[recenze] Cowon D2

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Carabei 3. 3. 2010 21:29

taky jsem se s tím setkal, myslím že snad pomohlo i jen resetovat nastavení
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Vichor 25. 3. 2010 17:25

Zdarec, nebyl by někdo dobrá duše a nenechal mě poslechnout tohoto Cowona. Měl jsme Sansu View, teď mi došel Samsung R1 a pořád mi ten zvuk nesedí. Na zahraničních fórech je hodnocenej dost dobře, ale možná si nesedne se sluchátkama (UE Triple.Fi) Takže kdyby byl někdo té dobroty, tak mi písnite. Jsem z Kuřimi, takže můžeme dát sraz třeba v Brně... Díky
Vichor
Junior

Odeslat příspěvekod Ladis 1 5. 4. 2010 12:27

Mám tento dotaz. Jak dostanu do přehrávače COWON D2+ obrázek alba.
Z PC kopíruji do přehrávače alba po jednotlivých složkách v průzkumníku Windows XP. Název interpreta, název CD a názvy skladeb se mě v přehrávači zobrazují - ale obrázek alba chybí. Zkoušel jsem obrázek alba, který je ve složce pojmenovat cover.jpg - takto se obrázek zobrazil, ale je to zdlouhavé. V přehrávači mám nastaven přenos pomocí Mass Storage /MSC/.
Příklad názvu kopírované složky:
+CD - IRON MAIDEN - Powerslave (1984) (320 kbps)
Díky za radu.
Ladis 1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Figut 5. 4. 2010 15:12

Cowon Plenue D (1.02) + ER4S | xDuoo X3 + ER4SR
black | death | thrash | grind | doom | sludge | heavy | metal
Figut
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slayers 6. 4. 2010 20:52

Já teď si nejsem 100pro jistej ale stačí to strčit do složky a přejmenovat na Cover jpg. a je to.
Noble Audio Galaxys, Lumin D2, Pro-Ject Xtension 10, Pro-Ject Phono RS, Kinki Studio MX1+, Audiovector R3 Avantgarde a nějaký Heimdall 2.
slayers
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Martin_D_2008 19. 4. 2010 09:21

Měl bych dva dotazy. Po zapnutí přístroje se mi jako první objeví obrazovka s "menu výběrem" (což je normální a v pořádku). Kliknu na "music" a pak teprve mohu zapnout přehrávání písniček. Nevíte, jestli se někde něco nedá nastavit, aby se po zapnutí nebojevila obrazovka s "menu" ale rovnou s "music" (bylo by fajn jen zapnout přístroj a pak už jen zapnout přehrávání).

Nevíte, kde by se v ČR dala koupit ta ochranná folie na obrazovku (na ebay jsem to našel, ale jinak nikde - možná jenom neumím hledat :-).

Díky moc
Martin_D_2008
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 19. 4. 2010 09:47

Fólii můžeš použít jakoukoliv, třeba na navigaci. Jen je potřeba si pak ustřihnout správný rozměr.

Bohužel o takovém "rychlomodu" nevím.
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Carabei 19. 4. 2010 12:24

zkusil bych zapnout a pak hned zamknout, pokud bude nastavený tlačítko menu na play/pauza, tak by to mělo fungovat
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Martin_D_2008 19. 4. 2010 13:23

S tím zapnutím a zamknutím to, bohužel, nefunguje.
Martin_D_2008
Junior

Odeslat příspěvekod creat 19. 4. 2010 14:52

Mňa by zaujímalo, ako je na tom D2+ so šumom?
Tričko AVmánie :lol:

"Ovocné víno každý den, tvůj život se změní ve zlý sen."
creat
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Martin_D_2008 20. 4. 2010 10:50

Ještě mám jeden dotaz. Je možné používat i jiný, než originální síťový adaptér? Mám bazmek od Apple, který by se dal jednoduše připojit k D2 přes miniUSB. Mám trochu strach, abych to nějak neodpálil, protože na adaptér je tam speciální zdířka hned vedle miniUSB a proto (asi) na nabíjení přes adaptér není miniUSB primárně určeno. Díky moc za názory.
Martin_D_2008
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 20. 4. 2010 11:14

Párkrát v nouzi jsem to zkoušel a nic mu to, vypadá, neudělalo.
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kalfar 12. 5. 2010 21:27

Tak D2+ 8GB je doma. Proháním ho tu celé odpoledne. Zvukově je perfektní. Můžu tvrdit, že iRiver T10 je v tomto ohledu trošku horší. Zvuk je jasnější, možná i trošku přibyla dynamika. Chvíli jsem si hrál s nastavením zvuku, ale nakonec jsem všechno povypínal a jedu "načisto" Na sluchátkách s vyšší impedancí (54Ω) jsem nezaznamenal žádný úpadek na basech, o kterém se lze občas dočíst. Sluchově jsou frekvence kolem 30Hz slyšitelné bez zesílení ekvalizací.
Dělal jsem si i nějaké syntetické testy (přehrání bílého šumu) a tam v rozsahu 20Hz-20kHz byli výkyvy v rozmezí +-1dB. Tento test ale asi byl ovlivněn velmi vysokou impedancí záznamníku.
Dále k výkonu, při plné hlasitosti se sluchátka dají používat jako přenosné repráčky :D Takže výkonu je rozhodně dostatek. Běžná poslechová hlasitost pro mě je 20.
Přehrávač přišel s firmwarem verze 2.11, aktualizace na 2.13 proběhla bez problémů. I v této verzi FW jsou občas problémy se zobrazením správného názvu kapely u ogg formátu, ale jinak vše funguje bez problémů. Odezva je perfektní.

Měl bych ale jeden dotaz na ostatní majitele. Máte nějaký trik, jak přehrávač připojit k počítači a nenabíjet ho? Zatím nebudu kupovat paměťovou kartu, takže hudbu budu nahrávat rovnou na přehrávač a nerad bych nabíjel baterii častěji, než bude potřeba.
Jsem velký, hladový a tvrdohlavý! Tak pozor na mě!
kalfar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 13. 5. 2010 11:08

Bohužel, vždycky se začne nabíjet... Ale musím zaklepat, že baterie odchází hodně pomalu
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Emokid 14. 5. 2010 02:20

U lithiové baterie to nemá vliv, naopak je lepší dobíjet častěji než vybíjet úplně na nulu.
ipod
Emokid
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka