Nano 3 vs. NWZ-A818

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Hansel 12. 12. 2007 19:58

Předem se omlouvám, že zakládám x-té téma typu jsem nerozhodný trulda, prosím pomozte.
Rád bych slyšel relevantní fakta, která by mi přiblížila Walkman. O Nanu toho mám přečtené dost, o Sony se toho moc nenapsalo a většinou jsou to jen výkřiky lidí, co jej nevlastní.
Jsem v podstatě rozhodnutý pro Nano, jen mě děsí Click Wheel. Jsem člověk nervově nestabilní a mohl bych ho vzteky rozmlátit.
Nedoporučujte mi věci jako Cowon D2 apod. Nechci nic, co má dotykové ovládání, nesnáším to, přestože jako telefon používám Qtek 9100 (nabízí k dotyku tlačítkové alternativy). Kdysi jsem měl Olympus M:robe MR-500i a bylo to, co se ovládání týká docela utrpení.
Proto ten strach z Nana a neregulovatelnému Click Wheel. Zkoušel jsem jej v Datartu, ale pár minut jako zkušenost nestačí. Je opravdu tak nechutně citlivé? Jak dlouho vám trvalo, než jste se adaptovali? Jde Nano ovládat i bez překlepů? Srovnání citlivosti kolečka se staršími iPody.
Selekcí všech pro mě důležitých funkcí jsem došel ke dvěma takřka ideálním přehrávačům.
Sony mě odpuzuje, protože je ošklivý, ale jinak nemá moc vad.
Mám dva základní požadavky. Tedy jednoduše:
Co má lepší zvuk?
Co má lepší ovládání?
Více mě nezajímá, děkuji.
Hansel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dargen 12. 12. 2007 21:21

Ja ti neporadim, akorat se musim ohradit proti tomu ze Sony je osklivy. :D
dargen
Junior

Odeslat příspěvekod bombul 12. 12. 2007 21:28

Click wheel pri novej generacii nana zostal vpodstate nezmeneni vravim v podstate pretoze jeho citlivost [ ktoru bohuzial nie je mozne regulovat] vyrobca zvysil na tolko ze niekedy sa trafit tam kam chces je vazne umenie. Vela samozrejme robi zvyk a na zaciatku na to budes chytat nervi ale casom sa naucis.
Tento typ ovladanie vseobecne je velkou vyhodou, je rychlejsi a aj pri velkom mnozstve dat umozneje sa celkom svizne orientovat + je ohromne navykovy :wink:
Admin na pauze
bombul
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Hansel 12. 12. 2007 21:35

bombul: Četl jsem tvou recenzi a ta zatím přinesla nejlepší informace (většinou všichni jen lamentují nad itunes apod. a praktické zkušenosti opomjejí). Mám menší zkušensti se staršími iPody a vím, že tam to bylo v pohodě, proto mě má krátká zkušenost v Datartu překvapila, jinak idea Click Wheelu jako taková je super. Nejde mi na rozum, proč tam není regulace citlivosti a pochybuji, že to spraví nový firmware.
Osobně si i na počítači nastavuji nejmenší citlivost a to denně modeluji v Rhinu.

dargen: Má chyba, špatně jsem to formuloval. Mně se zdá ošklivý :wink: U Sony jsem zvyklý na to nejlepší a tohle je takový šedý (fialový :lol: ) průměr.
Hansel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bombul 12. 12. 2007 21:46

Dakujem :oops: 8)

Ja som porovnala tento novy kusok so starym nanom a priznavam ze ma click wheel vyrazne zklamal proste nie je tam ta istota... :?
Ci prinesu regulaciu citlivosti alebo si budu musiet uzivatelia len zvyknut...je vo hviezdach
Admin na pauze
bombul
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Radek 13. 12. 2007 00:24

koukám že na ipodu je to stejný jak na mé X20 Iriver, taky je umění se tím kolečkem trefit kam chcu :lol: ale jde opravdu o zvyk :wink:
Iriver X20 + AKG P234K
Will I ever see a rainbow?
Radek
Junior

Odeslat příspěvekod tino4 13. 12. 2007 00:29

asi tak :) Radek suhlasim!
tino4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bombul 13. 12. 2007 11:40

No ano zvyknut sa da vzdy...ale radsej si kupim player, ktoreho ovladanie mi bude prirodzene hned od zaciatku.
Admin na pauze
bombul
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod ddussan 13. 12. 2007 12:21

No neviem ako vy, asi som nejak obzvlast ucenlivy ale ja som si na to kolecko zvykol hned ako som chytil nano prvy krat do ruky(nikdy predtym som ipod nemal v rukach). Je to jednodnoduchy a efektivny sposob ovladania. Podla mna ovladanie ma ipod vymakane.
ddussan
Junior

Odeslat příspěvekod Radek 13. 12. 2007 15:28

ja třeba u toho mýho irivera x20, s tím kolečkem nehnu ani za boha, když je například zima, se mě třepou prsty a jsem rád že ten player vytáhnu z kapsy natož ještě s tím kolečkem točit :lol:
Iriver X20 + AKG P234K
Will I ever see a rainbow?
Radek
Junior

Odeslat příspěvekod bombul 13. 12. 2007 15:34

ddussan píše:Podla mna ovladanie ma ipod vymakane.

To nik nepopiera...ale 3. generacia ho ma citlivejsie ako 2. a napr. mne viac vyhovovala ta menej citliva verzia Click Wheel
Admin na pauze
bombul
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Hansel 15. 12. 2007 02:41

Tak do košíku půjde asi Nano. Přestože Sony má lepší sluchadla, design u mě vítězí.
Ještě poslední dotaz na majitele Nana.
Plánuji v budoucnu možná zakoupit sluchátka Grado SR60. U KPP mě neuvěřitelně vytáčí zvuková netěsnost. Když jsme s kamarádem jeli v autobuse, tak mi nadával, ať si ztlumím sluchátka, že v těch svých nic neslyší:-) Snažím se hlasitý poslech omezovat, ale, jeklikož často jezdím vlakem, musím je mít hlasitě, abych mezi TA-DAM TA-DAM vůbec něco slyšel. Tedy k podstatě dotazu.
Je Nano natolik zvukově kvalitní, aby se vyplatilo taková sluchátka k němu kupovat?
Ještě jsem neměl možnost osobně si je otestovat, není zas tak jednoduché se k nim dostat, až otestuji, rozhodnu se. Ohlasy jsou zde velmi kladné.
Hansel
Mírně pokročilý