iRiver T60 vs. Emgeton MiniMax3

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod homomorfismus 27. 10. 2007 20:02

jinak se při běžném zkopírování z PC řadí podle toho, kdy byly přetaženép/quote]

taky jsem si to myslel, ale není to pravda. alespoň se mnou si moje T60ka hraje na schovku pokaždý, když do ní přidám album. někdy ho totiž najdu na konci seznamu adresářů, jindy ho musim hledat někde uprostřed. nemám nejmenší tušení, podle jakýho principu se tam ty adresáře skládaj.

jinak co se týče pořadí souborů (adresářů) a Linuxu, zkusil bych mrknout na tohle: http://www.abclinuxu.cz/software/soubor ... ce/fatsort

a ještě jeden, možná nejzásadnější průšvih u T60 - s joystickem je někdy opravdu velká legrace.
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod KejPi 29. 10. 2007 11:13

Skoda, ze jsem tuhle hadku lin vs. win propasnul. Tyhle zabomysi valky me vzdycky pobavi :lol:

Kdyz jsme u toho razeni skladem v iRiver, tak co treba touch? To akorat zmeni datum. Nezkouseli jste nekdo?
KejPi
Junior

Odeslat příspěvekod djlooper 29. 10. 2007 18:39

Joystick je někdy o nervy, zesilování a posuny vpřed/vzad po hmatu v kapse moc nejdou, je potřeba se dívat na displej, ale dá se to přežít :wink:
///|||||\\\
8(¨°/.°¨)8 .......... < iRiver T60 4GB + Sennheiser PX 100 >
(---------) .......... < Samsung S7350 Ultra S >
......................... < Samsung LCD LE40A756 + 2.1 HT-X720T + PlayStation 2 >
djlooper
Junior

Odeslat příspěvekod tino4 29. 10. 2007 19:08

Ak mam povedat pravdu emgeton ma viac funkci ale zasa iriver ma slabe aaa baterky :( ale iriver vyraba kvaitne mp3 prehravace :)
tino4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KejPi 29. 10. 2007 21:33

Co jsem cetl recenze, tak jsem na ten Emgeton taky nenasel spatne reference.
Ted jsem spis nalomeny koupit ten Emgeton hlavne kvuli problemum s poradim skladeb u iRiveru a taky kvuli tomu, ze Emgeton ma vic funkci.

Ma tady nekdo nejakou zasadni spatnou zkusenost s Emgeton Minimax3?

Diky.
KejPi
Junior

Odeslat příspěvekod homomorfismus 29. 10. 2007 23:56

no pokud chceš špatné zkušenosti, tak těch najdeš dost na fóru Emgetonu. pro zobrazení příspěvků je potřeba se registrovat. jinak jedna poměrně podstatná "vlastnost" přehrávače, která se může ukázat jako docela nepříjemná (obzvláště u 4GB verze) a o které se Emgeton jaksi pozapomněl zmínit, je omezení počtu zobrazovaných souborů na 650. to je mimochodem jedna z mnoha ukázek toho, že většina "recenzí" nestojí ani za starou bačkoru a člověk se v nich dozví jenom to, že zvuk je velmi dobrý, funkčně je přehrávač rovněž velmi dobře vybaven a až na pár drobných mušek se jedná celkově o super mašinku, které udělujeme hodnocení 85%. jsou to komici. a když už jsme u těch komiků, tak přístup Emgetonu k některým problémům s jejich přehrávači dokáže člověku taky občas vyvolat lehce nahořklý úsměv na tváři.
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod matus201 30. 10. 2007 00:27

Nj homomorfismus ma pravdu, ale to o pristupu emgetonu k zakaznikom sa minimaxu jaksi netyka- z dovodu ze emgeton nereklamuje take veci ako chybny joystick a zlomene dvierka na baterku, lenze to minimax ani nema a celkovo po stranke spracovania je na velmi dobrej urovni (rucim za to ze ak nemas vadny kus tak sa ti tam hned nieco nepokazi- samozrejme pokial neulomis ten jazycek na USB :P ).

Avsak minimax si ber LEN 1 alebo 2 GB verziu- inac budes mat v nom 650 pesniciek a polka prehravaca prazdna :) a v linuxe ide bez problemov, skladby radi podla nazvu, display je maly ale dostatocne informativny. Myslim ze k zvuku sa vyjadrovat nemusim- u irivera ani emgetonu chybu neurobis :)

to homomorfismus: s tymi recenziami suhlasim a vo vacsine mam dojem ze dany recenzent ani nemal prehravac v rukach, len kdesi na nete zohnal fotky a recenziu si vlastne vymyslel.
Cowon iAudio D2 + Shure SE210 + BOSE in ear headphones (mrtve) + koss ksc 75 + koss portapro + Sony MDR-NC22

Nokia 6120c+ 8 GB MicroSD
matus201
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod KejPi 30. 10. 2007 09:14

Diky za odpovedi, zacinam studovat Emgeton forum :wink:

Co se tyka tech 650 souboru, tak to by snad melo byt v pohode, protoze stejne chci 2G verzi a jsem zvykly kodovat do OGG Q10.
Jinak pro 2G verzi vychazi v prumeru 3.15M na skladbu a to by snad mohlo byt v pohode.
Ale souhlasim, ze pro 4G verzi to je vyznamny nedostatek.
KejPi
Junior

Odeslat příspěvekod KejPi 30. 10. 2007 12:45

Tak po precteni Emgeton fora mam pocit, ze si muzu vybrat ze dvou vartiant:

1) Bud iRiver s podporou 1000 souboru, ale s podivnym razenim skladeb
2) Nebo Emgeton s dobrym razenim skladeb (logicky podle abecedy), ale s podporou max cca. 500 souboru.

Takze je to z deste pod okap :-(

Zacinam vazne uvazovat o tom, ze koupim kartu do meho telefonu K750i a ozelim podporu OGG Vorbis :-(

Vite o nejake alternative s temito parametry?
- 2G pameti
- dlouha vydrz (AAA kolem 20ti hodin, Li-Pol kolem 30)
- podpora OGG Vorbis
- uplna podpora USB Mass Storage (aby to slo pod linuxem)
- cena kolem 2000kc
- no a samozrejme dobry zvuk a zadne silenosti typu razeni skladeb podle data, omezeni na 300 skladeb, apod.
KejPi
Junior

Odeslat příspěvekod djlooper 30. 10. 2007 15:55

Něco přes 2000 kč možná Meizu nebo M-Cody s dotekovým ovládáním, ovšem výdrž 30h asi málokdo.
http://www.mp3store.cz/kartove-mp3-preh ... -2gb-black
http://www.mp3store.cz/kartove-mp3-preh ... -2gb-black
///|||||\\\
8(¨°/.°¨)8 .......... < iRiver T60 4GB + Sennheiser PX 100 >
(---------) .......... < Samsung S7350 Ultra S >
......................... < Samsung LCD LE40A756 + 2.1 HT-X720T + PlayStation 2 >
djlooper
Junior

Odeslat příspěvekod KejPi 30. 10. 2007 16:34

To je presne ono. Zbutecne se do toho davaji velek barevne displeje, kdyz ctyrradkovy cernobily bohate staci. A vydrz by mohla byt dvojnasobna :(

To se mi prave libilo na tech dvou iRiver ze vydrzi na AAA skoro 20h a Emgeton ze ma pres 30h.
KejPi
Junior

Odeslat příspěvekod homomorfismus 1. 11. 2007 19:28

KejPi: koukals na ten Fatsort?

jinak co se týče přehození písniček v adresáři, tak to se mi snad nikdy nestalo (nebo jsem si toho nevšimnul)
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod KejPi 1. 11. 2007 22:04

Koukal a snad to bude fungovat, kdyz to bylo napsany pro prehravac. Ale to to pruda spoustet nejaky dalsi program po nahrati pisnicek. Nicmene teoreticky bych s tim asi mohl prezit. Musim si je jeste promyslet. Mam pocit, ze se neda koupit zadny prehravac, ktery by mi vyhovoval :-(
KejPi
Junior

Odeslat příspěvekod homomorfismus 1. 11. 2007 23:26

no jo, to je bolest dnešních přehrávačů, že se výrobci místo vypiplávání funkcí přímo souvisejících s přehráváním hudby soustředí na to, aby do přehrávače narvali spoustu blbostí. nechápu, proč mp3 přehrávače umožňují sledovat video, hrát hry, organizovat čas, ovládat dálkově televizi, ale podpory gapless playback nebo nedejbože replaygain se u nich člověk nedočká. čekal jsem, že by s něčím podobným mohl přijít Cowon, ale nevypadá to...
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod KejPi 2. 11. 2007 07:52

Souhlas! Kdyz se koukam, co na trhu, tak se nestacim divit :-(
Taky nechapu, k cemu je prehravani videa a podobny ptakoviny.
KejPi
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka