Emgeton M6 vs. Creative ZEN (nový model)

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod T3SS 12. 11. 2007 22:55

Zdravím,

vybírám miniPMP přehrávač a dospěl jsem k těmito dvěma adeptům. Který byste zvolili vy a proč, případně napište svoje zkušenosti s některým z těchto přehrávačů. Emgeton má pro mě lepší řazení obsahu nejen pomocí automaticky vytvářených albumů ale hlavně lze procházet i stromovou strukturu (což se hodí když nemám vyplněné ID3 Tagy). Procházení stromovou strukturou bohužel Creativu chybí, jinak bych byl rozhodnutý asi hned. Creative má navíc za přibližně stejnou cenu 2x více paměti a navíc jde rozšířit SD kartou. Emgeton má zase vychytané dotykové ovládání.

Budu rád za Vaše rady a osobní názory.
"640kB musí stačit každému" (c) Bill Gates
T3SS
Junior

Odeslat příspěvekod dinkylinky 13. 11. 2007 12:52

A to je takový problém si ty tagy doplnit? Pro základ stačí mít jen vyplněno interpreta a název skladby. Žánr, název alba, rok - to přece nemusíš mít vyplněno správně /já taky všechny nemám/. Pokud máš v pořádku alespoň názvy souborů, pak využij programy, které udělají tagy z názvu souborů. Třeba program mp3tag /je to freeware/. Pokud pak vznikne někde mezera nebo pomlčka před tím názvem skladby nebo interpreta, tak to dáš jednoduše seřadit podle názvu, a lehce ten problém odstraníš. Podle mně záležitost na jedno odpoledne.
dinkylinky
Junior

Odeslat příspěvekod T3SS 13. 11. 2007 14:34

Hudby nemám zrovna málo, zabralo by to dost času (ale dalo by se to zvládnout), navíc u některých alb nemám ani názvy písniček. A je těžké pak takové album detekovat na CDDB databázi. Největší probém je, že kdybych si do mp3 nahrál např. mix mých oblíbených písniček, které by nebyly od stejného interpreta, tak se rozhází do všech možných alb a nebude možné se v tom orientovat. Dost kostrbatým řešením by pak bylo přiřazení stejného interpreta všem těmto písničkám...

Mimochodem, máš nějaký z těchto přehrávačů?
T3SS
Junior

Odeslat příspěvekod honzic 13. 11. 2007 15:13

Podivejte se na Doonio Ace, to si myslim bude lepsi volba nez emgeton
honzic
Junior

Odeslat příspěvekod vikin8 13. 11. 2007 15:38

Ahoj, podle toho co sem vsude cetl, tak bys asi udelal s Creative Zen chybu, slaba hlasitost, blby prochazeni souboru a dalsi. Muj bratranek ma asi od prazdnin M6 a je velice spokojenej, videl sem ten player na vlastni oci a videa sou fakt moc pekny! Hudba je taky hodne dobra! Takze kdybych mel na vyber mezi tema dvouma tak volim Emgeton
vikin8
Junior

Odeslat příspěvekod dinkylinky 13. 11. 2007 15:49

Bohužel ani jeden z těchto nemám. Já v současnosti používám jako mp3 můj mobil Sonyho Ericssona s 1GB kartou. Ale plánuju koupi něčeho okolo 8-10GB. Jinak ten Creative má prý lepší zvuk. Emgeton má zase v republice servis. Možná bych poradil počkat na Sansa view. Ale osobní zkušenost nemám.
dinkylinky
Junior

Odeslat příspěvekod T3SS 13. 11. 2007 15:50

honzic: Nevím proč ale značka Doonio mě už od svého vzniku odrazuje, tenkrát přišli s revolučním přehrávačem za hodně podezřelou cenu a neustále mají nové a nové modely :) Dost lidí je vychvaluje, ale přeci jen Emgeton už má svou pozici na trhu dobře vybudovanou a jejich přehrávače jsou kvalitní.

vikin8: Právě že jsem také v internetových diskuzích o Zenu četl na jedné straně velkou chválu a na straně druhé jej nedoporučují kupovat. Důvody jsou: jak píšeš - slabá hlasitost s některými sluchátky, málo bassů (záležitost sluchátek), neumožňuje procházení stromovou strukturou a je náchylný na otisky a poškrábání (M6 samozřejmě také ale ne tolik). Někteří píšou že se jim přehrávač "zasekává" a někdy mají problémy s firmwarem. Na druhou stranu ale ZEN ale nabízí slot na SD, větší kapacitu za podobnou cenu, displej s 16,7 miliony barev a hezčí prostředí nabídek.

Je to opravdu velké dilema :)
T3SS
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 13. 11. 2007 16:37

T3SS: jistym zpusobem to jejich prehravace nejsou(Meizu).

Ale Emgeton ma svou zakladnu Cechach dobrou. Osobne jsem o M6, take uvazoval. Ale o je pravdy na mnozstvi buggu ve firmware? Opravdu nevim, ale hodne se Emgeton hani, mozna jen ze zavisti, nevim proc...
Creative myslim stejny zpusob vyroby a vzhledem k zadnmu servisu bych to neriskoval.
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tino4 13. 11. 2007 16:37

no skus pozriet samsung p2
tino4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod T3SS 13. 11. 2007 16:43

xxxdvorixxx: O bugách v sw Emgetonu jsem neslyšel, to co jsem psal bylo míněno k ZENu. To že tady není pro ně servis jsem nevěděl, to je celkem mínus pro Zen.

tino4: No podívat se můžu ale koupit ne :) Mám omezený fond.
T3SS
Junior

Odeslat příspěvekod tino4 13. 11. 2007 16:45

to je skoda :( tak kukni este Samsung T10
tino4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 13. 11. 2007 16:46

T3SS: psalo to par lidi. Bylomi jasne, ze to je k Zenu.Vidim dobre :wink:
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bombul 13. 11. 2007 18:17

Pri tomto vybere by som sympatizovala skor s Emgetonom, dodvody tu uz boli uvadzane viacere no podla mna najmarkatnejsim je hlasitost u Creativu ... ja mam za to, ze player je na hudbu a bohuzial toto Zen akosi nedomyslel.
Admin na pauze
bombul
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod slayers 13. 11. 2007 20:17

Ber Emgeton,mam ho a je super po všech strankách,jen snad sluchátka vyměnit ale to musíš vždycky,čus a dobrej poslech.
slayers
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Kubajs01 23. 11. 2007 01:47

Taky se rozhoduju mezi těmito dvěma přehrávači.. a po pročtení nejedné recenze soudím, že EMGETON bude přeci jen lepší volba. Už jen kvůli tomu výstupnímu výkonu a podopře mass.storage (adresářová struktura). A emgeton je navíc o něco menší a je k němu dodáváno lepší příslušenství (nabíječka, pouzdro...) Akorát sem někde četl, že videa na Emgetonu hrajou sekaně (18fps), nevíte o tom něco?? jinak myslím, že emgeton je správná volba (:
Kubajs01
Kolemjdoucí

Další stránka