TCL 2022 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 23. 11. 2023 15:33

Pokud se nepletu, tak jde nastavit tlačítko TV na ovladači, ale mám pocit, že jsou tam pouze dvě možnosti. Buď TV, jakožto živé vysílání anebo Home Screen. Zkus mrknout. Je to v nastavení. I start TV by mohl jít podobně upravit. Ovšem tady si jistý nejsem, nevyužívám… navíc tam asi nebude určitá aplikace, ale zase jen ty dvě varianty.

Pak jsou apky pro přemapování tlačítek ovladače. Nemám je ale rád, proto nevyužívám.

Technik přijede v době, kdy TV můžeš ještě vrátit?
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 23. 11. 2023 16:03

U TCL C725 to funguje tak, že pozemní TV vysílání je jako jeden ze vstupů signálu. Když je TV v tomto režimu, tak po opětovném zapnutí zase spustí rovnou TV vysílání.
Na spouštění aplikací IPTV existuje nějaká aplikace, kde se nastaví makro pro automatické spuštění vybrané nainstalované aplikace.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Yuri92 23. 11. 2023 19:44

Ano, je to jak píšete. Jako vstup jde nastavit Homescreen nebo satelit. Ale to nevadí, to o2 tv jen jen dočasné řešení aby aspoň něco jelo.

Technik přijede a od té doby mám ještě 4 dny na vrácení.
Yuri92
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 23. 11. 2023 20:07

Tak v tomto Ti to vychází dobře. Možná se bude jednat o nějakou drobnost, anebo přijdete na úplně něco jiného.

Určitě dej vědět!

//ještě dovětek k vrácení TV. Kdyby byla časová tíseň, tak by mělo jít vypovědět kupní smlouvu do 14 dnů. A teprve následně bys musel telku vrátit. To znamená, že bys nejdříve zaslal na příslušnou adresu odstoupení od kupní smlouvy s dovětkem, že výrobek následně neprodleně vrátíš. No a pak ho vrátíš. Takže by sis o nějakou chvíli prodloužil dobu pro vrácení. Nenabádám Tě k tomu. Není nutné se s kýmkoliv následně přít. Jen abys případně ověřil v zákoně i tuto alternativu, kdyby byl nějaký zádrhel.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 6. 5. 2024 18:56

Ahoj. Mám TCL 65C835 a byl jsem zvyklý používat tlačítko [≡] pro vyvolání nabídky konkrétní aplikace. Nedávno se ale asi nainstaloval nějaký update a místo toho se otevře jakási systémová nabídka rychlého nastavení. Takže se znovu učím ovládat veškeré aplikace a upřímně mě to sere. Přehlédnul jsem někde nějaké nastavení, kterým se to dá změnit?

Obrázek
Obrázek
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod MacRieder007 7. 5. 2024 15:57

Jedině tak,že nahraješ starý firmware.Já nechávám obrazovku HOME a tam jsou přeci nabídky s kterých si vyberu.TV tam je taky.A co se mi zdá tak OSD pro ovládání TV je podstatně lepší jako to staré.
MacRieder007
Junior

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 7. 5. 2024 16:16

Z Home taky spuštím aplikace, to dělám stejně, ale nedostanu se teď rychle do menu v rámci spuštěné aplikace.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod pas4 8. 5. 2024 19:26

Dobrý den.Pořídil jsem 55C643 /LG lk61 po 4 letech umřela/,obraz a zvuk vpohodě alejinak bída.Mám pár dotazů.
Už se mě 3x vymazaly první 3 pozice DVBT programů.
Fotky jsou v prohlížeči na ležato.Náhled je v pořádku.
Apky Sledujto a HBO nejdou plynule.Vydím tam trhavý pohyb.Hbbtv v pořádku
Epg má tak hodinu zpoždění.
Nejde mě zprovoznit DVD přehrávač.
U LG jsem tyto věci řešit nemusel.
Budu rád za každou radu.
Děkuji
pas4
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 8. 5. 2024 20:37

Aktualizace softwaru. Následně obnova do továrních hodnot a nové ladění, nastavení.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod pas4 12. 5. 2024 11:43

Dobrý den.Automatické aktualizace mám puštěné.Zkusil jsem navýšit bufer na max,ale stejně hokej ve Sledování je k nekoukání.Asi mě ten reset nemine.Při představě nového přemístování a přejmenování programú mám osipky. Kdejaký STB za 500kč to má jednodušší.Zatím díky.
pas4
Junior

Odeslat příspěvekod veesa1 13. 5. 2024 19:06

pas4 píše:Dobrý den.Pořídil jsem 55C643 /LG lk61 po 4 letech umřela/,obraz a zvuk vpohodě alejinak bída.Mám pár dotazů.
Už se mě 3x vymazaly první 3 pozice DVBT programů.
Fotky jsou v prohlížeči na ležato.Náhled je v pořádku.
Apky Sledujto a HBO nejdou plynule.Vydím tam trhavý pohyb.Hbbtv v pořádku
Epg má tak hodinu zpoždění.
Nejde mě zprovoznit DVD přehrávač.
U LG jsem tyto věci řešit nemusel.
Budu rád za každou radu.
Děkuji

Ideálně mít verzi aspoň V578.

Když zmáčkneš 6x tlačítko nastavení na ovladači, tak telka ukáže infoscreen. Tam je i číslo verze. Je tam napsáno LF1V a za tím jsou 3 čísla. Měly by tedy být 578 nebo vyšší.

Fotky - z Play Storu můžeš stáhnout různé appky jako alternativní galerie.
DVD přehrávač - jak je připojenej? HDMI? přes adaptér? Pokud přes adaptér, tak někdy nejde - nějaký jsou, nějaký ne. Origo jde vždy, neorigo jak kdy.

-- 13. 5. 2024 19:09 --

Pokud máš nižší verzi než V578 a TV přitom hlásí, že má nejnovější, tak kontaktuj infolinku - 225 341 059 s prosbou o vynucení toho updatu, případně nahlášení jako reklamaci, ke které přijede servis - máš 55" a jezděj od 50" (včetně).
Je to bez rizika. Stažení z xda nebo telegramu a instalace na vlastní pěst může bejt riziková.
veesa1
Junior

Odeslat příspěvekod pas4 18. 5. 2024 11:40

Děkuji.Tak verzi mám LF1V578.021130 což je asi ok.DVD mám připojené přes redukci 4jack-3cinc.Opět se mě vymazaly programy,takže skusím ten jejich servis.Děkuji za rady.
pas4
Junior

Odeslat příspěvekod mike03 22. 7. 2024 12:41

zdravím,

Ve firmě máme TCL 75P635 připojenou ethernetem do sítě. Ip, gdw, dns 1 a 2 jsou správně nastavené a přesto jednou za čas vypadne připojení. Kabel jsem vyměnil, tím to nebylo. Následně jsem si všiml, že datum a čas byl nastaven na rok 2022, i přesto, že je na automatiku. Manuálně jsem nastavil na aktuální a hned se připojila k síti. Setkal se s tím už někdo? Firmware TV je aktuální.
mike03
Kolemjdoucí

Předchozí stránka