláště pokud jsi nebyl upozorněn na to, že se vadné pixely u tohoto typu výrobku mohou vyskytnout.
Věcná: ty sis výrobek neprohlédl při koupi?
iwigirl
Junior

Odeslat příspěvekod eO.Exter.xxx 26. 3. 2007 21:42

Prohledl,ale tahle zavada nebyla videt.je to opravdu jen malinky.Navic kdyz je to cele menu bile,tak to jen tak nepoznas.Zjistil jsem to az doma.Pristroj mi vratili domu,ze ho mam normalne pouzivat a zitra mi ve dve da vedet.Mam se tedy ridit tim,co je napsane v zarucaku?? :)
eO.Exter.xxx
Junior

Odeslat příspěvekod iwigirl 26. 3. 2007 21:43

přesně tak. Navíc dle §616 Obč.zákoníku máš TY nárok vybrat si, zda chceš nový a nebo tento opravit.
iwigirl
Junior

Odeslat příspěvekod eO.Exter.xxx 26. 3. 2007 22:30

Jj,no rekl mi,ze sem 1,kterej ma takovyhle problem!!kdyz mi nebudou chtit dat novej,tak na ne vytahnu zarucak a reknu jim,co jsi mi napsala ty.:-)Diky moc a jaktoze tenhle zakon znas?? :D
eO.Exter.xxx
Junior

Odeslat příspěvekod iwigirl 26. 3. 2007 22:34

protože se zabývám mimo jiné spotřebitelským právem ;) Kdyby byly nějaké dotazy nebo nejasnosti, tak tě ráda uvidím v právní poradně (viz můj podpis :) )
iwigirl
Junior

Odeslat příspěvekod eO.Exter.xxx 26. 3. 2007 22:47

Jeee,tak to je super... :D Konecne odbornik :D Takze pokud mam v zarucaku,ze pokud najdu vadu muzu to reklamovat tak to muzu vratit??A jak je to stim pravem??Vybiram si ja??V zarucaku zase pisou,ze to vybiraji oni...Co s tim udelaji.A ta hlavni vec.Daji se 2 vadne pixely na displeyi oznacit jako vada??
eO.Exter.xxx
Junior

Odeslat příspěvekod iwigirl 26. 3. 2007 22:53

Tohle vyplývá přímo z českých zákonů, na to ani nepotřebuješ to mít vypsané v záručním listě. Viz uvedený §616 obč.zák.
Pokud jsi na ty pixely nebyl nikým upozorněn a nikde to není napsáno, tak je to jasná vada.
Zákon hovoří jasně: vybíráš si ty. Do záručáku si mohou napsat cokoliv.
iwigirl
Junior

Odeslat příspěvekod eO.Exter.xxx 26. 3. 2007 22:57

Jezis dekuju!!Dam ti reklamu do skol.casaku!!!!Aspon jak ravange za tvou skvelou pomoc!!:-)
eO.Exter.xxx
Junior

Odeslat příspěvekod red 26. 3. 2007 23:01

Ano, muzes to reklamovat,paklize v zarucnim liste neni ani slovo o poctu pixelu od jakeho poctu to uznavaji jako vadzu. Mas pravo si vybrat Ty podle § 622 odst. 2 a to v pripade, ze jedna-li se o vadu neodstranitelnou, tak mas pravo na vymenu veci nebo na odstoupeni od kupni smlouvy.
red
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iwigirl 26. 3. 2007 23:10

nikoliv. pokud se závada vyskytne v prvním půlroce, jedná se o rozpor s kupní smlouvou, na kterou se vztahuje právě §616. Je v něm navíc právě možnost výběru mezi opravou a výměnou za nový kus, kdežto v §622 je použit výraz úměrnost, což je dost diskutabilní pojem.

(red: jaktože se neučíš? :) )
iwigirl
Junior

Odeslat příspěvekod red 26. 3. 2007 23:22

ano, to je pravda....potom,ale zase nemuzes odstoupit od smlouvy, tzn., ze si podle § 616 zvolis,zda chces vymenu nebo opravu
resume: body 1)2)3) si urcis Ty sam az ve chvili,kdy se stane zavada odstranitelna zavadou neodstranitelnou a to po 4 jinych respektive 3 opakujicich se zavadach...potom mas pravo chtit i odstoupeni od smlouvy a vraceni penez

(iwi:kdo rikal,ze se neucim?)
red
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eO.Exter.xxx 26. 3. 2007 23:24

dekuju a tohle se viridi za jeden den,nebo je na to ta mesicni lhuta??
eO.Exter.xxx
Junior

Odeslat příspěvekod red 26. 3. 2007 23:26

vymenu: paklize uzna vadu a ma identicky vyrobek, tak hned oprava: na tu ma ze zakona 30 dnu
red
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iwigirl 26. 3. 2007 23:27

Ale nikdo netvrdil, že můžeš chtít zpátky peníze.. Již v prvním příspěvku je uvedeno, že mezi těmi možnostmi by chtěla volit firma, což je blbost. Celé ty podmínky vrácení jsou blbě, ovšem myslím, že pokud by oni sami od sebe nabídli vrácení peněz, jen blázen by argumentoval, že na to nemá ze zákona nárok :)

(tohle nemá se správou nic společnýho, takže usuzuju,že se flákáš. Hlavně NECVAKEJ! :D )
iwigirl
Junior

Další stránka