Creative Zen - servis

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod _emo_ 5. 3. 2008 23:21

Ahojte všetci.
Už dlhšiu dobu som rozhodnutý zainvestovať do mp4-ky. Dlho som študoval rôzne recenzie, prelistoval som desiatky, ba až stovky strán na forach, aby som si vybral to čo bude najviac splňať moje požiadavky. Do konečného výberu sa dostal Cowon D2, Emgeton M7 cult, Creative Zen. Včera som našiel na tomto fore članok o emgeton servise a bol som zdesený :evil: . Ešte na druhý deň som rozdýchaval, čo som sa to za veci podozvedal.
Tým pádom prvý dvaja adepti vypadávajú z hry nadobro!!!
A teraz ku tomu, kôli čomu tu píšem. Chcem sa opýtať, či mi niekdo vie povedať, najlepšie z vlastnej skúsenosti, ako je to s Creative servisom. Co od neho môžem očakávať, aký je prístup.......jednoducho povedané, či tam nepracujú taký dementní ludia ako v emgetone.
A taktiež sa chcem opytať na kvalitu konkrétne tohto prehrávača, či má nejaky majitel skúsenosti s poruchovosťou, muchami, proste hocičím, čo akokolvek narúša vzhlad ale v prvom rade funkčnosť prehrávača.

PS: ospravldenujem sa za to vyjadrovanie, ale som z toho tak rozhorčený, že až!!!! , a zároveň chcem poďakovať všetkým, ktorý sa zúčastnili práve hore spomínanej diskusie na tému "najhorší servis na svete" :lol: a pomohli mi tak ušetriť velkú kopu nervov, lebo reklamácie sú veci ktoré z duše neznášam, aj keď s prívetivým personálom to môže byť relatívne v poho, ale to je u "tohto" servisu velká neznáma.
Pravdepodobne by moja druhá časť príspevku mala ísť do nej kolonky, ale som z toho tak na vietvy, že mi to prsty píšu samé :evil: .

PS2: ešte jedna poznámka, ten Zen by som pravdepodobne kupoval cez net, neviem, či oproti "normálnemu" obchodu je čo sa servisu týka v tomto nejaký rozdiel, ale radšej som to uviedol

PS3: poprípade ak viete o prehrávaci, kt. by splňal moje požiadavky a so servisom niesú problémy, uvažoval som ešte o Donnio ACE, Iriver Clix2, ale Ace má malú pamäť a Clix2 mi voláko nesadol (ale aj o clix-e sa môžete vyjadrovať, bo moje nesadnutie nie je radikálny dôvod na jeho nezaobstaranie :wink: )
....a moje požiadavky:
prvoradé: naozaj kvalitný zvuk, pamäť 8gb, poprípade aj 4, ale to by musel mať slot na karty, inač je slot výhodou, display nie je až tak podstatný, v prvom rade hudba a dôležitá je podpora Mass storage(viem že zen má len na karte), KVALITA, ústretový servis
druhoradé: diktafon, prahliadanie textov

PS4: ešte sa chcem opytať, ktorá mp4-ka, sa podla vlastnosťami a kvalitou najviac podoba na D2-ku?
vopred dakujem všetkým zúčastneným, naozaj mi pomôžete vyriešiť už dlhotrvajúcu dilemu :|
dik :wink:
Naposledy upravil _emo_ dne 6. 3. 2008 09:04, celkově upraveno 2
_emo_
Junior

Odeslat příspěvekod dinkylinky 6. 3. 2008 00:58

Creative má servis v Irsku a GB. Pokud se ti porouchá během prvních dvou let v záruce, obvykle ti přístroj vymění. Pak ho leda můžeš vyhodit. Ale nezapomeň vzít v potaz, že třeba teď Creative zen stojí 8GB okolo 4000Kč. Za jakoukoli vážnější opravu stejně zaplatíš přes 1000Kč. Za dva roky můžou 8gb mp3 přehrávače stát třeba 2000Kč (jen odhaduju podle toho, že 4GB přehrávače teď stojej pomalu stejně, co před dvěma třemi lety 1GB). Takže tohle je třeba taky brát v potaz, že za dva roky si pak koupíš novej a proděláš nanejvýš pár stovek.
dinkylinky
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 6. 3. 2008 11:56

S podobou D2 se podivej jeste na Samsung P2 a iPod Touch, popripade iPod 3rd
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod divxfan 6. 3. 2008 12:33

dinkylinky píše:Creative má servis v Irsku a GB. Pokud se ti porouchá během prvních dvou let v záruce, obvykle ti přístroj vymění. Pak ho leda můžeš vyhodit. Ale nezapomeň vzít v potaz, že třeba teď Creative zen stojí 8GB okolo 4000Kč. Za jakoukoli vážnější opravu stejně zaplatíš přes 1000Kč. Za dva roky můžou 8gb mp3 přehrávače stát třeba 2000Kč (jen odhaduju podle toho, že 4GB přehrávače teď stojej pomalu stejně, co před dvěma třemi lety 1GB). Takže tohle je třeba taky brát v potaz, že za dva roky si pak koupíš novej a proděláš nanejvýš pár stovek.i/quote]

nebo ještě lépe, jako jsem to teď udělal já - creative zen 2gb za necelý 2 tisíce + 8gb sdhc karta za asi 800 korun. když se přehrávač po dvou letech porouchá, půjde do koše, karta mi zbude třeba do foťáku a prostě koupím přehrávač novej. o cenový úspoře, kterou jsem udělal tím, že jsem nevzal 8gb přehrávač, ale 2gb + 8gb kartu ani nemluvě.
divxfan
Junior

Odeslat příspěvekod _emo_ 6. 3. 2008 12:48

xxxdvorixxx: ipod určite nie kôli iTunes, o P2 som čítal že taktiež potrebuje soft. na vkladanie hudby, videa....., tak teraz neviem, ale inač sa mi celkom pozdával
_emo_
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 6. 3. 2008 12:52

Skoda, ten Samsung se mi celkem libi. S iPodem i P2 bude fungovat Mediamonkey, to uz mi neprijde jako takovy zlo...
A treba Sony se ti nelibi. Jsou pry dobre zvukove.
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 6. 3. 2008 14:10

dinkylinky píše: Pak ho leda můžeš vyhodit. t/quote]

Prečo hneď vyhodiť? To, že v strednej Europe nie je autorizovany servis ešte neznamena, že ti to v inom servise nebudu vedieť opraviť. :wink:
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod nordblanc 6. 3. 2008 18:40

_emo_ píše:ipod určite nie kôli iTunes, o P2 som čítal že taktiež potrebuje soft. na vkladanie hudby, videa....., tak teraz neviem, ale inač sa mi celkom pozdávalo/quote]

Do zenu tiez vies vkladat pesnicky a filmy iba pomocou softu, :!: (MTP). Na kartu uz soft nepotrebujes, tam to funguje normalne mass storage...
PC: GB 790X-UD4, Amd Phenom II X3 710, Sapphire 4830 512 Mb HDMI, 2x2 GB Patriot VIPER, Seasonic 500W, WD6401AALS + WD 2000JB, DVDRW Samsung SH-S223Q LS, Case: Thermaltake M9 BWS, Acer P221w DVI, AC AF 12025PWM
nordblanc
Junior

Odeslat příspěvekod _emo_ 6. 3. 2008 19:17

xxxdvorixxx:
keby som to bral len na hudbu, tak by som sa do toho možno aj dal, ale chcem to používať aj ako ext. HDD, a nechcem druhých ludí, kt. mi ochotne dajú rôzne dáta, otravovať s inštalovaním nejakeho softu len kôli mne.
A ktoré Sony by si mi odporúčal?
_emo_
Junior

Odeslat příspěvekod FaZZy 6. 3. 2008 19:20

Jestli sony tak určitě se podívej na řadu A810 nebo na A820
Static X, Hypocrisy, In Flames, SoulFly, Sepultura,Dark Tranquility,.. 4ever :twisted:
OC: Athlon 3000+ 1,8GHz@2,8GHz
A? učiníš co chceš, stejně toho budeš litovat.
Max Cavalera je metalový Bob Marley
FaZZy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _emo_ 6. 3. 2008 19:24

divxfan:
tak poviem ti, že tôj nápad sa mi velmi zamlouvá, naozaj dobre vymyslené :wink:
Naposledy upravil _emo_ dne 6. 3. 2008 20:17, celkově upraveno 1
_emo_
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 6. 3. 2008 19:27

presne jako Fazzy, rada A810 je myslim hodne povedena.
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod _emo_ 6. 3. 2008 19:27

dinkylinky:
ako si to myslel že pri vážnejšej oprave zaplatím viac ako 1000? Veď pokial naň platí záruka a problém vznikol chybou prehrávača nemalo by ma to stáť nič, alebo sa mýlim?
_emo_
Junior

Odeslat příspěvekod _emo_ 6. 3. 2008 19:30

nordblanc:
o tejto info. viem, uviedol som to aj v úvode, práve preto pri ZENe jednoznačne rátam s dokúpením karty
_emo_
Junior

Odeslat příspěvekod _emo_ 6. 3. 2008 20:27

FaZZy:
tak tá 820 sa mi sakramenský páči :mrgreen: , a ako je to s SONY servisom?, máš(te) s tým skúsenosti?
_emo_
Junior

Další stránka