Takze ako dopadol Zen v mojom testovani?
Obrazky/fotky/filmy - k tejto casti staci napisat len jedno- 2,5´´ display,16 milionov farieb

10/10
Zvuk - Podporovane formaty- AAC (.M4A) a mp3. Pocuval som rozne zanre,mp3 v kvalite 320kbps, od rocku, popu, az po klasiku a soundtracky, na sluchadlach Sennheiser HD555 a Koss PortaPro.
Prve prekvapenie pre mna bolo, ked som si nasadil HD555. Preco?
Uprimne, necakal som, ze Zen so svojimi 2x7mW ich utiahne. Bez problemov vsak na nich pocuvam na 20. z 25. moznych stupnov a to uz je dost hlasne pocuvanie (je to samozrejme individualny vnem).
Predtym som mal prehravac Doonio Entra (skvela mp4) a zvuk Zenu je minimalne o triedu vyssie. Presne hlboke tony, ktore su zretelne definovane,"nezahuhlane" a s pevnymi konturami. Mal som pocit, ze nizsie stredy su mierne tlmene. Recove pasmo je zretelne a jasne. Nastroje zneju realne a plne. Hlavne vokaly su na jednicku. Vysky su jemne, neposobia agresivne a vhodne doplnaju celkovy zvukovy obraz. Dalej je zvuk detailny s dobrym priestorom (mozno trosku zuzenym). Ocenit musim dobru separaciu jednotlivych nastrojov, ktore sa pri inych playeroch zlievaju do jednej gule. Myslim, ze by nebolo urazkou pripojit k Zenu aj kvalitnejsie sluchadla (HD595,Staxy....

9/10
Dalsie funkcie -Zen disponuje mikrofonom- standardna kvalita zaznamu (mohlo byt aj horsie,ale aj lepsie

FM radiom, ktoreho prijem bol pre mna uplne dostacujuci. Radio dalej poskytuje 32 miest na ulozenie stanic.
K SD slotu- PROBLEM....Data na SD karte sa nezobrazuju v hlavnej "kniznici" prehravaca medzi ostatnymi datami z internej pamate, co je velka skoda. Pre mna osobne to vsak nepredstavuje az tak velky problem, nakolko SD karta v Donnio Entra bola tiez rospoznana ako samostatna diskova jednotka. 2GB internej pamate vyuzivam na hudbu, co mi bohato staci a 2GB na karte su urcene pre fotky a filmy

8/10
E-books - teraz sa asi mnohi pytate- ake textaky, ved Zen ich nepodporuje?! To je pravda, ale so softom TXTtoJPEG to nie je problem. Ten vam urobi z textoveho suboru obrazky, ktore vam Zen nasledne spusti ako "text". Uznavam, trosku krkolomne riesenie, ale som velmi spokojny, nakolko si mozem nastavit velkost pisma, farbu pozadia... Prepacte, ak to vyznelo ako reklama, ale myslim si, ze ten soft moze pomoct.
freeZen

Hned, ako som dosiel z predajne som upgradol firmware, ktory mal riesit prave tento problem. S vedomim, ze bude vsetko v poriadku, som sa pustil do skusania funkcii. Hudba? Jedna radost! Fotky? Tiez. Film? Supeee......co? Seknutie cislo jedna.....dva...tri....pat!.... Dovod? Ak som si pustil diel LOST, pretacanie a zastavenie/pauza fungovali v pohode. Ak som pustil film a zacal pretacat- zamrzol. Skusil som iny film-to iste. Po mnohych konvertovaniach a zmenach kodekov som prisiel na to, ze chyba bola v pouziti nespravnych kodekov (samotny xvid ma niekolko "podkodekov"). Cize teraz Zen funguje bez najmensich problemov.
Zaver - Creative Zen je spickovy multimedialny prehravac, ktory vo svojej cenovej triede nema konkurenciu. Excelentny zvuk a obraz za necelych 2800,- SK. Co viac si mozeme zelat?

HODNOTENIE - 9/10