Maly, lehky, dlouha vydrz, dobre ovladani. Jaky?

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod balik123 6. 1. 2008 16:33

Zdravim,
mam trochu jiny pozadavek nez ostatni. Hodne dlouho jsem premyslel ze koupim D2, ale po promysleni ze bych ji vybec neuzil shanim neco presne opacneho. :)

Takze video nepotrebuju, obrazky taky ne, ale co by ten prehravac mel mit:
- lehky
- dlouha vydrz
- pokud mozno dobre ovladani po hmatu (v kapse)
- pokud mozno na baterku AA nebo AAA
- co je pro me dulezite trideni podle adresaru
- FM radio
- velikost 2 nebo 4 Gb
- na cene az tak nesejde prece jen jsem pocital s 6k na D2 :)

Koukal jsem na tenhle IRIVER T60 docela by se me zamlouval az na to ze radi soubory podle toho jak se do nej nahraji. (vycteno z diskuze)

Bylo by neco vhodneho pro me? Urceni teda bdue hlavne na ven, na bezky, na behani, mozna na kolo (ja vim je to nebezpecne), proste ven pri nejake aktivite a tahat neco velkeho sebou se me nechce. Nebo se bat o display kde s ni trisknu.

Poradite pls?

Diky
PC: Intel, NVIDIA, WD (viz profil)
Notebook: Samsung ATIV Book 9 Plus
Mobil: Samsung Galaxy Note 3
Foto: Nikon 5100 + 18-105 VR + SB-700
balik123
Junior

Odeslat příspěvekod Carabei 6. 1. 2008 16:52

a co takhle iAudio 7?

sice do ni baterky nenarves, ale 50h vydrz je podle me dostatecna
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod mareq0 6. 1. 2008 16:54

Ahoj,
mylím že ten iRiver je dobrá volba. S tím řazením je to tak, že pokud máš své mp3 ve složkách, tak ti je to bude řadit tak, jak jsi uložil do přehrávače. Jinak soubory v těch složkách budou řazeny správně. Myslím (nevím to jistě) že v programu iriver plus lze seřadit i ty složky podle pořadí...

Vzhledem k tomu, že chceš přehrávač spíš "na ven" ke sportu atd. tak se asi vyplatí levnější kousek, a to T60 je. Poměr kvalita ku ceně je u něho nejlepší na trhu (podle mě !).

Jinak musím říct, že s iRivery mám jenom dobré zkušenosti.
mareq0
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dzordano_Bruno 6. 1. 2008 16:57

Iriver? Opravdu netuším, co s tím modelem pořád máte. Pokud je ochoten investovat 6k tak bych se na nějaký Iriver vyprd a investoval do i7.
Poslouchej, co to dá, protože pak už neuslyšíš nic :)
Audio: Iaudio X5L, Samsung YP T10, Ipod Shuffle, Ipod Nano.
Sluchátka: GRADO SR 60, Koss KSC 15/17/22/ Porta Pro.
Dzordano_Bruno
GRADOmaster

Odeslat příspěvekod balik123 6. 1. 2008 17:05

Carabei -> iAudio 7 je jiste vyborna vec a i ta baterka by se dala prezit (50 h je uplne v poho) Me staci kdyz to vydzi cca den, na noc jsem doma tak to hodim na nabijecku. Ale co me hodne vadi je dotykove ovladani, to fakt nevim jak bych se pri sportu trefoval. A hlavne kamos ma prehravac s dotykovym ovladanim a nekdy se treba vubec nechyta. Zalezi treba jak ma vlhkej prst nebo pokud je jen trochu chladneji tak uz to nereaguje. Ale nerikam ze je to pripad iAudia 7 ten fakt neznam.

mareq0 -> aha tak to by mozna slo ze bych tam ty veci nakopal a pak je seradil a bylo by to. Jj presne jde o to abych se o to nemusel zas az tak moc bat. Jelikoz kdyz bych mel D2 nebo neco takoveho tak bych se furt strachoval o display.
Jj ja uz par irivru mel a nemeli chybu. Mel jsem jeste uplne puvodni iFP-140T (a prave z nej ta T60 vychazi) ale uz je to dedecek a ma cca 64 MB :) a pak jsem mel HDD H320tku a ta byla vyborna stala cca 10k a byl to vlastne top prehravac ale prodal jsem ho jelikoz jsem ho nevyuzival. Byl celkem tezkej na kazdodeni noseni a HDD prehravac se nedal brat na sport (beze strachu :) ) tak sel do sveta a za nej jsem si koupil digi. foto. :) Ted mam docasne W810i je to v poho telefon i prehravac ale na sport si jej neberu nebo ho ulozim nekam hodne hluboko aby se mu nic nestalo. Takze shanim neco maleho a lehkeho. :) T60 to celkem i splnuje :) Jeste nejaky pasek na ruku a je to idealni :)

Dzordano_Bruno -> jejda ja nerekl ze ty penize musim dat do prehravace :) Klidne je upotrebim i jinak pokud sezenu neco co splni moje naroky a bude to levnejsi. A prece jen pokud rozsekam prehravac nebo ztratim prehravac za 1k bude me to stvat min nez kdyz to bude prehravac za 6k... takze asi tak, a jak pisu vys iRiver jsem mel a jsou to hodne dobre prehravace takze si myslim ze T60 by nebyla az tak spatna volba...

