[recenzia] Creative Zen 2GB

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod sam.p 29. 3. 2008 18:28

Power1000

Čus,konvertuju to normalne pres Zen media explorer...a právě chtěl jsem si do zenu dát film s titulkama a nějak to nešlo....
sam.p
Junior

Odeslat příspěvekod Power1000 29. 3. 2008 20:37

Nešel ti nakopírovat film do Zenu přes Zen Media Explorer? To ti to nepovolil, nebo to bez jediného dlvodu nejde přetáhnout?
Ostatní soubory jdou přetahovat? Má správné rozlišení?
Ty titulky jsou v něm "vypálený"? Jestli jo, nemělo by to mít žádný vliv. Je to normální video. Jakou má příponu (avi, mpeg...)?

Taky muže být někde chyby, já třeba nemůžu přes Zen Media Explorer přetahovat soubory ze Zenu. Takže mam smůlu ohledně nahrávek z mikrofonu. Obrátil jsem se na jejich zákaznickou podporu a ti mi řekli že si mam stahnou aktualni verzi Zen MEdia Exploreru, ale to nepomohlo. :( Skus (pokud nemas) nainstalovat WMP11 - v casopise psali že je zde možný přímý přístup k souborům - mě funguje přímý přístup k souborům přes tento počítač, ale nemůžu s nima nic dělat :evil: (hudba jde ale synchr. přímo s knihovnou v WMP) -asi mam nějak rozhašené ovladače nebo ja nevim. Pokud nemas legalni XP :mrgreen: (kdo má...) tak ti nepude WMP11 instalovat (chce XP ověřit). Kdyžtak mi napis na ICQ 488-939-407 nebo na mail janik.tomsa@centrum.cz a pošlu ti legalizator XP - funguje mi bezvadně - WMP11 nic nepoznal.

Pak zkus jeste Sync Manager - taková dvojšipka u hodin.
dej pravé tl. myši, player settings,
Creative Zen a tam si nastav směr PC >>> Zen a dej settings a tam si vyber složk do kterých nahraješ v PC hudbu vide a obreazky. Do teCh pak vydeo nahraj a připoj zen a dej synchronizovat. MOhlo by to vyjít. :D

Doufám, že tenhle příspěvek jen všem nezamotá hlavu :D :D
Creative Zen 2GB + SoundMAGIC PL-11 + 4GB SDHC;
AMD Athlon 64 3200+ @2.0 GHz, 3GB RAM, 250GB + 320GB HDD, GeForce 9600GSO
Power1000
Junior

Odeslat příspěvekod Ivo007 2. 4. 2008 16:37

Zdar, nezkoušel někdo připojit Zen k usb vstupu nějakého přístroje
( např. dvd ) Karta má připojení Mass Storage(MSC), tak nevím jestli ji přístroj zobrazí a lze přehrát např. mp3, fotky, divix :?: :?: Dík :!: :?
Ivo007
Junior

Odeslat příspěvekod Ivo007 4. 4. 2008 17:22

Opravdu nikdo ho nezkoušel propojit s dvd, jestli se zobrazí data
na kartě když ta by měla mít Mass Storage Device :?: Prosím
zkuste někdo s majitelů Zena :!: :|
Ivo007
Junior

Odeslat příspěvekod fringilo 4. 4. 2008 17:57

Ivo007 no ja som skusal ZENA pripojit na moje dvd a neslo to . Ale mozno len moje dvd to nenajde
fringilo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eraser_svk 4. 4. 2008 18:50

dnes som ho pocul v kombinacii s Portami PRO a moje dojmy su :

- zvuk je celkom detailny
- nastroje su fajn oddelene
- basov je vela, az moc (podiel na tom budu mat samozrejme aj Porty), ale su pekne uderne a hlboke
- hlasitost je viac nez dostatocna. okolo 10/25 je pre mna normalna dlhodoba posluchova hlasitost, okolo 13/25 taka "uzivacia" hlasitost a 15/25 take maximum, ktore by som bol ochotny pocuvat.

na prvy posluch som so zvukom spokojny :wink:
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod 1sefko 7. 4. 2008 22:05

Najlepší program na konvertovanie filmov z "DVD" na formát pre Creative Zen je program Clone DVD to mobile. Je jednoduchý, v ponuke je viac zariadení, takže v ponuke si treba kliknúť na Creative Labs a tam si treba zaškrtnúť, že chceme prerábať film pre Creative Zen.Nastavíš si jazyk aj titulky do filmu, kvalitu aj veľkosť konvertovaného videa a kvalita je super. Dokáže však prerobiť iba filmy z DVD formátu.

Na konvertovanie filmov z AVI alebo DiVix-u je vynikajúci program jetAudio, ktorý sa dá stiahnuť na stránke http://www.cowonamerica.com/download/a myslím, že je dokonca free a tiež v podstate dvomi kliknutiami dokáže prerobiť film na kvalitu akú si sami určíte včetne vpasovania titulkov a pod. Treba si len zadať, že prerábaný formát je určený pre zariadenie COWON D2, ktorý má presne rovnaký rozmer obrazovky ako Creative Zen.

Pracujem s oboma programami a zatiaľ som jednoduchšie a lepšie programy nikde nenašiel. V podstate je všetko prednastavené a film sa dá prerobiť doslova jedným kliknutím. Chcel by som sa ešte spýtať, či mi vie niekto poradiť niečo ku konvertovaniu txt dokumentov do jpegu. Viem, že sa to tu už rozoberalo, ale ako som hľadal tak som hľadal, nenašiel som nikde ani program TXTtoJPEG ani TXT2JPEG a všetky ostatné programy, ktoré vedia previesť textový dokument do formátu JPEG sú shareware. Ak sa nájde nejaký dobrák, mohol by sem dať nejaký link na stiahnute toho programu aj s návodom. Zatiaľ dík.
1sefko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod palinoch 8. 4. 2008 15:22

eraser_svk no musim priznat, ze si ZEN vystihol v podstate skoro presne.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mr.frenzi 14. 4. 2008 19:39

Tenhle mp3 přehrávač mě úplně nadchl...a už ho mám objednaný (2 GB verze)..Mám ale pár otázek:
1) slyšel jsem že na pozadí jde nastavit libovolný obrázek-musí bejt upraven na velikost displeje nebo ho nechám tak jak je?
2)Kolik trvá konverze běžného filmu?(na dodávaném softu)...nebo jakej program je na převod nejlepší.?
3)Prej jdou uzamykat složky tak aby se tam každý nedostal..to je jako na heslo?A jak se na Přehrávači zadává stěma pár tlačítkama?...

to je vše...a omlouvám se za stupidní otázky...ale vrtá mi to hlavou :roll: :D
mr.frenzi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod palinoch 14. 4. 2008 20:04

v podstate lubovolny obrazok ano. on si ho roztiahne alebo prisposoby.
konverzia podla PC.
pravdepodobne ano zadas si heslo atd... ja som to neskusal.
ked sa v tlacitkach stratis tak iba jemne povrchne to znamena jednoduchym krokom, alebo dva si znova v hlavnom jednoduchom menu.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mr.frenzi 16. 4. 2008 16:46

Tak player uz mam doma ....nainstaloval sem soft ...chci pripojit mp3jku a ejhle...kabel je nakej moc kratkej ...tak si vezmu jinej (z mí starý mptrojky..) a player nenalezen..tak nad tim půl hodiny koumám..pak mě napadne připojit origo kabel..a hele...hned to de..asi vada kabelu nebo co.Jak je ten kabel kratkej tak mi player visi z compu... :mrgreen: ...ale má teda krásnej displej...zatim spokojenost :-) :D
mr.frenzi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kobliha 17. 4. 2008 14:34

caute, neviete mi poradit ci sa da vypnut displej inym sposobom ako locknut cely prehravac?
ked potrebujem trebars len pridat zvuk / zmenit pesnicku, je to lockovanie stale dost otravne ..
kobliha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod inwo 17. 4. 2008 17:16

Zdravim, ako cerstvy majitel 2 GB Zena, by som sa chcel podelit o svoje sice nove, ale skusenosti. Cena, za ktoru sa da teraz zohnat, je viac nez prijemna, okolo 2250 Sk. Ako niektory z Vas, aj ja som skusil model, resp sa na neho chystam 2 GB + 8 GB shHC. Model to nieje zly, ale ked si clovek uvedomi, ze 16GB verzia sa uz da zohnat za 6000 Sk, tak zacne uvazovat, ci tie karty maju zmysel. Kebyze si mam vybrat znovu, uz asi kupim tu 16, popripade 8 GB. Z karty sa sice sa prehravat, ale dost obmedzene. Nemozte prehrat zlozku, v ktorej je este nejaka podzlozka, takze ak mate nejaky album a v nom CD 1 a CD 2, tak ich nemozte prehrat naraz (spolocne), jedine, za date skladby do jedneho adresara. Dalsia nevyhoda vyplivajuca z modelu s sdHC kartou. Prehravac podporuje Resume, skvela funkcia, lenze ked si kupite kartu, je vam na nic.. Ked prehravac vypnete a znovu zapnete, tak vam nabehne iba menu SD karta a vy sa musite zasa preklikavat na posledny subor, ktory Vam hral. Naproti tomu, ak vam to hra z internej pameti a vy ho vypnene, tak pojde presne tam, kde skoncil. Ono je to aj trosko logicke, kedze pamet si strazi sam, ale ked sa vypne, tak nemoze tusit, ci ste mu nevymenili kartu... Dalsia prijemna vec je, ze podporuje takzvane Gapless, alias, preskocenie na dalsiu skladbu (po je skonceni) bez dlhsej prestavky a to aj na karte, ano, je tam nejaka stotinka sekundy ticho, ale to ani nepoznate.
Ako kolega nadomnou naznacil, dalsi zadrhel je, ze ak nieje prehravac v Hold rezime, tak stale svieti displey, ako dlho to neviem, ale kedze mi nezhasol ani 5 minut po tom, co mi hrala skladba, tak som to vzdal a dal hold. Ono aj toto ma asi opodstatnenie, ze ten prehravac treba holdnut. Ked prehravate skladby z karty a nahodou omylom stlacite spat, tak prehravac skonci prehravat skladbu.. Dost neprijemne. Samozrejme, ze ked to ide z vnutornej pameti, tak sa nic nedeje s tou problem nema, ale s kartou hej.
Za dalsie, ak mi vie niekto poradit, naco presne sluzi polozka Importovat polozky do prehravaca (z karty), ked mi to naimportuje iba obrazky, ale k suborom sa neviem nijako dostat cez menu zena..
No a posledna vec, ktora ma napadlo a ktoru tu neskutocne dlho niekto riesil je vykon vystupu. Citujem z oficialnej specifikacie, ktora je volne pristupna:

