Satelit nebo ip tv?

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Ondra P 30. 7. 2023 04:42

Ahoj, potreboval bych poradit nas poskytovatel nabizi televizi akorat pres kuki tv, kdyz jsem se dival na srovnani konkurence, cenove vychazel nejhur. Osobne mam zkusenost hlavne se sledovanitv.
Vsichni tito poskytovatele maji ale omezeni hlavne na 2 zarizeni/ televize. My mame v RD 4 televize.
Proto me zajima porovnani se satelitem, kolik takovy zarizeni stoji, pokud bude lepsi si koupit vlastni ,misto pronajmu, jak by to vychazelo cenove u 4 televizi, jestlo satelit nema zadny omezeni na pocet zarizeni a dalsi naklady pri sledovani televizniho vysilani na 4 tv.

Diky
Ondra P
Junior

Odeslat příspěvekod jito 30. 7. 2023 07:07

Skylink umožňuje na jednu smlouvu příjem na maximálně 3 zařízení-myšleno 3 sat. přijímače.
Za každou rozšiřujíící kartu je poplatek 119kč měsíčně. Tedy 2x119kč, plus poplatek za zvolenou nabídku programů. V ceně je možnost používat jejich internetovou TV Skylink Live TV. Tím by jsi doplnil čtvrté místo.
Pokud by jsi chtěl mít pouze IPTV příjem, tak na to už je také potřeba slušné připojení.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod hifionania 30. 7. 2023 08:38

@ Ondra P
mas SZ
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JanMiksa 2. 8. 2023 09:29

Satelit má hlavně výhodu v tom že můžeš neomezeně nahrávat (omezením je jen kapacita HDD) a nahrávky jsou dostupné neomezeně dlouho. U mě jasný argument proč používám satelitní TV a IPTV se zatím vyhýbám. Taky jdou u satelitních nahrávek pořád přeskakovat reklamy na Primě, tady zákaz neplatí. Oproti tomu KUKI zvládne jen 100 hodin nahrávek, vymaže je po třech měsících a z reklamního bloku je třeba minimálně 4 minuty vydržet.
JanMiksa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 2. 8. 2023 10:07

A co chceš v dnešním nabídkovém marastu nahrávat? Mně stačí, když si zablokuji něco na pár dnů, že se chci podívat a hotovo. Mažu. Výhoda přeskakování reklam - OK. Stejně tak má povětšinou satelitní vysílání viditelně vyšší kvalitu než IPTV.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod JanMiksa 2. 8. 2023 10:15

Nahrávám třeba hudební pořady, Star Academy, Boyard... což TV moc neopakuje. A někdy mi opravdu ty 3 měsíce na zpětné zhlédnutí nestačí, na některé se třeba po půl roce podívám znovu. Nevím, asi už jsem "stará škola" (a to jsem z generace Z), ale dosud jsem si nezvykl na to že mi televize omezuje do kdy můžu pořad zpětně přehrát.
JanMiksa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod juraj08 3. 8. 2023 15:54

Bohuzial Skylink ale nema Eurosport 1,2....takze tu (ne) kvalitu na "Sledovanie TV" musim nejako prekusnut spolu s vyssie spominanym nahravanim :/
juraj08
Junior

Odeslat příspěvekod kuki19 20. 10. 2023 19:19

JanMiksa píše:... Nevím, asi už jsem "stará škola" ...

to nie je o starej škole. jednoducho TV je služba a normálny človek si vyberie to, čo mu vyhovuje, nie to, na čom poskytovatel čo najviac zarobí... ja som pre toto skončil nadobro s mágiom. staré boxy s hdd boli super a tento šmejd teraz, škoda hovorit.

-- 20. 10. 2023 19:48 --

MgX píše:A co chceš v dnešním nabídkovém marastu nahrávat? Mně stačí, když si zablokuji něco na pár dnů, že se chci podívat a hotovo.

ok, ale ono je dosť rozdiel, čo sleduješ. ja si nahrávam hlavne seriály a ked sa do toho pustím, tak pozrem 2-3 diely denne. a to aby si mal nahraté aspom 2 série, lebo to na týžden dopozeráš. tie používam zvyčajne ako ˝zvukovú kulisu˝ ked som na PC. ale napríklad dokumenty, tie musíš naozaj sledovať. a na to treba chuť a čas. a nepotrebujem k tomu nejakého tajtrlíka, ktorý mi to po troch mesiacoch vymaže.
kuki19
Junior

Odeslat příspěvekod jabastar 30. 7. 2024 10:40

Ahojte obnovujem tuto temu. Moja otazka smeruje ku kvalite IPTV vs Satelit. Doteraz som pouzival iba IPTV, cez UPC, Telekom, Skylink, ale ta kvalita na 65" 4k Oled TV je slaba. Najlepsi obraz bol cez UPC, ale stabilita spojenia bola zla a casto to sekalo.

Naproti tomu, ked pridem k rodicom, ktori maju Digi (alebo Magio, ci co to teraz je) cez satelit, tak kvalita obrazu sa mi zda dobra. I ked na mensej TV.

Tak sa chcem spytat, je vysielanie cez satelit kvalitnejsie ako cez internet? Ide mi cisto len o kvalitu obrazu, hlavne sport. Kazdy poskytovatel uz automaticky poskytuje aj IPTV ako doplnok, cize archiv viem poriesit aj cez appku v TV.

A ak ano, niekedy davno sa vravelo, ze najlepsi obraz ma Skylink. Stale to plati? Alebo mam vybrat operatora hlavne podla ponuky programovych balickov?

Vdaka.
jabastar
Junior

Odeslat příspěvekod jito 30. 7. 2024 16:25

Já se spíš divím, že nevyužíváš kabelovou TV od UPC. Ta má nejlepší obraz.
Pokud máš výpadky signálu, tak stačí objednat technika a ten prověří kvalitu připojení.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod jabastar 31. 7. 2024 08:57

Pretoze nezijem v meste kde UPC (alebo iny operator) ponuka kablovku. Mam naozaj na vyber len IPTV alebo Satelit.
jabastar
Junior

Odeslat příspěvekod hifionania 31. 7. 2024 12:13

@jabastar
Máš odomňa správu...
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 31. 7. 2024 15:41

Pokud je priorita kvalita, tak satelit.
Netvrdím, že to je pecka, ale na výběr toho moc není...
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod hifionania 31. 7. 2024 16:35

Tiez som toho nazoru.
hifionania
Mírně pokročilý