od honza9999 27. 8. 2007 23:45
V patek mi prisel tento prehravac - objednany z alfacomp.cz . Nebudu psat nejakou podrobnou recenzi, je jich na ceskem webu uz nekolik, vypichnu jen par veci:
1. Prilozeny software na mem pocitaci neni schopny zkonvertovat zadne video, po nacteni a spusteni konverze se objevi chyba, nekdy program vytuhne. Az bude cas, tak udelam poradek v registrech a odinstaluju kodeky - mam v XP nekolik codec packu a mozna nektere vadi. Na notebooku ve windows vista premium zadny problem - epizoda simpsonu se z 180 MB za 15 minut zkonvertovala na 90 mega a na prehravaci vvpada fantasticky. Kopirovani z PC do prehravace bezi rychle, taky inicializace po spusteni prehravace je jenom nekolikavterinova a to i v pripade, kdyz mam 8 GB pamet i 2 GB micro SD kartu zaplnenou stovkami mp3 souboru a obrazku.
2. Ovladani je naprosto pro blbce - manual jsem otevrel az kdyz jsem mel jiz zminovane problemy s konverzi videa.Z hlavni nabidky si otacenim kolecka vybirate funkci, kterou chcete pouzit, tlacitkem ji spustite, vse je krasne intuitivni a jednoduche. Pri noseni v kapse u kosile se da prehravani stopnout, nebo preskocit na dalsi track i poslepu, aniz by se prehravac musel vytahovat z kapsy.
3. Prahravac NEMA poutko na snurku na poveseni, coz je podle mne obrovske minus. Da se tedy nosit jen v kapse, nebo v nejakem pouzdru.
4. Sluchatka jsou opravdu ***** uz jenom od pohledu, ani se mi je nechtelo davat do usi. Nechapu, jak muzou tvrdit, ze k prehravaci jsou prilozena kvalitni sluchatka.....asi maji v Koreji jine usi. Zvuk je ale skvely jak do koss porta pro, tak do sluchatek-pecek seschneiser (nebo jak se pise), ktere pred lety iriver dodaval s discmany imp 400.
5. Jako sitova nabijecka se da pouzit jakykoliv USB adapter na 220 V. Ja jsem vybral v Alfe ten nejlevnejsi, vyhoda je, ze jsou malicke a lehoucke.Prehravac nema zadny konektor na dobijeni,nebo napajeni - jenom miniUSB, po pripojeni k USB adapteru se dobiji,ale muze zaroven i hrat.