[recenzia] Creative Zen 2GB

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 6. 1. 2008 23:04

Nejjednodusseji pres Printscreen (tlacitko na klavesnici), pak to soupnes do malovani - tam si oriznes to co nechces a ulozis jako Jpeg.

Ono na to jsou urcite programy (treba Adobe Acrobat to asi umi), ale nikdy jsem to nevyuzival.
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mangetuke 6. 1. 2008 23:09

a možem v ZENe mať textove súbory? ci to ide len cez tie jpeg?
mangetuke
Junior

Odeslat příspěvekod palinoch 7. 1. 2008 09:48

si vlastnikom mp3 zen? tak skusaj!!!!!! :evil:
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mangetuke 7. 1. 2008 10:26

http://www.print-driver.com/download/
tento program to dokáže

ospravedlnujem sa :)
mangetuke
Junior

Odeslat příspěvekod aurelius9 7. 1. 2008 11:28

Je len nechapem pristup niektorych ludi...namiesto vecneho vypytovania, nech sa skusia pozriet na nazov tohto vlakna a potom si precitat aj recenziu!

Textaky Zen nepodporuje, pouzi soft txttojpeg a nemas problem,ja som uz takto precital 4 knihy.
aurelius9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aurelius9 7. 1. 2008 11:48

Niekto sa tusim pytal na porovnanie zvuku Zenu s iAudiom -

Sound Quality
The Zen sounds great like most of those in the Zen family. I benchmarked the Zen against the Cowon iAudio X5 with a pair of Future Sonics Atrio's as well as a pair of Sennheiser HD650's. For the most part they were indistinguishable, both at a flat EQ without any sound enhancements on. However, at higher volumes the X5 sounded a bit cleaner, more open, and could push beyond the Zen's max volume (notably at a louder-than-comfortable volume). Still, the Zen performs better than the majority, and sound quality should not be an issue for even those using a nice set of headphones.

zdroj: http://www.anythingbutipod.com/archives ... review.php
aurelius9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatulkoPo 10. 1. 2008 18:44

Zdravim,

Ako tu vsetko citam tak s vami suhlasim. Kupil som si novy Creative Zen 4Gb na vianoce dosiel mi pred troma dnami a zacinam byt zufaly.Vsetko som urobil ako trebalo nabil, naistaloval software a ked som ho pripojil nic sa nestalo. Stale mi pise , ze vas prehravac nie je pripojeny. Stretol sa s tym uz niekto? Na stramke http://www.creative.com konkretne na fore som cital ze strasne vela ludi ma s tymto problem. Vie mi niekto poradit co s tym. Vyskusal som uz asi vsetko aa zacina ma to poriadne stvat. Som zufaly.
Vdaka
PatulkoPo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Carabei 10. 1. 2008 18:52

a zkousel si ho pripojit k jinemu pocitaci?
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod palinoch 11. 1. 2008 09:00

PatulkoPo ja som nemal ziadny problem. skus sa opytat aurelius9 on je macher na zen. ma vsetko prespekulovane, ked sa bude dat on ti poradi :wink: skus instalovat a skusit na inom PC.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aurelius9 12. 1. 2008 16:51

PatulkoPo-
1. tak v prvom rade oskusaj pripojit zen na dalsie pc, aby si vylucil moznost chybneho kusu.
2.Nie som si isty, ale creative soft vyzaduje min. SP1, ale kedze si nenapisal nic blizsie ohladom konfiguracie, je tazko poradit.
3.Skus upgradnut/reinstalovat firmware.

Moze sa jednat aj o konflikt dvoch programov v pc. Ale takto na dialku tazko...
aurelius9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dinkylinky 12. 1. 2008 18:25

Dneska jsem byl v Electrowordlu a měl jsem možnost si creative zen trochu vyzkoušet. Docela mně nadchl a cenové je na tom dobře. Chtěl bych se tě (nebo kohokoliv jiného) jen zeptat na pár věcí, co jsem nenašel ani v recenzi.
1) Podporuje české ID3 tagy? Vím, že má české menu, ale pro ověření se radši ptám.
2) Dá se ovládat v kapse (myslím hlasitost a přeskakování písniček), aniž bych ho vyndaval - podle mně by to mohlo jít, sice ne úplně snadno, ale to prostřední tlačítko k tomu určený se podle mně ovládat dá.
3) Když ho připojím k PC, abych tam přehodil data a máš v něm navíc kartu, zobrazí se ti na monitoru odděleně jak přístroj, tak ta karta? Můžu si sám vybírat, co kam dám? Já totiž nemám čtečku karet na počítači (vše dělám přes USB), a zajímalo by mně, zda se kdyžtak musí dokoupit.
4) Používáš pro nabíjení přehrávače ze sítě originál ní adaptér od Creativu nebo můžu použít jinej?
5) Někde jsem četl, že má slabou hlasitost, na avmanii je v recenzi, že je na tom dobře. Podotýkám, že nevyžaduju, aby hudbu, kterou si pouštím, slyšelo všichni okolo mně.
Tak doufám, že těch dotazů není moc. Jinak děkuju každému za odpověď.
dinkylinky
Junior

Odeslat příspěvekod palinoch 12. 1. 2008 22:09

odpoviem ti na lahsie otazky a tahsie ti odpovie aurelius9 a lebo ma este doplni.
1.teraz pozeram na display tak su tam znamienka a menu mam v CR 8) myslim ze to bude OK.
2. myslim ze v kapse ho ovladat dokazes. na stvorcovom kurzore je... hore, dole volume, a v pravo a lavo preskakovanie skladieb :D terba cvik a trocha trpezlivosti. je to individualne.
4. pouzivam usb kabel ale mam aj original nabijacku zatial som ju nepouzil :? ako je to s inymi netusim.
5. po upreve mojich UE fi som z hlasitostou absolutne spokojny.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aurelius9 13. 1. 2008 15:14

palinoch - dakujem za spolupracu :wink:

dinkylinky- vo vrecku sa da velmi lahko ovladat, po tyzdni uzivania naozaj bez problemov.
Na vnutornu pamat Zenu sa dostanes cez creative soft, ale obsah ti zobrazi (ak chces) ako klasicku adresarovu strukturu, citacku kariet nepotrebujes, tuto funkciu ma Zen a karta funguje ako mass storage. Cize na vsetko staci klasicky USB port.
Nabijanie- odporucam pouzivat original nabijacku od creative (nie je v prislusenstve) alebo usb port. Inak je to na vlastne riziko.
Hlasitost je viac ako dostacujuca...na mojich HD555 je na 23 z 25 hotovy koncert (bez prehanania), 24 a 25 ani nepouzivam. Na portach pouzivam hlasitost este nizsiu (pecky a spunty ani nehovoriac).
aurelius9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod appletree 13. 1. 2008 17:53

aurelius9 píše:Niekto sa tusim pytal na porovnanie zvuku Zenu s iAudiom -

I benchmarked the Zen against the Cowon iAudio X5 with a pair of Future Sonics Atrio's as well as a pair of Sennheiser HD650's. For the most part they were indistinguishable, both at a flat EQ without any sound enhancements on.

Heh divne, ja som porovnaval s i7 na HD 595 a minimalne mozem povedat, ze hrali uplne odlisne. Bolo to iba kratke porovnanie, ale u Creative ZEN basy (okrem toho ze ich bolo menej) - no nepacili sa mi, take plastove, "divne"... vysky, niekto tu popisal zevraj neagresivne... neviem, mne skor pripadali utlmene a bez detailu v porovnani s iaudio, ale je to len moj nazor, je mi jasne, ze vy asi budete tvrdit opak (ja ale mam doma obidva, takze nemam byt dovod zaujaty)

Hlavne som sa chcel opytat: aurelius9 podla tvojho navodu som skonvertoval video do DIVX formatu cez winconvertor a vyskytlo sa tu hned viacero problemov:
1.) preco cez explorer nejde vysledny avi subor skopirovat do prehravaca ? (pise, ze typ suboru nie je podporovany na zariadeni, aj ked po nakopirovani cez Win Media Player ho prehrat ide) Robim nieco zle ?
2.) Pouzil som 700kbit/s kodovanie pre video. Ked som subor spustil v ZENe tak hral OK, skusal som ho pretocit a po pretoceni zrazu obraz aj zvuk zacali sekat, nepomahalo nic iba spustit film nanovo. Stretol si sa s takymto problemom niekedy ? Napokon som skusil pretocit film a potom vypnut prehravac, ze snad po zapnuti bude pokracovat od posledneho miesta OK. No ale co sa nestalo - po zapnuti prehravac zamrzol :D Moze toto pomoct vyriesit ten upgrade fw ? Udajne zamrzanie sposobuju nespravne kodeky, ale toto mi ako blby kodek nepripada - skor ako nejaka blbost v tej krabicke :D Mam taky pocit, ze ak by upgrade fw nepomohol, tak pozeranie videa je prakticky nepouzitelne.
appletree
Junior

Odeslat příspěvekod aurelius9 14. 1. 2008 18:03

appletree - co sa tyka zvuku, neviem preco by sme mali tvrdit opak :wink: Je to tvoj nazor a ja ho beriem, nakolko som iAudio nepocul. Ceni sa kazdy nazor. A zvuk je aj velmi subjektivna zalezitost.

K 1. otazke - ak myslis explorer Creativu, tak ten neriesim. Existuje mnozstvo subverzii/podkodekov xvid/divx a tento soft moze prepustat len vybrane verzie. Aspon tusim, ze je to tak, ale isty si nie som... Avsak toto neriesim, pretoze ja creative explorer vobec nepouzivam. Ak sa to da inak, naco si lamat hlavu s tymto? Strata casu :wink:

2. Osobne 700kbit/s nepouzivam, vseobecne sa berie, ze nad 500kbit/s rozdiel v kvalite neuvidis, cize je zbytocne davat vyssie hodnoty. A je to zataz aj pre samotny prehravac a Zen nie je jediny, ktory ma problem s vyssimi datovymi tokmi. Kazdopadne si vsak nahraj novy firmware. A skontroluj si aj ine nastavenia videa. Ja pouzivam 300kbit/s z dovodu setrenia miestom, ale na kvalitu sa nemozem stazovat a vsetko fachci ako ma bez problemov. Musis si uvedomit, ze Zen nie je certifikovany divx/xvid player.

Ja som na nom popozeral desiatky filmov a serialov a ziaden problem som nezaznamenal.
aurelius9
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka