[recenze] Cowon D2

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod anonymni 3. 7. 2008 07:37

Bína píše:Tak když jsem to kupoval ze státu, bylo menší poštovný, takže to stálo 3000 a hlavně v té době to u nás stálo nejmíň 5700.

V tom případě se to vysvětluje :-))
anonymni

Odeslat příspěvekod WistO 4. 7. 2008 16:53

Tak po řádném pročtení recenze a diskuse jsem se rozhodl pro Cowon D2 a teď mam 2 dotazy

1.: Uvažuji o koupi karty karty SD(HC) ale někde jsem četl, že s ní byl problém (už nevím jaký), tak jak to s tou podporou je ?

2.: Zde jste psali že v nějakém firmwaru už je formát času 24h, aktualizoval jsem fw na 2.57, ale stále mám čas v tom formátu do 12h ráno - odpoledne. Tak co s tim ... ?

Jinak s ,,dé dvojkou'' nemám, škoda že nemá interní reproduktor, jo a ještě problém : problém jednou se mi stalo že když jsem film najednou přetočil do půlky, tak neseděl obraz a zvuk. Snad se to už nebude opakovat :)
WistO
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Carabei 4. 7. 2008 17:09

v drivejsi firmwarech byl problem s kartama nad 8GB, ted uz je vse v pohode, jinak cas by mel jit zmeni v nastaveni nevim presne polozku, nemam D2 u sebe. obraz a zvuk nemusi sedet pokud tam das neprekonvertovany video, to zkonvertovany mi vzdycky bezi bez problemu
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod kocour65 4. 7. 2008 19:42

dotaz - prosim jaka je kvalita zvuku u audia souboru - vlastnim psp ,sony ericsson w810i a na techto je kvalita zvuku otresna - prosim o vas nazor majitelu tohoto prehravace - chci prehravac ktrery bude mit perfektni zvuk na prehravani hudby - videoa a jine soubory prehravat nepotrebuji - dekuji
kocour65
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Carabei 4. 7. 2008 22:25

rekneme ze s D2 neudelas chybu, v kvalitativni urovni D2 je zvuk o urcitych nuancich, jsou srovnatelne prehravace, ale za stejnou cenu asi nenajdes prehravac o kterym muzes rict ze je faaaakt lepsi. aspon co ja vim ;-)
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod WistO 13. 7. 2008 16:10

D2 už mám asi 2 týdny a za tu dobu už jsem ho 3x nabíjel, četl jsem že má mega výdrž a nemusí se třeba měsíc nabíjet. Myslím, že jsem ani jednou nevyužil 48 hodin hudby nebo 19 hodin videa. Je možnost, že mám nějakou omezenou baterii, nebo je to třeba do prvních 5-ti nabíjení normalní ?
WistO
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 13. 7. 2008 16:13

je to podle toho jak ho pouzivas, na co, s jakymi sluchatky...
realne zkusenosti uvadeji okolo 40 hodin hudby

zvladal jsem na tom 8 hodin futuramy v kuse a porad jeste carka :)
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod numeros77 13. 7. 2008 23:08

zaujimalo by ma ako tento prehravac zobrazuje video ked si ho prepojite s TV...ak mate vlastne skusenosti...diiik
numeros77
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 14. 7. 2008 10:48

xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Carabei 16. 7. 2008 10:00

vydrz baterky zavisi taky na eq apodobne, jinak pokud si treba D2 pouzil jakdo diktafon, tak to pak vydrzi baterka tak 4dny
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod magdushka87 18. 7. 2008 14:02

ahoj, ja by som sa chcela opytat...hmm...zvazujem medzi cowon D2 a iriver B20...u cowon sa bojim dotykoveho displeja, neviem mozno je to vyhoda mozno nie...pocula som na neho skoro same chvaly...ale zas u iriver uz mam skusenosti..vacsinou pozitivne...B20 som zatial u nas na trhu nikde nevidela, ked tak v zahranicnych internetovych obchodoch, to je tiez trochu minus kedze neviem co bude ked sa napr. pokazi a tak a potom je to problem reklamovat.. ale cenovo asi vychadzaju rovnako ak by som ich kupila prave cez zahranicne obchody... poradte pliiis...vdaka
magdushka87
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod historik666 21. 8. 2008 14:47

Ja som na konverziu filmov skúšal priložený JetAudio, no pri konverzii došlo k posunu obrazovej a zvukovej stopy. Tak som sa naň v tomto smere vykašľal a skúsil jednoduchý PocketDivX encoder, ktorý mojim potrebám slúži dokonale...

Zvukovo je perfektný, bez výhrad.
Cowon D2 8GB, Ultimate Ears super.fi 5 Pro
historik666
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod palinoch 21. 8. 2008 14:49

hej historik666 ako si spokojny s duom ktore vlastnis?
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod historik666 21. 8. 2008 21:10

palinoch píše:hej historik666 ako si spokojny s duom ktore vlastnis?

Spokojný som veľmi. Rozhodoval som sa pomerne dlho, i keď osobne som vyberal najmä medzi sluchátkami. D2 bol pre mňa ideálny prehrávač - uznávaná vysoká kvalita zvukového výstupu, čistý mass storage, slušná podpora prehrávania videa, obrovské množstvo podporovaných formátov - najmä FLAC, WMA LL a OGG a pamäťová rozšíriteľnosť SDHC kartami do budúcnosti (až 128 GB). Tá posledná vec rozhodla pri úvahe či Cowon alebo Sony 8.. HDD nechcem, presa len som nešika a pád na zem sa u mňa vylúčiť rozhodne nedá...

Sluchátka som si vybral ako ideálny kompromis medzi kvalitou a cenou - v tejto cenovej kategórii (6 000 Sk) to najlepšie čo je k dispozícii od firmy s najväčšími skúsenosťami s in-ear. Uvažoval som aj o najvyššej rade od Shure, ale cena je IMHO pri priamom porovnaní kvality mierne prehnaná - navyše ja chcem túto kombináciu používať na cesty a nie ako náhradu domáceho zvukového systému.

Kedysi som šiel cestou všetko v jednom a hľadal som foťák + prehrávač + telefón v jednom. Vyhral SE 810i, čo je slušný kompromis všetkých troch - ale jednoducho zlepenec nikdy nebude tak dobrý ako samostatné zariadenie - takže dnes mám Cowod ako prehrávač, SE ako telefón a Panasonic TZ5 ako foťák (mimichodom najnovšie držiteľ ocenenia EISA).
Cowon D2 8GB, Ultimate Ears super.fi 5 Pro
historik666
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 21. 8. 2008 21:19

Cowon je dobry prehravac, sluchatka take supr, telefon jako telefon snad nemusi byt nadupanejsi a EISA nema o kvalite fotaku zadnou vypoved, hlavne za tu cenu...

gratuluji k pekne kombinaci
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka