MP3 od Sony

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod palinoch 22. 3. 2008 21:03

Robcooo tak co som ta cital v tomto topicu, tak na 90% napisaneho z tvojej strany su somarinky. a nerozhadzuj sa tu ako nejaky genius. ze 99,9% pravdy? si robis srandu.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tomeq 23. 3. 2008 00:29

Neriesme tu somariny - sluchatka do usi, k tomu pohar dobreho Pinot Gris a soundrack Amelie From Montmartre... A v tej chvili je mi jedno aky jack a ci mi baterka vydrzi 20 alebo 50 hodin... :wink: Good night to everyone!
Arcam A38 + Arcam CD17 + Bowers&Wilkins CM7
tomeq
Junior

Odeslat příspěvekod Robcooo 23. 3. 2008 13:21

Teba palinoch sa nikto nič nepytal,tak sa nestaraj do druhych!!!
Robcooo
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 23. 3. 2008 13:25

Za to já se o druhé budu starat a znovu prosím o uklidnění emocí. :wink: Není snad problém argumentovat věcně a s klidem, ne?
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod cumel30 28. 3. 2008 15:37

Je ťažké byť pako,konkurencia je veľká.
Nad alkoholom ešte nikto nevyhral,len ja som remizoval.
cumel30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mech1 4. 4. 2008 09:01

Ahoj,

rád bych ženě koupil MP3 přehrávač, ale díky kreténům od Bellu už nechci iAudio. Zvažoval jsem Sony, konkrétně NWZ-S618FR 8GB.
Obrázek

Našel jsem si některé výhody a nedostatky
+ slušný zvuk
+ výdrž na baterie
+ fotky
+ video
- neumí FLAC
- neumí DivX/XviD
- bez paměťového slotu
- nemá miniUSB

Na některé otázky ale stále neznám odpověď. Můžete prosím pomoct? Díky moc.
? české prostředí
? české ID 3 tagy
? MSC, tedy MASS STORAGE (oficiálně ne, ale slyšel jsem že to jde)
? procházení adresářů (místo pro mě nepochopitelný způsob dle ID3 tagů)
? bookmark na každý soubor (vhodné především u mluveného slova, kdy je 2h povídka jediný soubor)
? lze video sledovat vertikálně i horizontálně
? nějaká vychytávka, jako Build Library u X20 anebo Bell servis
mech1
Junior

Odeslat příspěvekod jacktalking 4. 4. 2008 10:10

To že neumí FLAC a DivX (XviD UMÍ) mi nevadí. Teda ten FLAC vůbec ne. FLAC si leda poslouchám doma kde je klid. Venku mi stačí MPtroska nebo jinej formát.
No a ad miniUSB je odpověď jednoduchá - SONY :)

České prostředí tento přehrávač nemá. Manuál v CZ ano. Podporuje však diakritiku jak CZ, tak PL tak i slovenskou. Též není problém se zobrazením hangulu a čínských znaků a slabičných abeced japonska.

Mass Storage jde :) Stačí udělat toto (převzato, byl jsem línej to sepisovat):
"Jenom doplním že je možné si vybrat mezi MTP a USB mass storage. Jde to přepnout přes ovládací panely-systém-správce zařízení-změnit ovladač-vybrat ovladač ručně a tam se zobrazí MTP zařízení a USB mass storage. "
Pokud to máš řádně otagované, zobrazí se ti i rok a styl (ačkoliv se traduje že to se zobrazí jen při MTP přenosu. NENÍ to ale pravda).

Procházení adresářů má. Někdy si.. ehm... zakoupím muziku :) a nemám čas to tagovat. Tak to hodím do přehrávače a projíždím adresářově. Toto se též dá využít při kompilacích kde každá skladba má jiného interpreta.

Bookmarky nemá. ALE! U videí si to pamatuje poslední pozici i když si pustíš video jiné (např. u videa A jsi skončil na 3:22 a má celkově 10 minut. Pustil sis video B a pak jsi se rozhodl A dokoukat. Takže si A spustil a skočilo to na 3:22 ).

Video lze jak vertikálně, tak horizontálně. Včetně fit to screen a podobných vychytávek.

A problém s build library skutečně není. Těch 8GB mám plných a po odpojení trvá vytvoření knihovny tak +-10s (žádnou půl minutu nebo tak).
A servis od Sony je v pohodě. Bell aka Emgeton je opravdu výjimka. Prostě žádná zavirovaná MP3 nevyhovující protokolu RIAA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Malý detail - Ačkoliv sony v návodu píše u WMA "up to 192kb" (nebo tak), tak stejně funguje WMA 320kb/s (ačkoliv podle návodu by to jít nemělo).

Jinak na spoustu otázek ti odpoví i návod v českém jazyce (je tam o zoomu, jak dlouho vydrží).
A výdrž baterie je skutečně těch 30 hodin jak se píše, 9h videa. U videa mi to dalo 8.5h a u audia o hodinu a půl méně než se píše v brožurce.
jacktalking
Junior

Odeslat příspěvekod Carabei 4. 4. 2008 15:14

teda co jsem mel jeden kousek v ruce tak mel problem s ceskou diakritikou, kdyz byla v tagu
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod jacktalking 4. 4. 2008 22:07

ano, pravda, měl jsem též stejný problém s CZ diakritikou. Šlo však o to že mi to můj předchozí tagovací program neuložil v unicode. Pak se zobrazovaly čtverečky. Po uložení v unicode to bylo OK. Pokud by někdo měl pochybnosti, rád zašlu fotku
jacktalking
Junior

Odeslat příspěvekod dinkylinky 7. 4. 2008 15:23

A můžeš mi říct, jaký program používáš? A hlavně jaký kódování - tj. 8bit, 16bit nebo dle té ISO normy 8859? Já jinak používám mp3tag.de.
dinkylinky
Junior

Odeslat příspěvekod jacktalking 7. 4. 2008 16:31

MP3 tag jsem používal před pár lety (teda pokud se podle obrázku nepletu) ale ve verzi která měla ještě bug a tak jsem si tagy kompletně přepsal... Pak jsem používal foobar (ten je na unicode v pohodě, ale nepohodlné). Teď mám Tag&Rename a pro mé potřeby naprosto dostačující (stahování názvů a obrázků z amazonu, bezproblémový zápis unicode,.....).
Jenom tip pokud si ho stáhneš - pokud máš "blbé kódování" které ti v přehrávači hází blbosti, v tomto programu to bude vidět jako že to je OK (tzn. Ž bude Ž a ne čtvereček). Musíš tu MP3 ale otevřít a jakoby přepsat. Pak se zapíše korektně.
A jestli to je 8b nebo 16b - to fakt netuším. Není to pro mě důležité, hlavně že to funguje :D :D :D Pokud by to pro někoho důležité bylo, klidně zašlu jednu skladbu.
jacktalking
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 9. 4. 2008 17:59

Co treba A818 - to uz zase neni takovy rozdil cen.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod inzaaa 9. 4. 2008 18:18

Nevíte někdo kde se dá sehnat silikonové pouzdro na NWZ-S616F?
Uz se ho snažím sehnat 3 měsíce v prodejnách SONY a nedaří se mi.
inzaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jacktalking 9. 4. 2008 22:03

je problém s dodávkou pro ČR. Máme problém i s něco náhradníma dílama pro SE (ale nic jsem neřekl)
jacktalking
Junior

Předchozí stránka