[recenzia] Creative Zen 2GB

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod aurelius9 20. 12. 2007 18:34

to palinoch- v pohode, kedykolvek :wink:
No vydrz baterie by sa podla mna asi nemohla zvysit, je to dane konkretnymi prvkami playera (chipset, display a pod.)

Co sa taky eq, staci sa len trocha pohrat a urcite najdes zvuk, aky ti vyhovuje. Mna osobne poriadne prekvapila ekvalizacna krivka POP- na HD555 a PortaPro je zvuk znelejsi, basy su o nieco hlbsie a pevnejsie a vysky sa krasne rozvinuli. Aj vokaly posobia zivsie a detailnejsie. Len mam pocit, ze priestor sa o nieco zuzil. Inak pocuvam na vypnutom eq.
aurelius9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 20. 12. 2007 18:46

ok. idem vyskusat. mam disco ale dobry je rock a klasica ale vsetko podla kvality songu alebo setu a stylu. mam pravdu povediac zmenit software mam toch strach ten mi funguje dobre aby sa nedaj boze nie co nepoonacilo. inac dik.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aurelius9 20. 12. 2007 19:24

to palinoch- tiez som mal spociatku zmiesane pocity, ale nakoniec uz som si 2x zmenil firmware a bez problemov....do minuty a bezbolestne :wink:
aurelius9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mangetuke 20. 12. 2007 20:03

to aurelius: ako dlho ti kopiruje pesnicky do mp3 playera? a aký soft používaš na konvertovanie videa? a titulky ti idu pri všetkých filmoch? skusal som iba 1 serial zatial,ale islo vsetko v pohode a ani neviem ako sa tam vlastne titulky dostali,boli pri tom subore čo som konvertoval...
mangetuke
Junior

Odeslat příspěvekod aurelius9 20. 12. 2007 20:19

Neskor, ked budem prenasat dalsie mp3, tak ti napisem prenosovu rychlost, ale rychlost sa mi zda rovnaka, ako ked mp3 prenasam na usb kluc 2.0. Cize v poho.

Na konvertovanie filmov WinAvi video converter. V nom sa treba trosku pohrat s kodekmi a nastaveniami. Ak sa titulky volaju rovnako ako samotny film, tak soft ti ich automaticky vypali do filmu (ak pouzivas direct vobsub filter). Ale ten je sucastou asi vsetkych kodekpackov. Osobne pouzivam k-lite mega codecpack.

Ak by sa ti zdali byt titulky vo filme male, chod do nastaveni direct vobsub a tam si titulky zvacsi, skus napr. velkost 42. Ako kodek vo WinAvi pouzivam divx4, ide to bez problemov.

Ale nasiel som na Zene dost podstatnu chybu. Nepodporuje ku filmom klobasku a pivko, cize si ich musis dokupit samostatne ako volitelne prislusenstvo. Potom sa filmy pozeraju na fakt VYSOKEJ urovni :wink:
aurelius9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 20. 12. 2007 20:52

aj hudba sa pocuva :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod nordblanc 21. 12. 2007 17:56

zdravim vas,
tak je zaujimave citat vasu debatu ohladom kvalit jednotlivych znaciek. Ja som sa chystal zen-a objednat, ale dozvedel som sa o jeho PRE MNA dvoch nevyhodach a to rezim UMS a (ne)podpora adresarovej struktury. Ja uz mam objednanu Cowon D2-ku, kedze tu ide o menej kompromisov.
No a k tej kvalite zen-u?
Mal som ho moznost detailne vyskusat. Dokazem sa nahnevat :x , ked najdem na jednotlivych forach hlasky typu: "Creative je jedna z horsich alebo menej znamych znaciek" a pod.
Tak ludia, kupou crative-u urcite neprerobite a ako zvukovo tak tiez kvalitou spracovania je na vysokej urovni. Akurat by som upozornil na nizsi vystupny vykon, pricom si myslim ze kupa kvalitnejsich sluchadlach je dobry napad. Ja som skusal s portaPro a nebol ziaden problem. Zvuk je fakt kvalitny.
Na zaver by som chcel poradit co sa tyka porovnavani jedn. znaciek: Creative, Emgeton, iRiver...... myslim ze tieto znacky su na rovnakej kvalitativnej urovni, preto ak si kupujete player urcite si vyberajte podla vlastnych potrieb, nie podla toho co si precitate o kritike uzivatelov inej znacky ako je ta ktora vam vyhovuje. Kazdy preferujeme nieco ine a preto hl. vyhodou pre vsetkych je asi aby nezamrzal, pretoze to nastve kazdeho....
P.S. Na zen-e som skusal hlavne music a kvalitou sa mi velmi pacil. Video je tiez na peknej urovni, ved kvalitny display ma na to predpoklady. Zen-a by som odporucil vsetkym ktori hladaju kvalitu, a pritom maju hlbsie do penazenky. V kategorii Kvalita/cena fakt nmb 1. :D
nordblanc
Junior

Odeslat příspěvekod aurelius9 21. 12. 2007 18:12

to nordblanc- suhlas!

Inak, prisiel som na to, ze Zen PODPORUJE USB MassStorage, ale len v pripade, ze mate don vlozenu SD/SDHC kartu, v moznostich sd karty si aktivujete moznost pripojenia ku pc, napojite kabel a ideees! :wink:
aurelius9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 21. 12. 2007 19:05

aurelius9 mam v PC ulozeny Firmware, ako postupovat dalej, a dostat to do zenu. :idea: [/b]

OK! OK! uz to slape! ake jednoducheeee :P
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aurelius9 22. 12. 2007 14:32

palinoch - tesim sa s tebou :wink:
aurelius9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 22. 12. 2007 15:55

aurelius9 - novy firmware slape podla mna rychlejsie a startovanie zenu je urcite rychlejsie ked pri starom softe som cakal smiesne asi 4s teraz je to okamzite. dik za rady!
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomeq 22. 12. 2007 17:03

Ja teda osobne mam vyskusany dost dobre Zen V Plus, a pravdu povediac, najradsej hodit do kosa. Mozno som trosku narocnejsi ako bezny uzivatel, ale aj ked som ho porovnaval so starsim Sony playerom, tak zaostaval zvukovo (skusane so sluchatkami Shure E3G), a co sa kvality tyka, po par mesiacoch pouzivania je rozvrzgany vsade kde sa len da, vratane joysticku, ak sa to tak da nazvat. Ale je pravda ze speakery od creative si neviem vynachvalit. Asi to zalezi od konkretneho vyrobku, nieco sa vydari viac, nieco menej... :?
Arcam A38 + Arcam CD17 + Bowers&Wilkins CM7
tomeq
Junior

Odeslat příspěvekod aurelius9 22. 12. 2007 17:20

tomeq - zhruba pred rokom a pol som si kupil zen v plus a mal som ho vyse polroka. Neviem, mne vsetko sedelo tak, ako malo a zvukuvo bol vyborny, ale to je asi subjektivne. Ved na c-net je v top 10! Jedine, co ma na nom stvalo (a napokon kvoli tomu som ho aj predal) bolo video-podporovany format motion-jpeg je skratka bombovy- z 690MB suboru spravi 4,5GB.....
aurelius9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavcomirko 24. 12. 2007 10:56

Drzal si niekedy emgeton m6 cult v ruke? nehovor, ze ma problemy s videom. Problem je taky isty, ako s creative zen, ak nespravne prekonvertujes video, bude mrznut... Ale v jednom musim suhlasit, creative zen ma krasny displej...
slavcomirko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aurelius9 24. 12. 2007 11:54

Nie, to mas pravdu, m6 som nemal. Ale bola vo vyhlade, viem, ze je to kvalitny player, ale odradili ma prave tie problemy s videom a neslo tam o zamrzanie videa, skor o celkove prehravanie. Ale nehadam sa, nemal som ho. A v ziadnom pripade som ho nechcel nejako ociernovat, cize ak to takto vyznelo, ospravedlnujem sa.
aurelius9
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka