ktory iPod?

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod NeoN33 22. 9. 2007 12:34

Zdravim.
potrebujem poradit pri vybere nejakeho iPodu.
Takze bud: novy iPod nano (video) 8GB, alebo iPod classic 160GB, alebo iPod touch 16GB.

Kód: Vybrat vše
http://www.apple.sk/slo/apple/hardware/ipodtouch/specs.html

EDIT: na tej stranke je porovnavacia tabulka :)

Chcel by som sa informovat ako je to s tou baterkou.Kedze je "built-in" (vstavana) tak ma zaujima moznost vymeny (kde a ci vobec sa to da) a dalej ci pri pripojeni k PC sa mi vzdy zacne nabijat (a tym znehodnocovat bateria).
vopred dakujem.
NeoN33
Junior

Odeslat příspěvekod bombul 22. 9. 2007 15:03

Co sa tyka tej baterky u iPodov sa vseobecne vravi ze vstavana bateria vydrzi priblizne 2 roky ale to je samozrjeme len odhad, ktory je ovplyvneny tym ako iPod pouzivas. Samozrejme ze sa bateria da vymenit urobia to v kazdom servise.
Pri pripojeny k pocitacu sa iPod zacne vzdy automaticky nabijat, avsak netvrdim ze sa to dakym softom neda vypnut.
Admin na pauze
bombul
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod NeoN33 22. 9. 2007 15:11

no a prave to ma zaujima,ci sa to vypnut da alebo nie.
podla mna je to dost dolezite
NeoN33
Junior

Odeslat příspěvekod FastIkarus 22. 9. 2007 16:46

A já žiju v domnění, že lithiové baterky (předpokládám, že v iPodu je také) nemá s paměťovým efektem potíže. Mobil i mp3 přehrávač nabíjím dle potřeby, telefon (ač o vánocích bude 4 roky starý) stále kolem 5 dní vydrží. Současný přehrávač sice zatím nemám ani půl roku, ale jak řikám, z tohodle strach nemám, ač se také nabíjí při každém připojení k PC.
FastIkarus
Junior

Odeslat příspěvekod davidak 22. 9. 2007 17:55

Tyjo mám v přehrávači baterku Li-Pol, nabíjení přes USB můžu vypnout. Je to zvýšení životnosti baterie reálný?
davidak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eRiper 22. 9. 2007 19:12

Kdyby to bylo s tou životností až tak horké, tak by přece nešli přístroje se zabudovanou bateriií na odbit :-)
eRiper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod NeoN33 22. 9. 2007 19:19

No ako raz povedal jeden mudry zajko v reklame :D "Nic netrva vecne" ...
Aj hlavny inzinier apple pre baterie povedal ze nabijaci cyklus pre ich baterie je okolo 500-krat.
Vo FAQu na
Kód: Vybrat vše
www.ipodbatteryfaq.com
je:

"Lithium ion batteries are only good for 300 to 500 charge/discharge cycles"

tak co da sa to nejako vypnut alebo nie?

EDIT:
@eRiper
ono ani tak nejdu na dracku,ale je ich drtiva vacsina na trhu :wink:
NeoN33
Junior

Odeslat příspěvekod bombul 22. 9. 2007 20:49

Je to skutocne tak ked budes tu baterku nabijat casto skor ci neskor ju budes musiet vymenit...

Ja som skusala hladat ohladne toho vypnutia nabijania a nikde o tom nie je ziadna zmienka pytala som sa par kamaratov s iPodmi a budem ta musiet sklamat asi to naozaj nepojde.
Admin na pauze
bombul
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod NeoN33 22. 9. 2007 21:13

hmm tak toho som sa obaval :(
no dik za pomoc :wink:
NeoN33
Junior

Odeslat příspěvekod bombul 22. 9. 2007 21:38

No jasne nemas zac :wink:

A este k tym iPodom ak by som si mala vybrat tak nevahama beriem Touch len mam obavy o to ze by som pravdepodobne po prvom tyzdni pouzivania dakde skrabla displej :D
Co by pri jeho velkosti nemuselo byt prave najefektnejsie...
Admin na pauze
bombul
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod FastIkarus 22. 9. 2007 22:52

NeoN33 píše:"Lithium ion batteries are only good for 300 to 500 charge/discharge cycles"

No já nevim, kdybys přehrávač připojil k počítači obden a ani jednou nevynechal, tak to máš na 1,6-2,7 roku a nevim, možná posloucháš mnohem víc, ale já ho tak často k počítači nepřipojuju a to má kapacitu jen 1 GB (což je proti iPodu zlomek). Nechci tě do ničeho nutit, ale pokud se ti iPod líbí a jinak ti vyhovuje, tak bych ho jen kvůli baterce nezavrhoval
FastIkarus
Junior

Odeslat příspěvekod eRiper 22. 9. 2007 23:07

Já to nabíjím 1-2 týdně. Někdy ani to ne a to mám taky jen 1 GB. Ty baterie na tom fakt nejsou zas tak hrozně (V USA snad nic jiného než iPod nepoužívají :lol: )
eRiper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod NeoN33 23. 9. 2007 09:22

@bombul
tiez som rozmyslal nad touch(om),ale za tu cenu neviem neviem ci uz nepriplatit rovno na iPhone.
A co sa tyka tych skrabancov,tak videl som scratch test na iPhone (ma rovnaku obrazovku ako touch) a ten test dopadol velmi dobre.Ma kvalitnu ochrannu vrstvu.Samozrejme ze ked do toho bude niekto rypat klincom tak tam budu skrabance :D ,ale zas sa neposkriabe len tak rychlo pri beznom noseni vo vrecku.Takze z toho strach nemam.

@FastIkarus
No ano,ale mne ide o toto... napriklad situacia: nabil som si plne iPod,nahadzal popri tom vsetky songy do neho odpojil a vsetko je ok.ALE ... o nejaku hodinku pribehne kamos a pusti nejaku songu,mne sa zapaci a samozrejme ju chcem mat v iPode tak znovu sup ho do kompu a uz sa zase ZBYTOCNE zacina nabijat...nakopcim tam tu songu zas odpojim a co cert nechce na to vola nejaka kamoska (prezmenu :) ) ze chce vidiet nejake video co som jej slubil a cely proces nabijania sa opakuje .... a takto mozem pokracovat dalej
Neviem ci ma niekto aspon trochu pochopil o co mi ide,ale snazil som sa :D
Proste sa moze stat,ze ta baterka strati svoje "caro" :) po velmi kratkej dobe.

Aaa ono nie je ani tak na vyber ked spominas to, ci mi vyhovuje.
Dam si aj poradit nejaky dobry mp3 s plynulym video playbackom,velkou kapacitou a TV outom (pritom aby nevazil pol kila :) )

@eRiper
Ide presne o to co som pisal pre FastIkarus(a)
NeoN33
Junior

Odeslat příspěvekod davidak 23. 9. 2007 09:28

Přesně tak. Mám 8GB player, nenahrávám songy každej den, ale přesto ho z mnoha důvodů připojuju a odpojuju.. Asi nabíjení vypnu a pak plně nabiju dykcy jen když bude potřeba.
davidak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bombul 23. 9. 2007 09:45

NeoN33

To uz je len na tebe ci chces cisto MP3 player alebo aj telefon ak mas dobry kvalitny mobil je to zbytocne ale ak nie tak by to mozno bola aj dobra investicia.

A s tou baterkou to nie je naozaj take horuce ja mam doma iPod uz daco pres rok a pol ten isty pripajam ho ku kompu dost casto a baterka je vpoho ako na zaciatku...naozaj tie 2 roky to vydrzi.
Admin na pauze
bombul
VIP uživatelka

Další stránka