Převod VHS na DVD, aby to co nejmíň,,bolelo,,...

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 11. 3. 2010 10:26

Tož Zdař Chlapci, prej se mám obrátit na Vás, poudal DAVE?! Takže potřebuji předigitalizovat VHS kazety na DVD...video již dávno odkukalo, zpátky na Stromy. Jde to jen s přehráváčem VHS(přes jaké výstupy a jakejma káblama? s Jackama?) a Kompem(asi s dobrou zvukovkou - s audio/video, že?! S jakou?!) a DVD pieckou v kompu?! Díky za Rady pro Tydýta Marcela od Zvonu...kromě jiného ma čeká i digitalizace Archívu LPíček a 78 platní, he.
Marcel Kudlvasr
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod EKKAR 11. 3. 2010 11:55

Marceli, s těma VHS kazetama to není tak jednoduché - je potřeba TV karta do PC, která má VIDEO VSTUP - nejlepší je samozřejmě RGB (oddělené barvonosné signály), ale kompozitní taky ještě jde - a k ní patřičný obslužný soft. S jejich pomocí se zvenku z VHS playeru přivedený analogový videosignál přemění na digitální. Samozřejmě je potřeba zapojit i zvuk do zvukovky a v tom obslužném softu navolit tu zvukovku jako zdroj signálu pro "zvukovou stopu". Vše se po zdigitalizování uloží na disk - nejlépe samozřejmě ve formátu DVD, i když kvalita VHS záznamu není o mnoho vyšší, než dnes velmi běžné "avi". Výsledek se pak "vyžahne" na placičku...
Digitalizace LP a standartek 78ot. je jednodušší v tom, že potřebuješ "jen" zvukovou kartu a gramofon. Přitom pro staré 78 otáčkové desky ten gramofon potřebuje ještě navíc speciální, dnes málo používanou "jehlu na širokou drážku". Vím o jedné firmě v Praze, sídlí tuším na Vinohradské, která se těmito službami velice slušně živí - ale jsou drazí... Podrobnosti klidně formou soukromé zprávy, nerad bych tady dělal reklamu někomu, s jehož způsobem určování cen nesouhlasím.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod creat 11. 3. 2010 13:26

Ja by som odporučil zohnať DVD rekordér a ten prepojiť s VHS cez scart kábel.
Tričko AVmánie :lol:

"Ovocné víno každý den, tvůj život se změní ve zlý sen."
creat
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Odar 11. 3. 2010 13:48

Ak to mas nejake rodinne nahravane veci, stoji asi za to potrepit sa s tym, ale boj bude nekonecny, aby bola aka-taka kvalita. Co sa da (filmy, hudba) - jednoznacne stiahnut z netu. Usetri to cas, nervy, peniaze a bude to bez sklamania.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod EKKAR 11. 3. 2010 14:28

Hlavně ty standartky ale asi z netu nestáhne - Marceli, mám na to upravený gramec, moderní, už s tím pár zkušeností mám... Žádné zázraky ale nečekej, lupat a praskat to bude pořád. I když k těm deskám to vlastně patří...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Abox 11. 3. 2010 17:29

Abox
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jito 11. 3. 2010 17:29

jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod EKKAR 11. 3. 2010 17:32

Na video klidně, na ripování LP bych tě s tím hnal klackem... To už radši to, co linknul Abox.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jito 11. 3. 2010 17:36

EKKAR píše:Na video klidně, na ripování LP bych tě s tím hnal klackem... To už radši to, co linknul Abox.

Samozřejmě tím byl myšlen převod videa.
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod droopy 11. 3. 2010 18:46

EKKAR píše:Marceli, s těma VHS kazetama to není tak jednoduché - je potřeba TV karta do PC, která má VIDEO VSTUP - nejlepší je samozřejmě RGB (oddělené barvonosné signály), ale kompozitní taky ještě jde - a k ní patřičný obslužný soft.

Tak, vzhladom na to ze VHS nie je schopne ineho vystupu ako kompozitneho (samotny zaznam je kompozitny), tak nic ine ako kompozit pouzit nejde. S-video by bolo mozne pouzit pri original nahravkach S-VHS alebo Hi8.

Co sa tyka digitalizacie, ja aktualne pouzivam toto prepojenie:

VHS cez kompozit :arrow: video kamera Digital8 (so schopnostou digitalizacie vstupu) :arrow: cez FireWire do PC :arrow: zaznam do DV-AVI (aplikacia WinDV)
droopy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 11. 3. 2010 20:17

No , snažili jste se Chlapci, Díky Všem..., až to bude aktuélní, Tak se na Tebe EKKARe rád obrátím a pokecáme. Co se týče Kva - Kvality jsem nenáročný posluchač i Divák, co se Týká Technické dokonalosti(Lupance atd.), že...Co se týče obsahu, tak to je jiná písnička...Vypadá to na to kombo( VHS/DVD piecka) a pořádnou Audio - video -TV kartu, že. Tož můžete v Radách pokračovat: KOMBO?! a KARTA?! Možná i Gramec s převodem AUTO na CD/DVD, až někde vočíhnu jestli to má nějakou šanci a někdy to votestuju, co z toho vypadne za ,,Běsy,,?!. Někde jsem je viděl i se ,,78,,otáčkama?!Jinak se jedná o origoš JAZZ na Columbiích a Mastrech, z let 20. - 50. + různý kutálky a sranda Bandy alá NewOrlíns. Dále na tom VHS jsou Bomby co šly v TV od r. 89 - do konce Milénnia...pak již finito a horko těžko se to bude na Netu shánět!!?? Jedině tak od Lidí co to nahráli taky a maj to v Archívech(Animáci ČSR, Scifi, War II., Filmy dle Knih..., Umění, příroda atd....teď již na To všechny TV zvysoka prděj!).
Jo Digitalizace, to je pěknej ,,vopruz,,...He. Z Pohledu do Negativ a DIA Archívu za 35 let na mňa padá Hrůza a Děs - Běs...HEHE.
Tulák Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků