[recenzia] iPod nano

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Hansel 25. 1. 2008 21:39

therobbie píše:Je vonku fw 1.1, ktory medzi inymi opravuje citlivost clickwheelu :)

Tak nevím, jestli jsem si to jen nevsugeroval díky tvému příspěvku, ale mám dojem, že po upgradu je opravdu lépe ovladatelný - SUPER! Ale může to být davová psychóza:-)
Hansel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hansel 25. 1. 2008 21:42

Nevím, jak je možné, že má mé Nano stále poškrábanější záda. Vím, že se o tom hodně napsalo, ale myslel jsem, že s mojí péčí to bude jinak. Zatím jsou to jen vlasové škrábance viditelné jen z ostrého úhlu, ale stejně mě to štve - nosím jej v sametovém pytlíčku a pokládám zásadně na měkké povrchy.
Hansel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Co-Dee 31. 1. 2008 19:02

Mel jsem nejakou dobu (asi 3mesice) iPod Nano 2.generace a po strance ovladani a funkcnosti je iPod skutecne nejlepsi prehravac ...kam se na nej hrabe takovy iAudio s tim jejich anti-intuitivnim ovladanim a i jine znacky, ale kazdy ma neco...iPod zase nema tak zakladni veci jako je FM tuner atd. atd. , ale na to si uz asi u nej vsichni zvykli (takze zadne prekvapeni)....a musim rict, ze tahle treti generace se mi libi teda asi nejvic z tech dosavadnich tri, ale myslim si, ze by mohli u Apple trosinku zapracovat jeste na tom zvuku...ne, ze by byl spatnej , ale u toho Nana 2. gen. mi prisel takovej, ze mu trosinku chybela takovou hutnost a vetsi basovej zaklad, ale tady zas nekdo rika, ze tenhle model je moc prebasovanej :-)takze pokud by to byla pravda tak to bych si ho docela chtel poslechnout, protoze u ty minuly generace iPodu Nano mi to prislo spis naopak.
Co-Dee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod F1l1p 6. 2. 2008 17:05

Můžete mi napsat, kolik má EQ přednastavených profilů? Přehrávač mi pravděpodobně za pár dnů příjde, ale řeším teď problém s tím, že jsem si koupil sluchátka Bose Triport IE a ty jsou tak přebasované, až to není hezké (se divím, že se o tom nikdo nikde nezmiňuje).
Na mobilu se to dá sice upravit tak, že basové pásmo nechám tak jak je a středy a výšky dám skoro na max., ale tady by to mohl být problém...
F1l1p
Junior

Odeslat příspěvekod Hansel 6. 2. 2008 17:29

Vítej v klubu :)
Ono je to hodně odvislé od stylu hudby, který posloucháš. Já osobně poslouchám většinou na flat, ale doporučuji Bass reducer, ale abys pak neměl pocit, že basů je zas málo (čehož se nebojím). :wink:
Pak je tam Treble booster a pop, což je vytažení středů.
Předpokládám, že nic než prvně jmenovaný nepoužiješ, je opravdu účinný.
Hansel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bombul 7. 2. 2008 21:17

Acoustic, Bass booster, Bass reducer, Classical, Dance, Deep, Electronic, Flat, Hip Hop, Jazz, Latin, Loudness, Lounge, Piano, Pop, R ´n´B, Rock, Small Speakers, Spoken word, Treble booster, Treble reducer, Vocal booster

By mali byt... :wink:
Admin na pauze
bombul
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Hansel 1. 5. 2008 15:46

Hehe, teď všechny naseru.
Kamarád si konečně koupil Sony NWZ A818.
Zatím jsem na něm slyšel jen Yes Virginia od The Dresden Dolls.
Srovnal jsem to s Nanem 3G a hrálo to skoro stejně! Nedokážu říci, který zvuk mi byl příjemnější, protože rozdíly byly miniaturní. Nechci z toho vyvozovat přemrštěné závěry, nejsem člověk, který to dokáž posoudit, navíc, ještě to přezkoumám při delším poslechu. Ale snad je to dostatečný důkaz, že laik neutrpí ani s jedním.
Ovládání mi přijde lepší u iPodu.
Srovnáno na BOSE On Ear. Kvalita VBR

Až se dostanu domů, hodím sem fotky, jak dopadlo mé Nano 3G po metrovém sjezdu asfaltové silnice. Včera mi vypadlo při vystupování z auta, množství zlosti, která mě v tu chvíli popadla netřeba popisovat. Nano se svezlo po displeji. Odnesl to nakonec jen čtyřmi minioděrkami (což se nedá říct o hliníkové plášti).
Hansel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 1. 5. 2008 15:54

Hansel píše:Hehe, teď všechny naseru.

Ale kdepak, rozdíly mezi MP3 přehrávači vyššícch tříd jsou opravdu minimální, ať si říkají netopýři, co chtějí. A aSfalťáka je mi líto. 8-S
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod eraser_svk 1. 5. 2008 16:13

nebolo by mozne porovnat to s nejakou zvukovou kartou ?

skus aj inu hudbu, rozdiely sa vacsinou prejavia az pri metale, rocku, alebo orchestral
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Hansel 2. 5. 2008 19:20

Omlouvám se za duplicitní příspěvek, byl jsem na wi-fi a nějak to zlobilo.
Já toho zkusím více, je ovšem ten problém, že jsme oba velcí závisláci a ani jeden z nás přehrávač nepustí na delší dobu z ruky. Musím si k němu nejdřív nahrát svou hudbu.
Předtím vlastnil Nano 2G a říkal, že rozdíly zpozoroval, ovšem to jsem slyšel jen na cizí hudbě. Když srovnával s 3G taky neslyšel rozdíl.
Můžu porovnat jen s integrovanou zvukovkou z NB, ale tam je to naprvní poslech někde jinde. Míra šumu je mnohem vyšší a projev sušší.
Hansel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bombul 4. 5. 2008 12:52

Odstranena duplicita

K veci, ono s rozdielmi pri prehravacoch ako pise Jersey je to velmi osemetne. Dost zalezi na tom, co a kolko mas napocuvane na aky player si zvyknuty, na akych sluchtkach to pocuvas a podobne... Vseobecne vsak plati, ze rozdieli tam su ale pre bezneho uzivatela nepozorovatelne. ;-]

Btw tie fotky by som si pozrela. :-)
Admin na pauze
bombul
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Hansel 5. 5. 2008 11:51

Bombul: Já taky nechci dělat nějaké závazné předčasné závěry, ještě budu mít možnost si jej zase poslechnout, jen jsem z některých reakcí (nejen) zde na fóru čekal nějakou ohromující zvukovou extázi :-)

Tady je to foto po pádu a jízdy po asfaltu. Koukám, že jsem to podal původně dost dramaticky a to na té fotce to teď vypadá strašně komicky :-) Já jsem hrozný hnidopich, takže mi jakákoli sebemenší vada na čemkoli dost vadí a dost jsem řádil. Ale tím, jak Nano dopadlo bych se jej nebál označit za outdoor. Jak se vezl, myslel jsem, že je to nějaká malá čokoláda v alobalu, ale včas jsem se zastavil, nechal ho dojet a nezadupl ho, jak jsem měl původně v plánu, he.

Obrázek
Hansel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hmpf 5. 5. 2008 12:29

Sony nijak nevychvaluju, porovnat sem nemel moznost, ale zasadni vec "Bose on ear" dyt s temi sluchatky pomalu ani nehne eqalizer ;-) tim ale vubec nechci rici ze hraji spatne naopak pro mnohe velmi libive, zkus ozkouset na jinych sluchatkach SR60, HD555, dvoupasmovy spunty...., ty rozdily jak se tu uz pise nejsou nijak velky, ale muj nazor je ze charakter zvuku je pomerne odlisny u prehravacu a to uz zalezi na chuti posluchace co mu nejvice vyhovuje.
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hansel 5. 5. 2008 12:34

Uvědomuji si, že to nejsou ideální sluchátka na srovnání, ale v té chvíli jsem měl u sebe jen Porty a BOSE. A to je prašť jak uhoď:-) Jejich zvuk znám momentálně lépe, proto jsem zvolil je. Ekvalizér s nimi hne, ale své charakteristické kouzlo si zachovají :D
Kdybych měl nějaká neutrálnější sluchátka, bylo by to pro srovnání lepší.
Hansel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lukeo 5. 5. 2008 19:28

pekna recenzia skoro ako moja :-) mam len jednu vyhradu aj ked je to detail ale cela recenzia je v slovencine a ty tam tresnes ze iTunes store je pre cesku republiku nedostupne a to ako pre slovensko je dostupne??? ale inak pekne btw to ze iPody nemaju radio nieje ziadna novinka mna by prekvapilo keby tam bolo ale pre tych co sa este len chystaju na neaky iPod urcite uzitocne aj taketo malickosti:) ....ano a je to srasneee kliseeee tieto frazy som videl hadam v kazdej recenzii ktoru som cital
lukeo
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka