od lumio 8. 2. 2010 15:04
Moj dojem z DT 990 PRO.
Konstrukcia: je fakt velmi solidna, posobi velmi pevne, kovove casti (hlavovy most, uchytenie musli), plast musli posobi odolne. Vyborna kombinacia kovu, koze, plastu. Nausniky velmi prijemne sedia na hlave.
Test: Essence ST, miestami budem porovnavat s in-earmi (re0, she9800,9850).
Skladby: MJ - albumy Thriller, Bad. Roxette - 20 Greatest Songs, HIM - And Love Said No, Venus Doom.
Basy : velmi pevny bas , to je prve co ma napadlo ked som ho pocul, neprekryvajuci, nedoznieva, trohu pomalsi, trochu pripomina kombinaciu DS + she9850. Nema ale taky doraz a rychlost.
Stredove pasmo : niekto pise o udajne potlacenych stredoch, na skladbach kde som sluchatka skusal som nic take nepozoroval. Stredy dobre zapadaju do prejavu, nepripadaju mi utopene ani neprirodzene, ovela prirodzenejsie ako re0.
Vyskove pasmo: najsilnejsia stranka DT-ciek. Jednoznacne - jemne znejuce popritom s uzasnym detailom (az extremnym). Proste ich mozem pocuvat stale bez toho aby unavovali. Pre porovnanie RE0 maju menej detailu v tejto oblasti (ak si dobre pamatam). Pomerne slusne im tu konkuruju az she9800, kde mi pridu vysky velmi podobne.
Priestor: to je individualna vec kazdeho posluchaca, cakal som viac - musim povedat ze zvuk ma priestor, ale nie akokeby do hlbky, skor vertikalne a horizontalne. Tu su kralom pre mna prekvapujuco in-ear 9800-vky.
Zaver: velmi prijemne znejuce sluchatka, celkovo je zvuk velmi jemny (niekedy az "tiny sound") vyborny komfort, velmi solidne vyhotovenie, ale musim aj povedat ze podobny zvuk poskytne prave kombinacia DS+OPA2134+9800, len priestorovejsi(aspon pre mna).
Essence ST + Beyerdynamic DT 990 PRO
uliamp + ulibudky
Teclast T51 + she9800