Ahoj,
vybírám novou TV s rozpočtem do cca 50 tis. Kč (nicméně rád ušetřím, pokud to dává smysl), pozorovací vzdálenost 3,4m, TV bude zavěšena na zdi. Už jsem se rozhodl pro velikost 85 palců (případně např. 83 /86 palců, které někteří výrobci mají).
Na TV se bude z poloviny koukat na filmy (primárně přes KODI / filmy na USB) a z poloviny na sport (zdroj IPTV) a hry na PS5. Upřednostnil bych Android TV, ale lze vyřešit dodatečným zařízením – rád si nechám doporučit zařízení pro KODI.
Vzhledem k úhlopříčce OLED vypadá ze hry, rád bych se vyhnul TCL kvůli zde na fóru diskutovaným problémům s výstupní kvalitou. Do teď jsem TV nikdy neměl, tudíž nebude s čím srovnávat. Při současných cenách a akcích mi vychází nejlépe:
Samsung UE85CU8072 - cca 25 tis. Kč
Samsung QE85QN90C - cca 50 tis. Kč
Četl jsem recenze na Rtings a chápu, že obrazově jsou to velké rozdíly. V podstatě mi vychází ve všem lépe QE85QN90C, jen se trochu bojím Bloomingu a Low-Quality Content Smoothing při sledování IPTV i vzhledem k úhlopříčce na tuto vzdálenost.
Nemáte prosím zkušenosti, zda se vyplatí připlácet za QLED? Bude ta UE85CU8072 opravdu až tak špatná při této úhlopříčce a vzdálenosti sledování? Líbí se mi poměr cena výkon s tím, že by se ušetřené peníze mohli využít za následovnou obměnu za OLED v budoucnu. Případně vychází lépe poměr cena / výkon jiné TV v této kategorii?
TV by byla pravděpodobně doplněna soundbarem Samsung HW-Q700C.
Děkuji za Váš názor.