Tak D2+ 8GB je doma. Proháním ho tu celé odpoledne. Zvukově je perfektní. Můžu tvrdit, že iRiver T10 je v tomto ohledu trošku horší. Zvuk je jasnější, možná i trošku přibyla dynamika. Chvíli jsem si hrál s nastavením zvuku, ale nakonec jsem všechno povypínal a jedu "načisto" Na sluchátkách s vyšší impedancí (54Ω) jsem nezaznamenal žádný úpadek na basech, o kterém se lze občas dočíst. Sluchově jsou frekvence kolem 30Hz slyšitelné bez zesílení ekvalizací.
Dělal jsem si i nějaké syntetické testy (přehrání bílého šumu) a tam v rozsahu 20Hz-20kHz byli výkyvy v rozmezí +-1dB. Tento test ale asi byl ovlivněn velmi vysokou impedancí záznamníku.
Dále k výkonu, při plné hlasitosti se sluchátka dají používat jako přenosné repráčky

Takže výkonu je rozhodně dostatek. Běžná poslechová hlasitost pro mě je 20.
Přehrávač přišel s firmwarem verze 2.11, aktualizace na 2.13 proběhla bez problémů. I v této verzi FW jsou občas problémy se zobrazením správného názvu kapely u ogg formátu, ale jinak vše funguje bez problémů. Odezva je perfektní.
Měl bych ale jeden dotaz na ostatní majitele. Máte nějaký trik, jak přehrávač připojit k počítači a nenabíjet ho? Zatím nebudu kupovat paměťovou kartu, takže hudbu budu nahrávat rovnou na přehrávač a nerad bych nabíjel baterii častěji, než bude potřeba.