Propojení MP3 přehrávače a věže

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod gotti 6. 1. 2008 18:51

ahoj.chtěl by jsem se zeptat,tady v těch věcech se nevyznám,tak by mě zajímalo,jestli jde MP3ka zapojit třeba do nějakého přehrávače(věže...) a z tý MP3ky pouštět přes ten nějaký přehrávač hudbu co mám uloženou v tý MP3ce.zkrátka aby jsem nemusel používat pořád CDčka.nebo jestli je nějaká finančně dostupná věž na nějakou pamět nebo tak něco.nebo jestli by se dali zapojit k MP3ce třeba nějaký bedynky.díky

JII.: Upraven titulek
gotti
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 6. 1. 2008 19:01

Super nazev topicu :mrgreen:

S vezi lze pripojit. Lze to vice zpusoby
:arrow: kdyz ma vez vstup AUX - staci mit kabel - jeden konec se strci do veze, druhy do zdroje zvuku stejne jako sluchatka (mp3, pocitac - tak to mam)
:arrow: kdyz ma vez vstup na USB - jako na pocitaci, mp3 musi podporovat Mass Storage (soupani pisnicek v Tento pocitac, jako flash disk)
:arrow: repraky musi mit 3,5jack jako sluchatkovy konektor, nebo musi mit propojovaci konektor a kabel jako na te vezi
Nemusi to byt jen vez, tedka ma hodne prenosnych radii vstup na USB
treba jsou i jine moznosti, ale o techto vim :wink:
doufam, ze jsem to napsal dobre...
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod marty63 6. 1. 2008 19:21

K tomu připojení:
pro připojení k věži nestačí mít jen na věži AUX (LineIn) ale také MP3 musí mít i LineOut, jinak to nejde.
iAudio X5L, iAudio 7, FiiO X3 1st, Cowon Plenue 1, Cowon Plenue D
Fischer Audio DB02 Mk II, Soundmagic E50, Soundmagic E80, Sennheiser HD650
marty63
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DC20 6. 1. 2008 19:23

marty63
Preco by neslo?
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fernetik 6. 1. 2008 19:23

ved to das na vystup na sluchatka nemusis mat lineout
**Naco si nepamatam to sa nestalo**
Core2Duo E6400@3,6GHZ
Corsair 2x1024MB DDRII 1066MHZ
GeForce GTX280 1GB

Cowon D2 4GB black(fw 3.57)+ Kingston SD 2GB + Sennheiser PX100 + Etymotic ER6i Black
fernetik
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod DC20 6. 1. 2008 19:24

Presne tak
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fernetik 6. 1. 2008 19:24

nechame nech sa k tomu marty vyjadri
Core2Duo E6400@3,6GHZ
GeForce GTX280 1GB

Cowon D2 4GB black(fw 3.57)+ Kingston SD 2GB + Sennheiser PX100 + Etymotic ER6i Black
fernetik
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod marty63 6. 1. 2008 20:40

No, jakž takž by to fungovat mohlo ale je to prasárna.
Nemusí to být impedančně přizpůsobené
A LineOut má větší výstupní napětí než sluchátkový výstup, takže se bude muset laborovat s hlasitostí, což může vést ke zkreslenému zvuku.
Takže:
Máte pravdu,jde to. Ale jaký zvuk z toho vyleze to si netroufám odhadnout. Spíš to bude humus.
iAudio X5L, iAudio 7, FiiO X3 1st, Cowon Plenue 1, Cowon Plenue D
Fischer Audio DB02 Mk II, Soundmagic E50, Soundmagic E80, Sennheiser HD650
marty63
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DC20 6. 1. 2008 20:44

:roll: coby humus... ja som tak mal telku zapojenu a uplne v pohode.
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 6. 1. 2008 20:46

Mam takhle pripojeny komp s vezi, bratr to ma pres ntb na Technics (neprijde mi to spatne na integrovanou zvukovku co z toho vyleze) a taky pripojuju Mp3 k reprakum.
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod fernetik 6. 1. 2008 21:05

je to uplne normalny vystup..skus si to doma pripojit a potom o tom hovor
Core2Duo E6400@3,6GHZ
GeForce GTX280 1GB

fernetik
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod shayooo 5. 2. 2008 17:12

tak to potom ziadny prehravac nema line-out vystup cize ziadny porehravac sa neda pripojit k vezi. a s tym ze bude skresleny zvuk mozno ano ale podla mna to bude minimalne a pri menej kvalitnom prehravaci alebo zostave nemusi nikoho trpit skresleni zvuku pretoze ten zvuk nebude idealny tak ci tak
shayooo
Junior

Odeslat příspěvekod Slawall 5. 2. 2008 17:16

marty63 píše:K tomu připojení:
pro připojení k věži nestačí mít jen na věži AUX (LineIn) ale také MP3 musí mít i LineOut, jinak to nejde.i/quote]

blbost jako prase s prominutim staci aux kabel a 3,5mm jack na mp3

edit: ja ot tak zapojuju a vse je ok...staci umet pouzivat vsechny fce sveho prehravace jako je napr EQ...a SRS WOW
Slawall
PortaMan

Odeslat příspěvekod EKKAR 5. 2. 2008 20:25

Je daleko jednodušší a kvalitnější připojovat LINE In věže/AV receiveru/ zesilovače na sluchátkový výstup jakékoliv empétrosky, než připojit sluchátka na LINE Out výstup nějakého jiného zdroje - jde o to, že sluchátkový výstup (krom toho, že je regulovatelný a ovlivnitelný funkcemi BassBoost nebo EQ) je výkonově daleko "tvrdší", než výstup LINE Out - musí "utáhnout" téměř libovolná sluchátka, u nichž normy dovolují velmi velký rozsah zatěžovací impedance - zhruba od 20 do 200 Ohmů/kanál, což je v porovnání s normou dovoleným rozpětím impedance LINE In - 10kiloOhmnů +/-10% obrovské rozpětí. Takže - LINE In, AUX nebo EXT vstup na sluchátkový výstup ano, na LINE Out samozřejmě také, ale sluchátka nebo jiný nízkoimpedanční "spotřebič" na LINE Out nikoliv.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Robcooo 1. 3. 2008 15:40

V pohode ja to mam cez vystup na mikrofon a ide to paradne troch sa pohrať s ekvalizermy a pridovať volume všade postupne a ide to!ale zavisi asi aj od veže a prehravač asamozrejme ale mne to fach na oboch!
Robcooo
Junior

Další stránka