Wiim Amp

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Wagonek 5. 7. 2024 08:18

martas38 píše:Wagonek: nevím co je na tom k smíchu. U takových bedýnek za sedm litrů nemá absolutně význam nějakou kabeláž řešit.

Kabel "měděná dvoulinka" 2x4mm z místní elektry za 20,- za metr a stejná dvoulinka 2x4mm ze studia, metr za cca 100,- No a věř, že rozdíl propastný i na bednách za 15 tisíc. Test proběhl v dávnější době, nicméně mi opravdu neříkej, že nemá smysl řešit kabeláž. Samozřejmě má a to i v tomto případě.
Více k tomu nemám co dodat.
Wagonek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 5. 7. 2024 09:29

Věnuju se repro poslechu řekněme 30 let, sluchátkovému velice intenzivně 10 let a už tak nějak mám představu, od jaké cenové hladiny to má význam řešit a kdy je to zbytečné.
Tady se pohybujeme ve sféře low-end hifi a řešit to opravdu nemá význám.
Mimochodem tohle jsem před časem napsal o sluchátkové kabeláži:
https://www.audioreporter.cz/bily-sum/t ... sluchatek/
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Wagonek 5. 7. 2024 10:49

Samozřejmě nebudeš k bednám za 7000,- kupovat kabely za 10 000,-
Já narážel spíše na to, že i v kabelech za nejnižší ceny jsou docela velké rozdíly.
Takže formulace U takových bedýnek za sedm litrů nemá absolutně význam nějakou kabeláž řešit. byla celkem nešťastná.
Wagonek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kamasu 5. 7. 2024 11:29

Wagonek píše:Kabel "měděná dvoulinka" 2x4mm z místní elektry za 20,- za metr a stejná dvoulinka 2x4mm ze studia, metr za cca 100,- No a věř, že rozdíl propastný i na bednách za 15 tisíc. Test proběhl v dávnější době, nicméně mi opravdu neříkej, že nemá smysl řešit kabeláž. Samozřejmě má a to i v tomto případě.
Více k tomu nemám co dodat.

Jo jo, okoposlech jede. Je to dražší a "ze studia" tak to musí být lepší i když je to úplně stejná měděná dvoulinka. Máš pravdu, více k tomu není co dodat.
Wagonek píše:Takže formulace U takových bedýnek za sedm litrů nemá absolutně význam nějakou kabeláž řešit. byla celkem nešťastná.

Žádná neštěstná formuiace, jen realita a prostej fakt.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 5. 7. 2024 21:53

No jo. U kabelů se to vždy zvrhne k rozepřím. Vždy nějakej netopýr bude tvrdit jaký to jsou mezi kabelama rozdíly. Asi jsem hluchej, ale nikdy jsem nezaznamenal rozdíl u repro kabelů. Ani u dražší aparatury. Rozdíl jde slyšet u propojovacích signálových cinch kabelů.
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 6. 7. 2024 07:53

PetrPribramsky píše:Rovnou bych poprosil o doporučení vhodného propojení WiiMu s repro, jestli postačuje koupit kabeláž v metráži + svorky nebo řešit hotové? Případně konkrétní doporučení.

Jestli je to ještě aktuální, s přihlédnutím k výše uvedenému a též tvému záměru, doporučuji zakoupit silnoproudý kabel 4 × 1,5 mm2 a udělat z něj tzv. "křížovou čtyřku". Troufám si tvrdit, že nic jiného s lepším poměrem cena/výkon neexistuje.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Wagonek 6. 7. 2024 08:42

Kamasu píše:Jo jo, okoposlech jede. Je to dražší a "ze studia" tak to musí být lepší i když je to úplně stejná měděná dvoulinka. Máš pravdu, více k tomu není co dodat.

Že já blbec jsem se tě nezeptal dřív, mohl jsem ušetřit za reprokabely a bohatě by mi stačila dvoulinka za dvacku :mrgreen:
Wagonek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kamasu 6. 7. 2024 09:25

Wagonek píše:
Kamasu píše:Jo jo, okoposlech jede. Je to dražší a "ze studia" tak to musí být lepší i když je to úplně stejná měděná dvoulinka. Máš pravdu, více k tomu není co dodat.

Že já blbec jsem se tě nezeptal dřív, mohl jsem ušetřit za reprokabely a bohatě by mi stačila dvoulinka za dvacku :mrgreen:

No jo, chybama se člověk učí. Příště už budeš moudřejší.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 6. 7. 2024 09:55

:-D :-D

-- 6. 7. 2024 10:59 --

Další recenze na Wiim amp:
https://www.letemsvetemapplem.eu/2024/06/29/recenze-zesilovace-wiim-amp-povinnost-kazdeho-milovnika-hudby-za-dostupnou-cenu/
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hifionania 6. 7. 2024 14:17

Pokusy s elektrokablom ma uz prestali bavit.
Kupil som toto od Proeling a som spokojny až-až.
https://www.proeling.sk/produkt/2473-16 ... 4SEALw_wcB
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 6. 7. 2024 16:21

hifionania přesně. Nejlepší a nejlevněší řešení.
petison
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hifionania 6. 7. 2024 17:18

No ono tá 4x1,5 vide o pár centov lacnejšie.
Ale...
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 6. 7. 2024 18:06

Kabel CYSY 4×1,5 při o něco větším průřezu, jak výše odkazovaný 16/4OFC-WT-D, vyjde zhruba na polovinu, ale chápu, že pro někoho je důležitější, že prakticky stejný kabel má visačku "repro".
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hifionania 7. 7. 2024 07:33

Nikto ti tvoje nadšenie z miešačkového kábla neberie.
Ušetríš pár korún na meter, ale objavil si Ameriku.
A tomu pocitu sa nič nevyrovná
Tiež som si tým v minulosti prešiel.
Navyše aj medzi týmito káblami od miešačky je rozdiel.
Jeden v PVC CYSY (ktorý by som ja osobne a z osobnej skúsenosti nekupoval ani kvoli tej cene) ďalší v silikóne CSSF.
Jeden ma vlakna tensie a teda je ich viac a druhy ma zas vlaken menej pretoze su hrubsie.
Ďalší je ohybný CSSF druhy už menej CYSY.
A podla mojho subjektivneho pocitu je lepsi CSSF v silikone s pocinovanym a vacsim poctom vlaken v zile.
Navyse CSSF je cenovo zrovnatelny ak nie drahsi ako sucasny Proeling.
Proeling vsak nema cinovane vlakna co nevedie k oxidacii cinu.
A je rovnako flexibilny ako CSSF.

Takze si radšej kúpim dačo s prívlastkom "REPRO".
A prečo? Pretože ma už absolútne nežerie nič z vyššie spomenutého.

Apropo a čo tým väčším prierezom, ktorý je takmer zanedbateľný si vlastne získal?

Berte to cele ako moj pohlad a nazor na vec. Nikomu nic nekazem a ani nezakazujem.
Kazdy ma moznost slobodnej volby a vyberu a rovnako tak som sa k nej po vlastnych skusenostiach dostal i ja.
Takze akukolvek dalsiu debatu na temu kabel z mojej strany tymto ukoncujem. ;-)
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 7. 7. 2024 13:47

skúšal niekto toto?:
https://www.venhaus1.com/diycatfivecables.html
mám dostatok LAN kábla len neviem či to stojí za tú námahu
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka