[recenzia] Creative Zen 2GB

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod aurelius9 20. 12. 2007 10:13

to azag- neviem, ale emgeton m6 bola vysoko hodnotena v domacich a zahranicnych casopisoch (napr. stereo&video). A to porovnanie som myslel vseobecne v znackach, nie v konkretnych modeloch. Napr. take iAudio D2 je uz tazkotonaznik na poli mp3/mp4 playerov a je jasne, ze napr. Doonio, SanDisk, Revolt :) ,Teac, Verszo a pod. mu nemozu konkurovat, co uz jasne hovori nieco o konkretnej znacke. Ale creative ma v tejto oblasti zen vision: M, vision:W, spickove prehravace ocenene v mnohych odbornych zahranicnych casopisoch a weboch.

Skratka, vsetko,co som chcel povedat je to, ze Creative je rovnocennym konkurentom iAudio cowon, iRiver a pod. :wink:
aurelius9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod appletree 20. 12. 2007 11:19

aurelius9 píše:Nie, nic si neprehliadol. Piesne v internej pamati sa neradia podla adresarovej struktury. Ale ak mas v Zene vlozenu SD/SDHC kartu, tak piesne na nej uz budu zoradene podla adresarovej struktury.

Keby som chcel pouzivat kartu, tak by som nekupoval 8GB verziu !
Dokaze prehravat video, prezerat fotky, ma FM tuner, diktafon atd. ale nema obycajne browsovanie adresarovej struktury - co je uplne najzakladnejsia funkcia, ktoru ma mat kazdy player ?? Omg, tu nieco nie je v poriadku. Take nieco by ma v zivote nenapadlo. Uz to MTP namiesto UMS je dost obmedzujuce (ale o tom som vedel, takze to sa este da) ale toto ma dostalo. No vazne nechapem aky vyznam ma mod "All Tracks" alebo "Albums" v 8GB prehravaci, ked je cely zaplneny. Radenie podla zanrov autorov atd. je tiez nevyhovujuce jednoducho z dovodu, ze ma nebavi udrziavat si pre vsetky hudobne subory korektne informacie v tagoch a fakt netusim co v nich je / nie je. Ked nahram nieco do adresara classical music ale napr. to vobec nie je otagovane a dam zaner "classic" tak mam proste smolu. Pre mna ja informacia v tagoch doplnkova informacia, ale v ziadnom pripade nie smerodajna, rozhodne ako zaklad pozadujem adresarovu strukturu a potom pre mna za mna nech je tam ako pridana hodnota hladanie podla zanru / autora atd.

Playlisty som zatial neskusal, ale tipujem, ze na to budem potrebovat nejaky externy super uzasny skvely soft (pricom ja som si myslel, ze pripojenie k PC a kopirovanie adresarov / suborov je vsetko co potrebujem na zakladnu pracu s playerom)
Ale v podstate mne to moze byt jedno, sestre taketo (zasadne) detaily asi vadit nebudu, keby som ten player kupil sebe, tak by som bol dost nastvany !
appletree
Junior

Odeslat příspěvekod mangetuke 20. 12. 2007 14:17

mne to radenie podla albumu a autorov uplne vyhovuje,nájdem si všetko čo chcem velmi rýchlo...
mangetuke
Junior

Odeslat příspěvekod aurelius9 20. 12. 2007 16:25

Toto radenie ma mnoho vyhod, len si treba nan zvyknut.

"Playlisty som zatial neskusal, ale tipujem, ze na to budem potrebovat nejaky externy super uzasny skvely soft"

Na vytvorenie playlistov nepotrebujes ziaden super uzasny soft, ale playlist si vytvoris hned a JEDNODUCHO v Zene, staci ist na to s pokojom :wink: A na prilozenom cd je soft, kde si velmi lahko a pohodlne vytvoris playlisty.
Na druhej strane, ak na playeri s adresarovou strukturou dostanem chut vypocut si len rockove piesne alebo len jedneho autora a ten je pomiesany v 10 adresaroch, mas smolu...so Zenom si mozem vytvorit playlistov kolko chcem a podla chuti. Ako hovorim, staci sa len naucit s tym robit a trochu si zvyknut na to :wink:
aurelius9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 20. 12. 2007 16:26

co dodat ja som si urobil vlastny playlis mam v nom svoje skladby a pohoda. aurelius9 mala otazocka ked upgradujem software co mozem od toho ocakavat ake zlepsenia okrem toho pretacania videa :?
Naposledy upravil palinoch dne 20. 12. 2007 17:19, celkově upraveno 1
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 20. 12. 2007 16:49

