iPod Touch vs. SE Walkmany

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ScRyX 22. 3. 2008 12:16

Cus,
uvazujem nad kupou ipodu touch a jedine co ma drzi je kvalita zvuku. Pokial som nezacal hladat na nete mal som za to, ze ipody maju skvelu kvalitu zvuku. Nakolko vsak neviem ci som audiofil, a teda ci aj mne bude zvuk pripadat zly potreboval by som poradit ako je to so zvukom v porovnani so Sony Ericsson walkmanmi, pretoze ich zvuk mi v pohode staci. Pred SE som mal iRiver IFP i890 256 MB a zvuk sa mi zdal super. Ale teraz ked pocuvam na mobile a pustim si nieco v mp3ke tak sa mi zda ten zvuk plechovy na akomkolvek ekvalizeri, a s vypnutym je to uplne hrozne. Pouzil som rovnake sluchatka(nejake philips pecky za 350 korun s farebnymi vymenitelnymi krytmi). Za akukolvek radu alebo nazor dakujem =)
ScRyX
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 22. 3. 2008 12:42

Ahoj,
Osobne se mi zvuk SE Walkman libil, nemam ho, ale libilo se mi poslechnuti.
Nejlepsi bude, pokud se nekam pujdes kouknou na Touch a poslechnout. Doporucuju to jako prvni nez zacnes uvazovat a hodne diskutovat. Protoze to vetsinou hodne rozhodne.

tady jen pro zajimavost jsem nasel jeden nazor:
Momentálně mám iAudio X5 (30GB), a protože je 30GB už pro mě dost málo, poohlížím se po něčem větším. První volba padla právě na iPod Classic 160GB, vyrazil jsem tedy spolu s iAudiem na obhlídku terénu (přibalil jsem sluchátka Porta Pro a další co používám Ultimate Ears super.fi 5 EB, což jsou opravdu kvalitní špunty v ceně téměř 6.000,- )a v nákupním centru na Chodově jsem si ho nechal předvést. První skladba (nějaký disko) z iPodu na mé Porty Pro mi přišla dost nevýrazná, basy nikde, zvuk celkově plochej, jedním slovem dost hrůza. Říkám si, že to asi bude nastavením EQ, zkouším různý režimy, ale furt to prostě není ono. Že by to teda bylo skladbou? Domlouvám se s obsluhou, že bychom přetáhli nějakou moji skladbu z IAudia do iPodu. Nakonec souhlasil a přes notebook co tam měl jsme to udělali. Skladby jsem vybral dvě Stratovarius - Destiny a Rammstein - Rosenrot, obě skladby tedy dost dynamický a hutný. Pak přišlo očekávaný poslech a následovalo totální zklamání - prostě hrůza a běs A´t jsem dělal, co jsem dělal, zvuk z toho lezl o takových 200 - 300% horší než z iAudia, jak na Portách, tak na UE. Sám prodavač musel uznat (když jsem mu na uši nasadil Porty) že zvuku u iPoda něco chybí. Prej chybí , málem jsem šel do kolen, zvuk byl prostě vyblitej a k neposlouchání. Takže to uzavřu - na iPod z vysoka se*ru a domů mi nikdy nesmí. Protože se momentálně vyprodává ze skladů model iAudio i s 60GB diskem (za 5000,-), jdu do něho, protože jsem nenašel v tý ceně zatím nic lepšího. Jen škoda, že to nemá ještě větší disk, těch 160GB by se hodilo víc.,/quote]
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod flatliners 22. 3. 2008 13:00

Co posloucháš za hudební žánry?
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Elysian Annihilator 2023, Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, Sony WM1AM2, iBasso DX180, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ScRyX 22. 3. 2008 14:08

Punk, Rock, Gothick rock
ScRyX
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ScRyX 22. 3. 2008 20:07

Prave som prisiel na to ze spoluziacka ma iPod nano. Tak ju poprosim aby si tam nahrala jednu moju pesnicku a vypocujem si ju so svojimi sluchatkami. Myslim ze mi to da dobru predstavu o kvalite zvuku iPodov. Domnievam sa, ze kedze je touch novsi tak hadam horsi zvuk mat nebude...alebo sa mylim ?
ScRyX
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod palinoch 22. 3. 2008 20:53

xxxdvorixxx ti napisal citaciu :roll:
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 22. 3. 2008 20:57

ScRyX píše:Punk, Rock, Gothick rock

tak na to je touch nepoužitelnej,přesně jak se píše v citaci od xxxdvorixxx
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Elysian Annihilator 2023, Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, Sony WM1AM2, iBasso DX180, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yaroukh 23. 3. 2008 13:53

Jak čtu tu citaci, zase jsem si vzpomněl, že tady v "megatestu 17 mp3-playerů" posadili zvuk iTouch nad Sony, a to ne nad SE-Walkman telefon, ale nad plnohodnotnej player - NW-A810... :x
my favourite music: sounds4u.net/?fuID=3
yaroukh
Junior

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 23. 3. 2008 14:01

Kazdej mame jiny usi. A jeste kdyz se nekterym usi promaznout tucnou odmenou, slysime ty nejjemnejsi detaily...
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jersey II. 23. 3. 2008 14:11

xxxdvorixxx: Tohle od Tebe nebylo moc fair, musí snad být člověk, který řekne něco "pro většinu nepopulárního" ihned finančně motivován?
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod yaroukh 23. 3. 2008 14:15

??? Pro většinu nepopulárního? :)

Ale já bych to taky neviděl na podplácení, to mi v tomhle kontextu a do měřítek českýho trhu nějak nepasuje... Spíš to bude obyčejná nekompetentnost, něco jako "tady máš 17 playerů, a do oběda potřebuju MegaTest" - "yes, master!"
Naposledy upravil yaroukh dne 23. 3. 2008 14:19, celkově upraveno 1
my favourite music: sounds4u.net/?fuID=3
yaroukh
Junior

Odeslat příspěvekod palinoch 23. 3. 2008 14:17

no Jersey II. skus nam nieco blizsie popisat ohladom toho rozporuhodneho testu. mam pocit ze nieco vies zo zakulisia alebo nie?
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 23. 3. 2008 14:24

Já ze zákulisí nic nevím. Starám se jen o své věci. :wink:
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod palinoch 23. 3. 2008 14:26

no myslel som napr slubovany test STAX, ktory vysiel v avmania :wink:
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 23. 3. 2008 14:28

A co konkrétně za zákulisí ohledně testu STAX by Tě zajímalo? A v čem je, použiji-li Tvé slovo, rozporuhodný (zajímavé spojení slov rozporuplný a pozoruhodný :wink:).
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Další stránka