Uzavřená sluchátka kolem 10.000,- Kč

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod razerfan 21. 11. 2018 09:07

Za mně ze starých zavřených senneheiserů - vysokoimpedanční HD-250 II 300 Ohm (r.1992-2001) studenější brr .. světlý tenčí ale extra čistý zvuk, bez aktivního potlačení hluku, nutnost stolního zesilovače. HD265 150 Ohm (odhadem r.1998-2008).. už by je asi rozehrál i lecjaký přenosný zesilovač.. brzy je uslyším a podle recenzí by měly znít jako otevřené verze HD565 tj. celkem blízko ke zvuku HD600... čili mohutný bas, který však nejde tak hluboko jako novější sluchátka, teplejší zvuk a přitom stále dobrá čistota a separace nástrojů. Pak jsem ještě četl o HD25 s impedancí 75 Ohm které se ještě občas prodávají ale to jsou sluchátka pro zvukové inženýry. Měla by znít též dobře. Žádné z nich ale nemá aktivní potlačení hluku a izolace od okolí u těch HD250 a HD265 bude spíš podprůměrná, nicméně výrazně lepší než u otevřených sluchátek.

Ceny HD250 a 265 jsou kolem 3000 korun a kvalitativně by mohly hrát jako uzavřená sluchátka za 10 tisíc.

/edit v práci jsme se shodli, že HD250 zní naprosto úžasně. Stačilo na ně pustit Dire Straits. Ven zvuk neteče ani při vyšší hlasitosti. To už nejsou sluchátka za 10000, ale one-of-a-kind sluchátka. A přitom hrály jen z Shanling M0. Ano, mají míň basu, ale ta čistota opanuje všechno. Už je řadím po bok dvou pro mne zatím nejlepších otevřených Sennheiserů (HD540 a HD560 - a z těch preferuju HD560).
razerfan
Mírně pokročilý

Předchozí stránka