Kód: Vybrat vše
Headphone jack: 3.5 mm (1/8") stereo minijack, 9 mW per channel
Frequency Range: 20 Hz ~ 20 KHz
Sensitivity: 112 dB ± 3 dB (I/P Level:1 mW)
Impedance: 32 ohm ± 15%
Plug: 3.5 mm (1/8") stereo minijack

General Specifications
Power Source

Battery: 1 x Rechargeable Lithium Ion battery
DC powered when connected to a power outlet (ZEN USB Adapter sold separately)
USB bus powered when connected to a USB port on a computer
Display

6.35 cm (2.5 inches) diagonal active area
TFT colour display
320 x 240 pixels resolution
16.7 million colors
Playback Formats

Audio playback formats:
MP3 (Up to 320 kbps)
WMA (Up to 320 kbps)
WMA with PlaysForSure™ Digital Rights Management (DRM) 10 (applicable to files played from the player's memory only)
WAV (PCM and IMA ADPCM)
AAC (non-protected .M4A)
Photo format: JPEG
Baseline: Up to 16.6 MegaPixels
Video playback formats: MJPEG, WMV9, MPEG4, XviD, DivX 4.x and DivX 5.x.
(XviD encoded files are playable if they are encoded as standard MPEG-4 Simple (SP) or Advanced Simple Profile (ASP) without GMC and QPEL support. This product is not certified by DivX Inc. and may not play all DivX 4 and DivX 5 files. Other formats, for example MPEG-1 and MPEG-2, may be transcoded with the bundled software. Appropriate codecs must be preinstalled.)
Recording Formats

Voice (via built-in microphone): IMA ADPCM (16 kHz, Mono)
FM Radio

Stereo and Mono
Up to 32 preset stations
The FM Radio option is available on selected models only.
FM region support

International: 87.5 MHz ~ 108.0 MHz, 100 kHz intervals
Japan: 76.0 MHz ~ 90.0 MHz, 100 kHz intervals
The FM Radio option is available on selected models only.
Audio Playback Performance

Signal-to-Noise Ratio: 97 dB
Channel Separation: 94 dB (Line Out)
Frequency Response: 20 Hz ~ 20 kHz (Line Out)
Harmonic Distortion Output: <0.05%
Connectors

Headphone jack: 3.5 mm (1/8") stereo minijack, 9 mW per channel
Firmware Support

Upgradable via USB (firmware upgrades are available from http://www.creative.com)
Earphone Specifications

Frequency Range: 20 Hz ~ 20 KHz
Sensitivity: 112 dB ± 3 dB (I/P Level:1 mW)
Impedance: 32 ohm ± 15%
Plug: 3.5 mm (1/8") stereo minijack

Neberte to tak, ze Vas odradzam od kupy, alebo ze hovorim, ze je to zly prehravac, len som spomenul par veci, krore som si tu nejako nevsimol napisane a ktore mi trosku prekazaju... Ale ved vsetko sa da prekusnut.. ;)
Zen 2 GB US fw (ZEN Skin with Wire Management + Folia) + 8GB SDHC, EP 630 + Koss Porta Pro
TP R500, WXP, FUBAR IV (LM 4562) + AKG K701
Nokia 6233, 5530 XM, SE k610i @ W660i + HPM-70
inwo
Junior

Odeslat příspěvekod palinoch 17. 4. 2008 18:31

dik za novy postreh :tleskani
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dinkylinky 17. 4. 2008 22:16

Inwo - dík za dobrý postřehy. Akorát by jsi mohl napsat, jestli jseš sám s hlasitostí spokojen. Řeší se to tu pořád, takže postačí napsat, zda hraje dostatečně nahlas :?:
dinkylinky
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka