Už jsem pročetl milión recenzí a topiců na tomhle fóru a stejně si pořád nemůžu vybrat Potřebuju MP3 přehrávač pro 20letou ségru s následujícími požadaky:
1. Nechceme Emgeton kvůli příšernému servisu.
2. Trváme na mass storage, hlavně kvůli možnosti přehrávat třeba jen jeden adresář. ID3 tagy nevedeme
3. Cenovka samozřejmě co nejnižší, limit kolem 3500 Kč. Kapacita 4GB+.
4. Ovládání spíš NEdotykové (alespoň volume, next, prev, stop, pause, play přes tlačítka).
5. Velký displej výhodou, samozřejmě dlouhá výdrž atd.
6. Audio stačí MP3 a WMA, ostatní formáty nezajímají. Slot na karty nezajímá.
7. Menší rozměry výhodou, nošení v kapse.
8. Nabíjení akumulátoru přes USB (asi mají všechny)
A už jsem z toho docela na prášky. Nejvíc pěkných modelů má pochopitelně Emgeton, který ale prostě neriskneme. Obrovským favoritem byl Creative Zen, opravdu krásný přehrávač, ale nezvládne přehrávat adresář, chce ID3 tagy, takže pro nás nepoužitelný. iAudio 7 kvalitní, ale dotykové ovládání a mrňavý displej. iAudio U5 to samé. Cowon D2 dotykové ovládání a celkem vysoká cena, Sony jsou takové šedé myši, u kterých bych radši skoro koupil Sony Ericsson mobil za stejnou cenu s více funkcemi. Sandisk Fuze tuším neumí to přehrávání adresářů. iRiver Lplayer dotykové ovládání, iRiver E100 malej hnusnej a dál nevím, jestli se ještě něco nabízí.
Nevím, možná jsem něco přehlédnul, ale zatím všechny mají nějakou chybu (škoda toho Creative Zen, až na ty adresáře vypadá bombasticky). Pokud nevymyslím něco jiného, tak se asi ještě kouknu znova na ty iAudio, ta 7 nebo U5 by se asi zkousnout dala.