To jako myslíš smrtelně vážně, že srovnáváš iaudio s creative? :D Nebo si jen ovlivněn vánoční pohodou a děláš srandu?
Protože jako creative je dobrá značka, ale nemůže se měřit s iaudiem. Iaudio je špič, prostě jednička a pak je až něco za tím. Porovnávej Iriver a Creative, možná i ten emgeton, opravdu jen možná, protože i emgeton je solidní a velmi kvalitní značka, ale iaudio sem nepleť.
Kolik Ty vyjmenuješ od creative nejlepších výrobků? Tak 1 a bude to moc, ale iaudio má D2, X5, A2, A3, M5, M3, Q5W, 6, 7 a možná bych si vzpomněl i na další.

Jsem rád, jak jsi nadšen z přehrávače, který máš, ale zase to nepřeháněj.
S názorem jako Cowon Iaudio je stejný, ne-li horší než Creaitve je opravdu mystifikace:)
Poslouchej, co to dá, protože pak už neuslyšíš nic :)
Audio: Iaudio X5L, Samsung YP T10, Ipod Shuffle, Ipod Nano.
Sluchátka: GRADO SR 60, Koss KSC 15/17/22/ Porta Pro.
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod palinoch 20. 12. 2007 17:17

na internetovej stranke recenzent pise. zvukovo je na tom velmi dobre porovnaval ho s Cowon iAudio X5, len pri vysokej hlasitosti znel Cowon iAudio X5 cistejsie. kvalita bola testovana na sluchatkach Sennheiser HD650 atd.

http://www.anythingbutipod.com

ja ho rozhodne nepovazujem zvukovo za excelentny ale je urcite vynikajuci. zvukovo proste neurazi.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aurelius9 20. 12. 2007 17:19

to palinoch: pod kazdym novym firmwarom mas popis, co konkretne vylepsuje resp. pridava. Mimochodom, vcera vydal creative novy firmware na zen. Konkretne vylepsil tieto veci:

Enables you to transfer and view photos from your memory card.
Improves your player's playback time for AAC (.m4a) and WMA (.wma) files.
Improves player stability for continuous playback over a long period of time.

Zalezi na tom, ci este nieco ocakavas :wink:
aurelius9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 20. 12. 2007 17:21

mozno je to smiesne, ale vydrz baterie alebo zvukove rozhranie? hm? :oops:
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 20. 12. 2007 17:21

Creative hraje velmi dobře, dal bych mu přednost před iriver, to určitě. Docela se dere dopředu a naopak iriver jde někam do propasti, za dob dismanu neexistovalo nic lepšího než iriver, přišly na řadu flashe a hdd -> využila toho firma iaudio, microsoft a creative a výběr toho nej je složitější. Beru v potaz vše, nejen zvuk! např. design, značku atd. Ale pokud jde jen o zvuk - iaudio je nej.
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod aurelius9 20. 12. 2007 17:35

to Dzordano_Bruno

Doby, kedy som bol z vyrobkov nadseny ako maly chlapec su uz prec, teraz to beriem v pokoji, cize ziadne chlapcenske nadsenie sa uz nekona, snazim sa len pisat fakty 8)

Fakt to vyzera na zaciatok kvalitnej flamewar, co ozaj nechcem :wink: Ale podla coho posudzujes tu naj kvalitu cowonu? V com creative zaostava? Nepovedal som, ze creative je naj - POZOR! - ja len hovorim, ze je porovnatelny. Zvukovo URCITE nezaostava a kazdy ma svoje plusy a minusy - akoby si porovnaval audi a bmw. A to, ze vyrobca vyprodukuje x variacii s roznymi dizajnovymi obmenami, je krok, ako sa priblizit ku chuti zakaznikov a samozrejme to hned nemusi svedcit o jeho kvalitach. Niekedy tu uz ide skor o image znacky ako o skutocnu kvalitu- cowon samozrejme uznavam ako spicku, ale snazim sa na to pozerat realne.

