Výběr nového DAPu

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pseudomagick 2. 11. 2022 19:07

A jak je to se SW podporou např. u nového DAPu Astell&Kern A&ultima SP3000
za "pouhých" 104.990,- Kč.
Astell&Kern A&futura SE200, Noble Kublai Khan, 64 Audio U12t, Shanling M6 Pro, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-50
pseudomagick
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martas38 2. 11. 2022 19:10

Obvykle jsou to aplikace, které instaluješ. Takže jediný problém může být, že pro DAP už nevyjde nová verze Androidu a appka pro starou verzi přestane fungovat. Mluvím o streamovacích službách. Ale to je obecně s Androidem, nedávno A&K nefachčil Tidal - ta vestavěná app a oprava jim trvala čtvrt roku.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 2. 11. 2022 19:31

Tak to pro on-line dapistu může být docela frustrující. :-)
Astell&Kern A&futura SE200, Noble Kublai Khan, 64 Audio U12t, Shanling M6 Pro, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-50
pseudomagick
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martas38 2. 11. 2022 20:22

To může. A pro výrobce, co si řekne takovou částku zase nebetyčná ostuda.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod goelr 4. 11. 2022 13:49

Musím říct, že přes 1/4 roku denního užívání Fiio M11 Plus ESS a bez jediného glitche či záseku. Ale jsem pouze offline z karty a mám to jen a pouze na poslech hudby.
Ven: Fiio M11 Plus ESS -> Limeears Pneuma
PC: Burson Playmate 2 -> Audioengine A5+
goelr
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod inkvizition 4. 11. 2022 14:03

goelr: M11 Plus (já teda měl LTD verzi s AKM DAC) je parádní stroj, zvukově, parametricky, výkonově. Co je na pováženou jsou rozměry A!! hmotnost. 300 - 400g dle verze je prostě moc. Takže šel o dům dál. :arrow:

Já svou pouť za nalezením DAP aktuálně odsunul minimálně o rok až dva. Směr, kterým se valná část trhu ubírá se mi nelíbí, vše je obrovské, těžké, výdrž na pováženou a hlavně se to cenově dostalo do úplně jiných kategorií.
Týden se sžívám s přenosným DAC Lotoo Paw S2 a myslím, že s ním ve vší spokojenosti vyžiju minimálně do té doby, než mi umře Samsung S20 FE. Nemyslím si, že bych pak totiž našel telefon s SD slotem a tak se už DAP nevyhnu. Ale do té doby paráda. S Monarchy si parádně sedne, jejich neutrální zvuk přehodí do více zábavného tónu se super dynamikou a dostatkem detailů. A hlavně to nežere baterii před očima, nevím co měl Sonata HD za problém, ale šíleným způsobem drancoval baterii. Bál jsem se rušení ze strany telefonu, ale opravdu se tomu pověnovali, neruší to ani LTE z telefonu, ani 5G z covid vakcín, co mám v paži :-D. Je to Nirvana (zrovna teď doslova 8-) )
inkvizition
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 4. 11. 2022 19:06

"...ani 5G z covid vakcín, co mám v paži :-D "

Dost dobré! :tleskani :D
Astell&Kern A&futura SE200, Noble Kublai Khan, 64 Audio U12t, Shanling M6 Pro, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-50
pseudomagick
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ripper6 30. 11. 2022 21:09

inkvizition píše:Já svou pouť za nalezením DAP aktuálně odsunul minimálně o rok až dva. Směr, kterým se valná část trhu ubírá se mi nelíbí, vše je obrovské, těžké, výdrž na pováženou a hlavně se to cenově dostalo do úplně jiných kategorií.
než mi umře Samsung S20 FE.

Neni divu, kdyz to otevru tak vidim dalsi padlo ala mobil, alespon dle fotek na netu, prohlidky. Jenze kdyz mas v kapse 1x telefon svuj + 1x telefon firemni (kvuli sim) tak uz ma padla dve. Tudiz jeste DAP ve velikosti telefonu ala Android uz nechces :D No a jelikoz zde jsou fandove Hi-res, tak nepocitam ze jedou nejaky Tidal, Spotify nebo musi mit tam mit bez dratova sluchatka.
Takze take mam to pro offline poslech a nepotrebuji mit to na internetu :)

Jenze zde byse nemelo jen resit vyber DAP, ale co reklamace? Co oprava? Pokud kupujes neco tak, nemas potrebu to menit, pokud to hraje dobre, vyhovuje a tak to stejne tak muze hrat FLAC, WAV i za 5, 8 let. Jenze kdyz se pokazi, je potom servis v CR nebo EU, kam to poslat? :hm
Koukam na to, neni divu ze ta music konci, vse jde leda do telefonu ala Samsung.
Vse mas Cinu, neni kde reklamovat napr ted resim ibasso a co s tim.
Fio - zase Cina, takze mrtva znacka na nic.
Cowon - to taky nejak uz temer umrelo a nebo to ma DAP vse jako mobil ci nejaky hnus uz od pohledu
Astell&Kern - zbyl tento, pokud funguje stale Nemecko, tak je to zatim asi jedine pouzitelne s tim ale ze clovek da za to od 18 000czk.

-- 30. 11. 2022 21:47 --

martas38: presne tak, pokud i ja koupim DAP rekneme za 10, 15 000czk a jsem spokojen tj perfektne to hraje jak pozaduji, rozmery paradni, nastaveni, zvuk tak nemam duvod resit a hrat s tim mohu klidne jeste 10 nebo i tech 15 let, proc bych nemohl? :) Jako ze je to moralne zastarale? Cim? Kdyz hraju z SD karty, chci to jen offline, tak to snad nemuze ani zestarnout.
Updaty tak ani ne treba, nekdy ty super aplikace a nove verze, ti spis zarizeni pokazi. To co ti jelo dobre, ti najednou nejde a nebo aplikace prestala pracovat :D
Takze hodne stesti pri aktualizacich sw :D

To co tu napsal pseudomagick u Astell&Kern, je velmi znepokojujici. U Nemcu bych cekal, ze toto bude akorat. Kazdopadne kdyz je servis v DE, tak je to v pohode. Vetsinou vim ze postove hradi zpet, takze zakaznik zaplati cca 250kc jen tam. Za takove podminky, bych se to nebal koupit. Uvazuji totiz o pristim DAP, Astell&Kern je pro me jedno z toho pokud ma dobry servis. Cinske veci mi vadi.
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 1. 12. 2022 10:59

ripper6: Netřeba věšet hlavu a propadat depresím. :D Kromě Chi-fi šmejdů existuje nejen Astell & Kern, ale i SONY, které jde se svými DAPy naštěstí zase nahoru. :tleskani


Pokud nepotřebuješ přímé streamování do DAPu, podívej se třeba po SONY NW-A55, NW-ZX300, NW-WM1A nebo NW-WM1Z.

Všechny jsou na SONY operačním systému, založeném na Linuxu. V případě potřeby lze do nich streamovat přes připojený mobil.

Vzhledem k tomu, že neběží na Android OS i díky použitým interně vyvinutým rozhodujícím součástkám mají v porovnání s Android DAPy jiných výrobců podstatně delší výdrž baterie na 1 nabití. Běžně dosahuji kolem 19 hodin poslechu ve formátu FLAC.

V ČR je již nové neseženeš, ale na Amazon, Ebay, nebo přímo v jiných internetových obchodech kamenných obchodů, máš šanci i na nové. Lze narazit i na slevy u NW-WM1Z až do výše 30%.

Lze do nich snadno nahrát i alternativní FW a testovat různá zvuková nastavení.
Hlavně tak lze ale odstranit i SW omezení hlasitosti, kterým jsou kvůli debilním předpisům EU a jejich striktnímu dodržování ze strany SONY, z výroby vybaveny všechny SONY DAPy určené pro trh EU. Sám jsem to dělal u všech přehrávačů, které od SONY mám. Je to otázka na max. 10 minut. Je k tomu potřeba PC s Windows a přístupem na Internet.

NW-WMZ1 má narozdíl od ostatních tří šasi z mědi, takže váží asi 467 g, pokud si dobře vzpomínám. Je to pěkný "macek", ale na druhé straně zase v ruce cítíš kus poctivého výrobku.


Pokud by nevadil Android, doporučil bych obecně koupit některý z dále uvedených modelů.

Vzhledem k tomu, že se komunitě zatím nepodařilo přijít na to, jak odstranit SW omezení hlasitosti u modelů s Androidem, koupil bych model z kteréhokoliv státu mimo EU. V takovém případě bys neměl mít problém s provozováním IEM ani velkých sluchátek "přes uši".
Hodně lidí je kupuje na japonském Amazonu, který dodává i mimo Japonsko. Ceny jsou často nižší než při koupi v rámci EU, a to včetně doplaceného "výpalného" ve formě doměřené DPH při dovozu ze zemí mimo EU.

Cena NW-WM1Z M2 je "přepálená", takže tento model asi nebudeš chtít.
NW-WM1A M2 je podle mne rozumný kompromis.
Jinak v příštím roce má být uveden na trhu NW-ZX707, což je nástupce NW-ZX507 (také na Androidu, ale slabá výdrž baterie na 1 nabití) a potažmo také NW-ZX300 (ještě na SONY OS).
Stejně jak má být v roce 2023 uveden na trh model NW-A306, který je nástupcem NW-A105 (na Androidu, ale slabá výdrž baterie na 1 nabití) a také modelu NW-A55.

Nejnižší modelová řada (tzn. NW-A55 a NW-A105) má sluchátkový výstup pouze 3,5 mm jack single ended.
Všechny ostatní modelové řady mají kromě toho navíc i výstup 4,4 mm balanced.

Pokud Tě něco zaujme, hodně informací najdeš třeba na Head-Fi, kde je hlavně na NW-WM1A/Z hodně aktivní fórum.
DAP: SONY NW-WM1Z | NW-WM1A | NW-ZX300 | NW-A55
Headphones: Beyerdynamic Avento Wired | T51i | KOSS Porta Pro
IEM: SONY IER-Z1R

Mobile: SONY XPERIA PRO-I | SONY XPERIA 1 V
jiri.filip
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 2. 12. 2022 14:48

Mam dotaz, mam nabidku Astell&Kern 25 MKII za cenu 16500. Bylo to parkrat zapujceno zakaznikovi, minimalni znamky pouzivani, zaruka od prodejce 2 roky. Je ta nabidka z vaseho pohledu adekvatni?
Je ten Astell poruchovi?
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 2. 12. 2022 15:04

Poruchový není, jen má trošku svérázné ovládání, nemá klasický Android, ale Open Android a nepočítej s nijak oslnivým zvukem, je to jejich entry level model. Zas má parádní výdrž baterky a malé rozměry.
Já si s AK vůbec nepadl do oka, ale to je můj problém.
Nabídka je podle mě dobrá, obzvlášť když máš záruku jak na nový.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 2. 12. 2022 15:27

ju dik za reakci a vysvetleni.Entry level muze i vyhovovat,ja zase nemam velke naroky na veci kolem napr abych to musel mit online, wi-fi, ruzne ty stream veci. Pro me je ideal player co hraje dobre offline, na sd kartu, na jack 3,5 aby zvladl do 70ohmu a aby mel vydrz alespon 14hodin.
To je trochu uz problem, dnes udane nekde 7h je fakt zalostne malo. To abych mel player vecne na powerbance.Respektive nemusi to byt malo, kdyby ty zarizeni meli menitelne baterky.
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 2. 12. 2022 16:18

Tak těch 70Ω, to už je docela odvaha. Silák to rozhodně není. Když jsem k němu připojil 20Ω Audeze LCD-X, tak se to nedalo poslouchat (ale to jsou planáry). Tady tyhle hračky jsou určené k IEM a nebo přenosným citlivým sluchátkům pro to určeným. Jen pár speciálních výkonných DAPů utáhne dobře velká sluchátka ( u AK je to řada Kann) a ty jsou obvykle za jiný peníze. Co k tomu chceš připojovat?
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ripper6 2. 12. 2022 16:29

Divny, mam ibasso dx50 a ted nefunkcni ibasso dx90 a hralo to jak blazen s Sennheiser HD 25, Sennheiser HD 630 a s AKG 181DJ. Naplno to ani neslo nikdy dat. Astell za ty penize bych cekal ze ma taky tak silnej vyko n a nebo nema? Toto by mi hodne pomohlo bez zacnu delat vopicarny a zjistim ze je to jine nez ibasso.
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 2. 12. 2022 17:18

Ono to není o hlasitosti, ale o tom, jak to ty sluchátka vybudí po stránce dynamiky. A u těch sluchátek záleží nejen na impedanci, ale i na citlivosti. Samozřejmě pokud daný sluchátka neslyšíš na ničem jiném, tak ani nemusíš tušit, jak jsou schopny zahrát na dobrém zesilovači, což je škoda.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků