Cowon D2 nebo Samsung P2?

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Jersey II. 31. 12. 2007 18:39

:roll: Jednotný názor, jak už jsi dozajista správně pochopil, neexistuje.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod sam.p 31. 12. 2007 18:55

Ale ja jsem strasne nerozhodnej!!Tak bych potřeboval poradit....kdyz chci dobrou muziku a dobry video na filmy...a dobrou kvalitu?TAk co je lepsi?
sam.p
Junior

Odeslat příspěvekod fernetik 31. 12. 2007 19:16

D2
**Naco si nepamatam to sa nestalo**
Core2Duo E6400@3,6GHZ
Corsair 2x1024MB DDRII 1066MHZ
GeForce GTX280 1GB

Cowon D2 4GB black(fw 3.57)+ Kingston SD 2GB + Sennheiser PX100 + Etymotic ER6i Black
fernetik
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Vencos 31. 12. 2007 19:39

No já musim říct že bych asi hodně váhal... Ano D2 je řekněme skvostem a etalonem...
Kdybych byl nikdy neobjevil rockbox, nezačal používat větší bitrate a nevypnul ekvalizér (nehledě na mou nepotřebu videa) tak bych šel určitě do P2... Polož si otázku: Jak daleko máš k jisté "audiofíli"? Jaká používáš sluchátka, jaký bitrate, jaký ekvalizér... Teď jsem chtěl naspat že pokud ti jde především o zvuk, o věrnost a kvalitu reprodukce, je D2 jasná volba, ale však samsung an tom není vůbec špatně (co jsem četl- vlastní zkušenosti nemám ani z jedním z nich)
Moje volba by byla D2 ( ztěchto dovou) a to proto, že se chci naučit poslouchat v co největší kvalitě (ano je to absurdní, mp3 player nikdy nebude "to pravé" ale snad víme jak to myslím)
Takže pokud třeba nehodláš expaerimentovat s FLACem, pokud to nechceš jako třeab cestovní náhradu kvalitnějšího domácího sluchátkového systému nebo tak něco, prostě pokud nejsi "audiofil"(a já teda taky ne) P2 je jasná...
Stojím dejmetomu před stejnou volbou... A iaudio jsem si vybral (a bych si vybral i v případě D2) právě proto, že to je jistý pomyslný etalon mezi přenosnými přehrávači...
Sex & Drugs & Rock & Roll
Vencos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucyli 31. 12. 2007 20:34

Mezi Samsungem P2 jsem se taky rozhodovala a vyhrála D2, právě kvůli tomu slotu na karty, lepšímu zvuku, větší výdrži, kvalitnějšímu zpracování-pořád jsou nové firmwary a taky mi vadilo, že Samsung používá vlastní formát pro videa... Ale u Samsungu je zas větší displej, bluetooth, design a možná nižší cena (ale já sem měla D2 8GB za stejnou cenu za jakou bych měla ten 8GB Samsung, takže už mi pak záleželo jen na funkcích). No je na tobě jak se rozhodneš, funkcemi je určitě lepší D2, ale určitě budeš spokojený i se Samsungem :wink:
COWON D2 (8GB, fw 3.54) + 2GB SD
Lucyli
1. Aristokratka klubu D2

Odeslat příspěvekod vikin8 1. 1. 2008 01:43

Takze poslouchal sem rock na svem mobilu (Nokia 6233) a pote na D2, sluchatka sem mel Koss Porta Pro a musim rict (i dalsi kamarad co se mnou poslouchal to potvrdil), ze vtom nebyl vubec zadnej rozdil, takze o audiofilii nelze mluvit. Na D2 sou novy firmwary, prtze je to asi nejkupovanejsi produkt od Cowonu. Samsung P2 je novinka, podobnost ipodu touch je ciste nahodna ;) kdyz se podivate do menu, tak je tam jeste hodne prostoru na novy ikony, takze na netu koluji spekulace o budouci moznosti hrani her, aplikaci atd. Nemluvim o tom, ze na youtube je video o jakesi "nastavbe", ve ktere je Wi-Fi, SLOT NA PAMETOVE KARTY a vylepsene FM RADIO a REPRODUKTOR...no tady je zminovany video o teto "kolébce" http://www.youtube.com/watch?v=4spLisKv-kQ&url

myslim, ze de videt, ze se Samsung hodne snazi ;)
vikin8
Junior

Odeslat příspěvekod fernetik 1. 1. 2008 11:12

porovnavat nejaku trapnu nokiu 6233 s Cowonom D2 je fakt ubohe..a ak tam nepocujes ziadny rozdiel tak bud nemas cowon D2 alebo si kvalitne hluchy...len tolko k tomu
Core2Duo E6400@3,6GHZ
GeForce GTX280 1GB

Cowon D2 4GB black(fw 3.57)+ Kingston SD 2GB + Sennheiser PX100 + Etymotic ER6i Black
fernetik
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Carabei 1. 1. 2008 13:58

ne kazdy ma trenovany sluch, tudiz bych to za ubohe nehodnotil, me samotnemu trvalo nejakou dobu, nez jsem si sluch vypestoval. taky byla doba kdy bych to asi taky nerozeznal. pro nekoho je hudba prioritou, pro nekoho pouze prostredkem :wink:
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod fernetik 1. 1. 2008 14:36

lenze on sa potom do hudby a do posluchu vobec nerozumie..tak co tu o tom mudruje
Core2Duo E6400@3,6GHZ
GeForce GTX280 1GB

fernetik
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Vencos 1. 1. 2008 15:39

fóra bývají o zázorech :wink: Tobě třeba taky nůže *****ět 91 oktnový benzín, mě voní... :D
Sex & Drugs & Rock & Roll
Vencos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fernetik 1. 1. 2008 15:44

tak ale nech nehovori ze nokia 6233 hra rovnako ako D2..ani to nevie objektivne zhodnotit..ale sak ok..mne je to jedno.pre mna za mna si uz piste aj to ze 500korunove prehravace su lepsie jak 10tisicove..
Core2Duo E6400@3,6GHZ
GeForce GTX280 1GB

fernetik
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Carabei 1. 1. 2008 15:49

pro neznaleho muzou byt na prvni poslech skoro totozne, poradne hodnotit zvuk prehravace, to potrebuje minimalne pulhodinu casu(samozrejme cim dele tim lip) a mozna sluchatka s vyrovnanejsim spektrem nez KPP. taky nevime, co poslouchali, skladba s nizkym bitratem muze znit stejne, zatimco treba u 320kbps uz muze byt rozdil markantni :wink:
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod fernetik 1. 1. 2008 16:05

.to boli urcite dvaja audiofili:D
Naposledy upravil fernetik dne 1. 1. 2008 16:06, celkově upraveno 1
Core2Duo E6400@3,6GHZ
GeForce GTX280 1GB

fernetik
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod fernetik 1. 1. 2008 16:06

vikin8 píše:Takze poslouchal sem rock na svem mobilu (Nokia 6233) a pote na D2, sluchatka sem mel Koss Porta Pro a musim rict (i dalsi kamarad co se mnou poslouchal to potvrdil), ze vtom nebyl vubec zadnej rozdil, takze o audiofilii nelze mluvit.

nelze mluvit o audiofilii:D:D:D:D ved ked tito dvaja chlapci nemaju ani sluch tak o jakej audiofilii chcu rozpravat..nechapem takych ludi..///pri 320kbps by to uricte bolo pocut..tipujem ze mali bitrate 64kbps
Core2Duo E6400@3,6GHZ
GeForce GTX280 1GB

fernetik
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Jersey II. 1. 1. 2008 16:06

fernetik píše:pre mna za mna si uz piste aj to ze 500korunove prehravace su lepsie jak 10tisicove..

Podle mého názoru hrají přehrávače za 500 Kč lépe než ty za 10000 Kč.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Předchozí stránkaDalší stránka