iRiver T60 vs. Emgeton MiniMax3

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod KejPi 25. 10. 2007 18:24

Zdravim,
chci si koupit mp3 prehravac s podporou OGG Vorbis. Po dlouhem patrani jsem dosel k zaveru, ze by mi mohl vyhovovat bud iRiver T60 nebo MiniMax3, jenze se ted nedokazu rozhodnout, ktery by byl lepsi.

Chci se zeptat, ktereho byste vybrali a proc.

A jeste jedna dulezita otazka, ktera to mozna vsechno rozhodne. Potrebuju, aby prehravac umel standardni Mass Storage, aby fungovalo nahravani souboru pod Linuxem. O tom iRiveru vsude pisou kompatibilitu s Windows, ale zaroven pisou, ze ma Mass Storage. Tak nevim, jestli je kompatibilni s Linuxem. Nevite nekdo?

Diky za rady.
KejPi
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 25. 10. 2007 18:39

Kamarad ma iRiver T60 a mass storage funguje skvele - pod windows. Bohuzel nemam moznost zkusit kompatibilitu s Linuxem (moc Linuxovych fandu neni). Osobne myslim, ze by to nemel byt problem (ikdyz jak ktera distribuce). Pokud nechces koupit zajice v pytli, tak se zkus obratit na ceske zasoupeni iRiveru (nejaka podpora pro zakazniky).
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bombul 25. 10. 2007 18:43

Alebo skus pobehat zahranicne fora, tam isto najdes viac linuxakov co by ti vedeli poradit.
Admin na pauze
bombul
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod KejPi 25. 10. 2007 19:03

Zkousel jsem hledat na googlu, ale nebyl jsem uspesny. Pokud by to byl pravy mass storage, jake je treba na USB flashkach, tak by s tim vubec zadny problem nemel byt v jakemkoli linuxu. Jenze nikdo nevi, jak to u iRiveru implementovali :-(
KejPi
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 25. 10. 2007 20:39

Mel by to byt normalni mass storage.
BTW - vsad na jistotu a kup to v internetovym obchodu - kdyz to nepude (90% pude) tak to muzes do 14 dnu vratit. Blba rada ja vim, ale na windows to fachci bez problemu (vlastni zkusenost) a uz bych se s tim moc nepitval (ty linuxy jsou moderni a vyvijene systemy, to pude).
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DC20 25. 10. 2007 21:30

Podla mna by to minimalne na ubuntu 7.04 ist malo...mne tam fahci v ophode aj ext.disk aj mp3 prehravac.
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KejPi 25. 10. 2007 21:44

Fachci to, co je Mass Storage, ale uz jsem se zaptal ve foru na linux.cz a dostal jsem odpoved, ze beha bez problemu.

Ted uz zbyva jen vyresit, jestli si mam koupit ten iRiver nebo radsi Emgeton :-( Porad nevim, kdyby byl ten Emgeton na baterky, tak bych ho hned koupil, protoze ma podle me lepsi funkce. iRiver je hezci, ma baterky, asi trochu lip hraje, ale na peckach se to stejne nepozna, ale co jsem cetl, tak ma nejake divne trideni skladeb a nedostatecne informativni display, spatnou signalizaci stavu baterek, nema playlisty a je taky drazsi. Ja fakt nevim :-(
KejPi
Junior

Odeslat příspěvekod djlooper 26. 10. 2007 08:32

V iRiveru T60 se dají seřadit skladby nebo adresáře pomocí playlistů v programu Iriver Plus 3 (je na CD v balení), jinak se při běžném zkopírování z PC řadí podle toho, kdy byly přetažené. Display je podle mě docela přehledný a informativní a dobře čitelný na to jak je malý. Největší problém je ta signalizace stavu u dobíjecích baterek při nastavení jejich použití, ukazuje je téměř jako vybité, u alkalických je to v pohodě. iRiver podporuje 1000 souborů, nevím jak je to u Emgetonu, byly tam nějaké problémy s omezením počtu.
Cenově vycházejí podobně vzhledem k tomu, že k Emgetonu je potřeba dokoupit adaptér.
///|||||\\\
8(¨°/.°¨)8 .......... < iRiver T60 4GB + Sennheiser PX 100 >
(---------) .......... < Samsung S7350 Ultra S >
......................... < Samsung LCD LE40A756 + 2.1 HT-X720T + PlayStation 2 >
djlooper
Junior

Odeslat příspěvekod KejPi 26. 10. 2007 08:44

Problem je, ze Iriver Plus 3 asi nebude pro linux ;-) Ale snad by to slo vyresit pomoci touch, cimz by se mel upravit datum souboru.
Co se tyka adapteru, tak je to asi jedno, jestli koupim akumulatory a nabijecku nebo adapter.

Diky za pomoc, kazdy nazor pomuze :-)
KejPi
Junior

Odeslat příspěvekod tino4 26. 10. 2007 18:03

Celkom slusny iRiver !
tino4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 26. 10. 2007 18:43

Taky si myslim. Tady je problem ze pan ma linux, ale nebude to takovy problem.
BTW- mam takovy blby napad, z kdybys pri kazde synchronizaci komplet vymazal skladby v T60 a nakopcil vsech 4 GB znovu, tak to bude podle abecedy, protoze nejdriv se kopirujou ty co jsou nejdriv v seznamu na kopirovani (na A,pak na B atd.).
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod djlooper 26. 10. 2007 18:59

Při kopírování adresářů s očíslovanýma mp3 (01,02...atd.) občas přehodí i pořadí skladeb - třeba u mixovaných CD s rozdělenýma stopama je to neštěstí. Ale zase záleží jak kdy, není to vždycky. Ta rychlost přenosu dat není nijak závratná - takže kopírovat pokaždé znova např. 4GB hudby, no nevím. Navíc když musí brát energii z AAA baterie. Ale je fakt, že to poskládá podle abecedy.
///|||||\\\
8(¨°/.°¨)8 .......... < iRiver T60 4GB + Sennheiser PX 100 >
(---------) .......... < Samsung S7350 Ultra S >
......................... < Samsung LCD LE40A756 + 2.1 HT-X720T + PlayStation 2 >
djlooper
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 26. 10. 2007 19:08

J vim, ze je to nic moc - kopcit to vse znovu? ale to je jdiny co me napada, aby to bylo podla abecedy a nemusel menit to datum - to by me otravovalo jeste vic.
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 27. 10. 2007 13:32

Pohár trpělivosti přetekl - smazána hádka o tom, zdali je lepší Linux či Windows. Věřím, že se to již nebude opakovat, přece jen jsme na fóru o audiu a videu. :wink:
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod tino4 27. 10. 2007 14:18

ako dobre thx
tino4
Mírně pokročilý

Další stránka