Moc diky za rady :)
Naposledy upravil balik123 dne 6. 1. 2008 17:08, celkově upraveno 1
balik123
Junior

Odeslat příspěvekod mareq0 6. 1. 2008 17:06

Dzordano_Bruno píše:Iriver? Opravdu netuším, co s tím modelem pořád máte. Pokud je ochoten investovat 6k tak bych se na nějaký Iriver vyprd a investoval do i7.l/quote]

Je ochoten investovat 6k, ale určitě rád ušetří. Zvlášť při rizikovém používání - tedy ke sportu (hrozí pády atd. - vím o čem mluvím :D ). Za zbytek může dokoupit sluchátka popřípadě nějaké jiné příslušenství. Ale je to na něm samozřejmě :arrow:
mareq0
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod balik123 6. 1. 2008 17:08

mareq0 -> presne mluvis me z duse :) je videt ze vis o cem mluvim a co shanim :)
balik123
Junior

Odeslat příspěvekod marty63 6. 1. 2008 17:25

Navrhuji pokud nechceš dotykové ovládání tohle:

http://www.123mp3.cz/d/iaudio-f2-4gb/
nebo

http://www.123mp3.cz/d/iaudio-u3-4gb-4/
iAudio X5L, iAudio 7, FiiO X3 1st, Cowon Plenue 1, Cowon Plenue D
Fischer Audio DB02 Mk II, Soundmagic E50, Soundmagic E80, Sennheiser HD650
marty63
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 6. 1. 2008 17:42

Souhlasim s T60, radsi bych usetril na jine veci, pokud je to na sport, tak nepotrebujes nejnadupanejsi funkce... Hlavne ze to hraje obstojne, jehko se ovlada apod.
Treba Sansa Express nebo neco takoveho? Osobne bych stejne sel do T60 :)
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod The Wolverine 6. 1. 2008 18:06

T60 proc ne, ale D2 je D2 a i7 je i7.
Jeste obvykly dotaz, jaka mas sluchatka?
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod balik123 6. 1. 2008 18:18

marty63 -> ta f2 vypada jak mobil to fakt nee :) ale ten U3 nevypada spatne... jak je na tom v porovnani s tim iRivrem T60?

xxxdvorixxx -> presne tak, jako penize na tu D2 mam ale vim ze by za chvilku zustavala doma jak muj puvodni iRiver H320. V tuto dobu spis ocenim neco maleho a lehkeho. A kdyz to bude mit ty veci so pozaduji tak budu maximalne spokojenej :)

The Wolverine -> jasny kazdy prehravac ma neco, nejde rict ze ten nebo ten je nejlepsi. Jde o to na co bude pouzivan a myslim ze pro moje ucely by D2 nebyla tou nejelpsi volnou...

Jinak sluchatka mam tyto SONY MDR-ED31LP ale casem bych mozna chtel tyto SONY MDR-EX85LP/B

Moc diky za rady a za vas cas...
balik123
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 6. 1. 2008 18:20

EX85 hraji dobre ale lepsi by nebyli od veci.
Na hudbu i7 je vyborny ne? Ted me padl do oka ten Sandisk E200.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod marty63 6. 1. 2008 18:58

Vyšší výstupní výkon, lepší kvalita zvuku
Možnost přehrávání FLAC formátu - podpora více zvukových formátů.
U Riverů jsem slyšel, že mají nějaké problémy s tříděním adresářů, ale to nevím jestli to platí pro tento typ.
marty63
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mareq0 6. 1. 2008 19:29

marty63 píše:Vyšší výstupní výkon, lepší kvalita zvuku
Možnost přehrávání FLAC formátu - podpora více zvukových formátů.
U Riverů jsem slyšel, že mají nějaké problémy s tříděním adresářů, ale to nevím jestli to platí pro tento typ.
mareq0
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 6. 1. 2008 19:32

Myslim ze se to nevyplati, vzdyt je to na sport (osobne pri behu nedokazu moc pozorovat nejjemnejsi nuance tonu...Jej, ale treba je to na jiny typ sportu)
Radsi T60 a lepsi sluchatka k tomu :wink:
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Další stránka