PS: creative ako taky sa venuje len zvukarine, cize asi vie, ako sa dobry zvuk produkuje :wink:
PS2: creative mi trosku pripomina Sony na poli high-endu. Sony sa viac-menej spaja s komercnostou a pritom mnohi zabudaju, ze produkuje high-endove repro a SACD CD prehravace (napriklad rada esprit).
Dufam, ze si pochopil, kam tym mierim :wink:
aurelius9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aurelius9 20. 12. 2007 17:37

palinoch - mozno som ta nepochopil... :oops: ale vydrz baterie mi celkom staci, aj ked jasne, ze by mohla byt vacsia. A zvukove rozhranie- myslis tym vacsiu hlasitost?
aurelius9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 20. 12. 2007 17:44

aurelius9:
Hm, hm taky dobrý názor!!
Creative bych neřekl, že zaostává! To opravdu ne, dere se pomalu a jistě dopředu, ale pořád má iaudio náskok.
No, co si budeme povídat, pokud zvukovku do PC, tak jedině od CREATIVE!
Měl jsem možnost zkusit dva výrobky od creative. A rozhodně se mi líbily a stály za investici, ale pořád mi tam něco chybělo. Vše porovnávám se svým iaudiem X5L.

Sony, Creative nedělají jen mp3 přehrávače, produkují peníze i jinam, proto se nemohou rovnat s iaudiem, které vše dává do vývoje mp3, ale i přesto jsou to všechno kvalitní mašinky :)
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod palinoch 20. 12. 2007 17:52

no vies niekde som cital ze ked sa upgradujem software moze sa zlepsit aj vydrz baterie. hlasitost asi sa nezvysi ale po pravde ani netreba ale taky EQ nejake vylepsenie hm by bolo zaujimave atd.... myslim si ze zvukove rozdiely v kvalite s iAudiom su naozaj male, ale priznavan nepocul som iAudio a okrem toho kvalitne sluchadka to poriesia :wink: hoci pri fi2 nemam vyhrad ale u sluchadlach pojdem na buduci rok cenou hore :twisted: ako citam tak ten zen mas zmapovany tak po pripade ked budem mat nejaky dotaz tak sa na teba obraaaaatim.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aurelius9 20. 12. 2007 18:22

to Dzordano_Bruno- beriem, mozes mat pravdu... ale nakoniec to aj tak vidim tak, ze pri vysokokvalitnych vyrobkoch sa neda povedat, ktory je lepsi- skor by sa dalo povedat, ze je iny. Napr. povedat, ze sluchadla sennheiser hd 650 su lepsie ako AKG k-701 je nezmysel, su spickove len kazdy ma iny charakter zvuku.

Tak to vidim aj s creative a iAudio cowon. Dizajn, zvuk- to su velmi subjektivne pojmy. Su ludia, ktori dizajn cowonu neznasaju a nedaju dopustit na creative a naopak. Ale povedat, ze ten alebo ten je lepsi, by som sa neodvazil. A dalsie funkcie- cowon d2 ma dotykovy display a creative ho nema- tucet ludi na dotykovy display nadava, dalsi ho zboznuju. A mozno ma cowon preciznejsie basy, ale creative ma ciste neagresivne vysky (vsetko teoreticky :D ) a takto by sme mohli pokracovat do xxxxxx..... :wink:

Sony a Creative- je fakt, ze sa nevenuju len mp3 playerom, ale to nemusi byt na skodu, pretoze vacsinou sa skusenosti z inych odvetvi zuzitkuju aj na tomto mieste ( digitalne zosilnovace boli spociatku vysadou stolovych zosikov- a potom discmany panasonic d-sound, digital remaster od technicsu bol tiez najprv v prehravacoch za nekrestanske sumy a postupom casu sa objavil v beznych cd/dvd a prehravacoch a pod.)
aurelius9
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka