Utopeny Network Walkman

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod matus628 24. 6. 2007 19:50

Mam NetWalkman SONY NW-E002. Bol som behat a pri tom som pocuval hudbu, ale zacalo prsat, takze som prisiel domov asi po 15 minutach domov cely mokry, aj v prehravaci bola voda, ma integrovanu bateriu, takze sa vyskratovala, asi pol hodinu bola dost tepla, takze sa prehravac zachvilu ususil aj zvnutra, ale nesiel zapnut :( na displeji sa nic nezobrazuje, ani nehra, po pripojeni k pocitacu nic nerobi, ani PC nerozozna, ze bol pripojeny...
Je to sice lacny prehravac, ale mal som ho iba chvilku a bol som s nim spokojny, tak je skoda, ze takto dopadol...
Co myslite, da sa s tym este nieco urobit, aby fungoval, alebo je to na vyhodenie ??? Co sa v nom porusi, ked je plny vody ??? Bateria, nejake sucistky, alebo je to cele znicene ??? :?:
matus628
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FastIkarus 24. 6. 2007 20:18

Tezko rict, asi by to hctelo zajit do servisu a tam se zeptat, co by stala oprava. Pak se rozhodnes, jestli to za to stojí, nebo ne.
FastIkarus
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 24. 6. 2007 21:13

Co nejdřív po namočení kuchnout, odpojit baterku aby se nezkratovala (pro Tebe už je pozdě), vylít, pečlivě vytřást kapky vody a nakonec vymýt izopropanolem nebo aspoň lihem, který do sebe vsákne zbytky vody pod součástkami. Opatrně vysušit fénem na nízkou teplotu a můžeš to zkusit znovu zapnout. Pokud je baterka vybitá na ultimo, nepůjde nastartovat ani nabíjecí procesor v elektronice, pak by pomohl buď servis, nebo jiný přehrávač, u kterého bys baterku na chvíli připojil paralelně k jeho vlastní, aby se aspoň trošku nabila a tím umožnila zbytkovou energií start nabíjení a pak to můžeš zkusit nastartovat ve svém... Pokud je to Tvé poslouchátko přehrávačem s pamětí v pevné fázi (neznám...) bez dalších pohyblivých dílů, mělo by mu to pomoct, dovnitř do pouzder integráčů se voda dostane až tak po měsíci namočení, většinou ještě později, u běžných spotřebních pouzder málokdy nenasáknou nikdy.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod matus628 24. 6. 2007 21:28

Tak som ten prehravac rozobral, vyzera to takto:
Obrázek
EKKAR: k tej baterke som sa nedostal, takze som ju neodpojil... Prehravac sa zahrial, asi po pol hodine vychladol, znamema to, ze je bateria uplne vybita a ak by sa mi ju podarilo nabit, tak by mal ist zapnut prehravac ???

//ConPower: Obrovské fotky prosím nenechávejte zobrazit přímo do vláken, vložte jen náhled s odkazem na zvětšení.
matus628
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 25. 6. 2007 03:57

No to si právě nedokážu představit, když je v přístroji baterka "na fest", co to vyvede. Každopádně to propláchni izopropanolem nebo aspoň tím lihem, čím čerstvějším, tím líp, nebude tolik navlhlý pohlcováním okolní vlhkosti a bude líp požírat tu z přístroje, vysuš fénem nebo na málo nastavenou horkovzdušnou pistolí - nesmí se ohřát víc, než co udržíš normálně v ruce, aby se nezdeformovaly plasty apod. No a zkus to, jen mám obavu o ten nabíjecí procík, jestli se probudí bez kapičky šťávy v baterce, jen přivedením proudu zvenčí, jak jsem koukal, asi se nabíjí z 5V na USB sběrnici...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel