[recenzia] Creative Zen 2GB

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 29. 1. 2008 11:30

Je mi jasne, že papierovy vykon je niečo ine ako skutočnosť. Samozrejme, pred kupou vezmem svoje KPP do predajne a odskušam to na vlastne uši. Bez toho by som ho nekupil, takže o to mi nejde. Skôr ma zaujima, či je ten vykon dostatočny v rušnom prostredi (ulica, MHD, vlak...), kedže predajňa je tiche prostredie. A predavač ma predsa nepusti vyskušať Zen do autobusu. :wink:
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Carabei 29. 1. 2008 13:16

tak s KPP je jakekoliv cestovani v hlucnejsim prostredi problem, precejen jsou to otevrena sluchatka :wink:
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 29. 1. 2008 16:43

To mi je jasne! Ale ide mi prave o to, že tu "netesnosť" KPP kompenzujem v MHD prave zvyšenim hlasitosti a prave preto sa pytam, či je Zen schopny "vybudiť" Porty na taku uroveň, aby som nepočul LEN motor autobusu, ale aj hudbu. Možno sa raz dopracujem k odpovedi. :mrgreen:
Chcem len jednoduchu odpoveď (ano/nie, najlepšie niekoho, kto použiva Zen+KPP) či je tato kombinacia použiteľna v dopravnych prostriedkoch.

Mimochodom, tiež nepočuvam veľmi nahlas. Pre ilustraciu: momentalne mam Evolve Neo (15+15mW), hlasitosť ma 20 "paličiek" a v MHD počuvam na 8, čo nie je ani polovica.

Alebo sa naseriem, a kupim si D2. :evil:
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod itchyk86 29. 1. 2008 17:12

mily ryane, ja zen zatim pouzivam v kombinaci s pridanymi sluchatky a musim se priznat, ze to neni ono, urcite je hudba pohodlne slyset, ale precejen bych ji uvital nekdy hlasiteji, s KPP jsem ho zkousel chvili a to v tichu doma, avsak i tak bych uvital hlasitost vyssi, cimz nechci rict, ze pro tebe bude taky "nizka", protoze nizka neni :) ale jsem zvykly poradnou hudbu poradne ohulit :) jinak je to prehravac vyborny s nekolika malo nevyhodami :o)
itchyk86
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lord Minor 1. 2. 2008 17:59

Takze, prave dne som ho dostal.. Cital som ako aj tuto rcenziu na prvej strane, ale aj ine, a uz som vedel ze ma rozmery kreditnej karty.. Ale vobec so msi to neuvedomoval.. Az teraz ked ho mam v rukach :)
Co som cital recenzie, ludia mali s nimi dost problemy, ale vzdy to vyriesil novy firmware.. Takze hned som isiel na download Creativu, a pozrel na cislo firmwaru, ale na moje prekvapenie je ten isty co uz v Zene mam.. To je dobre? Sluchadla som este nvyskusal (mam spinave usi :lol: ).. Myslim ze aj tak budem pripajat ine.. Akurat s ami nabija, pretoze mal velmi slabu bateriu uz pri prvom zapnuti.. Soft prenho som uz taktiez nainstaloval, vsetko ide velmi dobre t.j. bez chyb a bugov.. Takze sem pisel len kvoli tomu firmwaru.. Mam uz ten co je aj na stranke Creativu.. Mam ho aj tak stiahnut a aplikovat? Btw iz importujem mp3-ky :) :P
Lord Minor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lord Minor 1. 2. 2008 18:32

A ešte jedno - hlási Zen aj hlášku s tím, že batéria bola dobitá? :?: :(
Lord Minor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod winngard 1. 2. 2008 21:45

Na anglickém fóru jsem četl, že pro Ameriku existuje verze firmwaru b, která zvyšuje hlasitost. Každopádně by mělo jít o verzi firmwaru vyšší než je k dispozici pro Evropu.
Co se týče konvertování video, můžu doporučit Jetaudio. Je sice free pouze pro kodovaní pro iaudio D2, ale vzhledem k tomu, že formáty jsou shodné, není v tom problém. Výsledek je lepší a rozhodně rychlejší konvertování než u přiloženého softu.
A ještě bych měl jeden dotaz. Se ZENem jsem max spokojen, vše šlape jak má, nicméně jsem si všiml, že když je přehrávač vypnutý, při vsunutí sluchátek do zdířky, když dojde k dotknutí kontaktů(tzn. ne při úplněm zasunutí) se mi rozsvítí displej, jako by ZEN startoval, pak ale obrazovka zčerná. (je to ekvivalent zapraskání, když máte sluchátka na uších a zasunete do puštěného přehrávače). Když to nechám v téhle poloze, jede to jako ve smyčce, což mi moc na klidu nepřidává. Je to jen u mě? Díky za odpověď.
winngard
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lord Minor 2. 2. 2008 09:53

winngard - to s tím pripojením slúchadiel mám aj ja.. keď ich pripojím, akokeby sa displej zapol.. ale potom sa hneď aj vypne :?
Lord Minor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aurelius9 2. 2. 2008 11:14

Nebojte sa, je to normalne :wink:

Novy firmware uz nemusis davat, do obchodov sa dostavaju prehravace s aktualizovanymi firmware a ty si mal stastie prave na takyto kus. Mas o starost menej :wink:
aurelius9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod appletree 2. 2. 2008 11:22

aurelius9 píše:K 1. otazke - ak myslis explorer Creativu, tak ten neriesim. Existuje mnozstvo subverzii/podkodekov xvid/divx a tento soft moze prepustat len vybrane verzie. Aspon tusim, ze je to tak, ale isty si nie som... Avsak toto neriesim, pretoze ja creative explorer vobec nepouzivam. Ak sa to da inak, naco si lamat hlavu s tymto? Strata casu :wink:

Mno neskoro ale predsa... chvilu to trvalo, kym som ten prehravac konecne opat "zastihol" doma a dalsiu chvilu trvalo, kym som si potom nasiel cas na forum. Inak som myslel Explorer, ktory je standardna sucast windows, nejaky dodatocny soft som vobec neinstaloval, iba WMP 10 a potom by kopirovanie malo teoreticky fungovat aj cez "My Computer". A prakticky aj vo vacsine pripadov funguje, len pri tych DivX video suboroch enkodovanych cez ffdshow (iny enkoder som ani neskusal) mi zobrazi tu hlasku, ze subor nie je na zariadeni podporovany a nedovoli ho nakopirovat. Ide to nakopirovat iba cez WMP ked dam synchronizovat a to sa mi zda dost otravne. Nechapem ci robim nieco zle alebo co :D A robi to aj po tom ako som upgradol fw na najnovsi. Fakt dost zvlastne... btw po upgrade fw uz funguje prehravanie videa bez problemov (pre istotu som skusal 500kbit/s a nie 700kbit/s - mozno prave znizenie datoveho toku pomohlo viac ako samotny upgrade, ale nechcel som riskovat dalsie zamrznutie tak som to radsej neskusal), aj pretacanie videa ok, paci sa mi progresivna rychlost skenovania.

Inak kvalita videa je na taky maly displej velmi dobra. Urcite neporovnatelne lepsia ako i7 :mrgreen: Pri i7 som sa na akekolvek video radsej vykaslal, imo to nema prilis zmysel.
appletree
Junior

Odeslat příspěvekod kykof 2. 2. 2008 23:56

Chci si koupit k ZENu pouzdro, Vybírám si mezi Creative zen Leather case a Creative zen Clear case , Mate nekdo s nekterym z nich zkusenosti? Doporucili by ste mi nejake z nich?
kykof
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod palinoch 3. 2. 2008 09:40

ja mam Creative zen Leather case. odporucim ti radsej Creative zen Clear case. preco nie kozene puzdro? lebo pre pristupu k tlacidlam ho musis otvarat a ked chces vidiet display musis si puzdro znova otvorit. mne to proste nevyhovuje, ale ma 2 miesta na pamat karty. mozno si Clear case doobjednam. urcite 8) !
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aurelius9 3. 2. 2008 11:31

Tak ja ti moze odporucit clear case, s ktorym som velmi spokojny. Zhrniem to takto:

klady: -okamzity pristup ku tlacidlam (pre niekoho mozno trochu obtiaznejsi)
- dokonala ochrana celeho prehravaca
- na display je dobre vidiet
- zadny vyklapatelny stojanik (zen postavis ako fotoramik)
- cena (v sofose za 280,-SK - pri silikonovom/kozenom puzdre je nutnost dokupit aj screen protector, cize to su dalsie vydavky- leather case+sreen protector-cca.500,-SK)
- dizajnovo zen v tomto puzdre vyzera velmi dobre (aspon pre mna)

zapory - maksi plast (ale u mna zatial v pohode)
- moze sa vytvorit mala "olejova skvrna" - pritlacenim displaya o kryt
- treba pocitat, ze tenky zen trosku priberie :wink:

Zaver- za 280,- perfektna a stylova ochrana
aurelius9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod scofield 3. 2. 2008 14:41

aureilus9- prosimta kde mozem kupit ten clear case ?
scofield
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka