Roztažení stran u Videa

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Goddmetal 21. 2. 2008 16:56

Zdravim,
Potreboval bych se zeptat jak bych mohl roztáhnout video..
Jde mi o tohle. Prevedl jsem si DVD do formatu Mp4 a v mym mp3 prehravaci jsou tam ty cerne pruhy nahore i dole. No a ja bych to chtel roztahnout pres celou obrazovku, takhle mi to zbytecne setri misto. Nevíte jak na to? Pry to nejak jde, ale ja nevim jak..Uz jsem Goegloval a nic kloudnyho jsem nenasel..Díky
Goddmetal
Junior

Odeslat příspěvekod pipatko 21. 2. 2008 16:57

by ti pak kus videa zmizel ty pako....
nebo by to bylo roztáhlý....
pipatko
Junior

Odeslat příspěvekod Goddmetal 21. 2. 2008 16:59

Nenadavej vole ;) Nějak to zvetsit musí jít..Psalo mi to dost lidi..jenze me to tema jejich zpusobama nejde..
Goddmetal
Junior

Odeslat příspěvekod Carabei 21. 2. 2008 18:03

tak pokud si chces treba dat k filmiku titulky, tak se to prazdny misto hodi, napriklad jetaudio presune celej obraz nahoru a je plno mista na titulky, ktere ani nemaji moznost zasahovat do obrazu :wink:

jinak musim s pipatkem souhlasit, prisel bys tim bud o kus obrazu po stranach nebo by to vsechno bylo osklive zdeformovany
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Goddmetal 21. 2. 2008 18:21

Ale vzdyt vsude pisou jak jdou ty cerny pruhy odstranit..Je to nejakej Letterbox..Prece to mas jak na televizi..Tam ten obraz taky upravej a roztahnout to a nic neni zdeformovany..Podle me to nejak jde..
Goddmetal
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 2. 2008 18:54

Da sa to nastaviť. Napr. v Jet audiu su na vyber 2 možnosti (orez a letterbox). A jedna z nich (už som zabudol ktora :mrgreen: ) prispôsobi obraz na rozmer displeja, bez tmavych pasov.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod Goddmetal 21. 2. 2008 19:04

Kouknu se na to! Zatím dík snad mas pravdu..
Goddmetal
Junior

Odeslat příspěvekod Goddmetal 21. 2. 2008 19:15

TAk ted mi to nejak blbne uplne..Mam ten obraz rozamazanej kdyz se prevadi a po prevodu taky:-/
Goddmetal
Junior

Odeslat příspěvekod Goddmetal 21. 2. 2008 19:17

Aha..Tak to neni chyba JetAudia a nebo neceho, ale dela mi to i normalne sakra:D
Goddmetal
Junior

Odeslat příspěvekod Goddmetal 21. 2. 2008 19:29

No tak to zas nejde..At zkousim co to zkousim nic :(..
Goddmetal
Junior

Odeslat příspěvekod dj-fuckear 21. 2. 2008 20:26

hele a co to orezat uz primo kdyz to prevadis z DVD do toho MP4?
dj-fuckear
Junior

Odeslat příspěvekod Goddmetal 21. 2. 2008 21:02

No ted to zkousim, ale zas to nejde..Asi spatne zadavam ty hodnoty nebo ja fakt nevim..Potreboval bych nekoho kdo v tom ma praxi..Nejakej postup, aby mi poradil..
Goddmetal
Junior

Odeslat příspěvekod pipatko 21. 2. 2008 21:47

asi seš fakt dutej.....nemůžu si pomoct...
jestli to zvětšíš tak ti buď:

1.) zmizí kus videa
2.) video se dementně natáhne a bude nepřirozeně deformovaný

chápeš že to video má nějaký ratio? jestli máš displey 4:3 a video 16:9 tak to prostě BUDE mít pruhy a ty s tim nic neuděláš ani kdyby ses ****, nebo uděláš, ALE:

1.) zmizí kus videa
2.) video se dementně natáhne a bude nepřirozeně deformovaný
pipatko
Junior

Odeslat příspěvekod hmpf 21. 2. 2008 22:47

zkus treba VirtualDub nebo VirtualDubMod to je asi stejný, kdysi davno sem to taky zkousel a musel mit video na cely display, casem pochopis ze to byla ztrata casu omrzi to, nejlepsi je si udelat velikost podle sebe, musis ale zachovat podle videa vetsinou napr. 16:9, takze na 4:2=320x240 musis orezat po stranach, kus ti bude schazet po stranach ale nebude deformovany, na mp3playeru to bohate postaci a rozhodne daleko lepsi nez tam mit listy navic tim ze orezes video zakonite se trochu zvetsi=zoom :wink:, pak staci to hodit do konvertoru pokud player neumi avi atd. . Navod ti neudelam promin, musel bych to znovu trochu nastudovat a na to nemam cas, taky si pamatuju ze byli problemi s kodekama a hlavne s problemovim prahistorickym formatem xvid ktery obcas ani program nemusi nacist. chce to trpelivost, preju hodne zdaru ja se u toho kdysi navztekal, ale jakmile tomu prijdes na kloub video bude hotovy za cca 5minut+konverze.
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Goddmetal 22. 2. 2008 13:17

hmpf: díky moc ;) To jsem potreboval vedet
pipatko:Vodlez demente, kazdej neni mistr svetaj jako ses ty omg..
Goddmetal
Junior

Další stránka