iRiver X20 - obecná diskuze

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mech1 15. 1. 2008 15:21

Add. XviD - ano je to tak. To sem opravil později :-)
Stejně to ovšem nic němění na tom, že microSD a EQ je na tomhle zařízení zcela nepoužitelnej ...
mech1
Junior

Odeslat příspěvekod jirkuvka 15. 1. 2008 18:02

Ahoj.Jak to že nejde použít sd kartu???Vysvětlíš víc???
jirkuvka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jirkuvka 15. 1. 2008 18:05

Chci aby mi to přehrávalo tak jak jsem uložil melodie a taky z obou pamětí.Poradí někdo???
jirkuvka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mech1 16. 1. 2008 09:06

igz píše:- podporuje playlisty z Winampu (m3u - ine som zatial neskusal)

Jakou verzi WinAmp prosím používáš? Já pořád osvědčenou 2.91, ale playlisty z něj nehrajou 100%. Takže radši vše jedu přes browse ...
mech1
Junior

Odeslat příspěvekod igz 16. 1. 2008 10:25

mech1 píše:Jakou verzi WinAmp prosím používáš? Já pořád osvědčenou 2.91, ale playlisty z něj nehrajou 100%. Takže radši vše jedu přes browse ...
igz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod igz 16. 1. 2008 11:06

Este by ma tak zaujimalo, kolko vam cca vydrzi baterka a pri akych nastaveniach ?
igz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod medivo 16. 1. 2008 17:01

Hele s tim videem. Čim to převádíte? Tim Movie converterem nebo něčim jinym? Mě se totiž pokaždý vypne a nic se nepřevede. Tak kdybyste měli něco jinýho tak poraďte prosim.
medivo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod igz 17. 1. 2008 07:22

medivo píše:Hele s tim videem. Čim to převádíte? Tim Movie converterem nebo něčim jinym? Mě se totiž pokaždý vypne a nic se nepřevede. Tak kdybyste měli něco jinýho tak poraďte prosim.o/quote]
Ja pouzivam Iriverer, alebo Mediacoder. Ake parametre mas pouzit je popisane v starsich prispevkoch v tomto threade.

mech1 píše:Stejně to ovšem nic němění na tom, že ,b]microSD[/b] a EQ je na tomhle zařízení zcela nepoužitelnej ... /quote]

Aku kartu a s akym poctom skladieb si skusal tu microSD ? Ja mam Kingston 2GB, dal som na nu 341 skladieb (mp3, wma), spolu cca 1,9 GB a natahovalo mi ju ani nie minutu...
S EQ som nemal problem, nastavil som si ich ako som potreboval, mozes blizsie popisat problem ?

//bombul: Pouzivajte edit. Dakujem.
igz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod AdamWe 17. 1. 2008 20:00

Můžeš napsat, jaké k němu požíváš sluchátka?
AdamWe
Junior

Odeslat příspěvekod jirkuvka 20. 1. 2008 20:26

Mám Kington 2Gb a ukládá se to do společné paměti.Jen v pc se to zobrazuje jako 2 disky.

Používám Koss Porta Pro a hraje to bezvadně!!!

//bombul: Pouzivajte funkciu edit. Dakujem.
jirkuvka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bombul 20. 1. 2008 20:45

Odstraneny double prispevok.
Admin na pauze
bombul
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod mech1 21. 1. 2008 21:26

jirkuvka píše:Mám Kington 2Gb a ukládá se to do společné pamětia/quote]

... ale neukládá. Tak jak se v PC zobrazují dva disky, tak v přístroji pomcí browse si můžeš vybrat mezi složkou internal a storage, tedy přesně tak, jak to na PC nahraješ.
To, že o v menu je pomocí music anebo pictures a video vidět úplně vše z obou pamětí, je věc druhá, zcela nesouvisející ...
mech1
Junior

Odeslat příspěvekod mech1 23. 1. 2008 21:48

Tak tohle je můj úplně poslední příspěvek. Rozhodl jsem se, že tenhle přístroj mi musí z domu a dokázal jsem prodejci přímo na WAV souborech, grabnutých z originálního CD, že přístroj má s EQ 60Hz už při +3db z +12ti možných zcela rozsypaný zvuk.
Pokud tomu někdo nevěří, ať si na svůj iriver stáhne tyhle dva wavy a vyzkouší si to sám na equalizer ROCKleteckaposta.cz
Za tu dobu jsem měl v ruce celkem 3 přístroje iriver X20 a na všech stejný problém.

Stal jsem se hrdým majitelem Cowon iAudio D2 a musím říct, že je to jak opustit Fabii bez elektriky a klimatizace a nasednout do Rolls-Royce v nejlepší komfortní výbavě. Když opomenu lepší a větší displej, fantastický design, SDHC bez limitu 2GB, tak pořád zůstává audiofilní zvuk a především logické ovládání se spoustou drobností, které na iriveru budete hledat jen ztěží.

Když porovnám cenu obou zařízení a to, že v krabici od Cowonu je nabíječka, puzdro a nyní je distribuován s cestovním pouzdrem s integrovanými reproduktory, pak rozdíl v ceně prakticky není.

Abych to shrul, tady jsou věci, co na iriveru budete marně hledat a u D2 jsou samozřejmostí:
- 2.5“ palcový displej 16.000.000 barev (oproti 2.2“ s 260.000)
- plná podpora češtiny, včetně menu
- 24h formát času
- resume pro hudbu a video zvlášť s možností bookmarku pro každý sobor
- zvukové efekty k standartnímu 5ti pásmovému equlizéru
- nesrovnatelně lepší zvuk, mnohonásobně živější
- náhledy obrázků a slideshow pří prohlížení obrázků
- SDHC slot bez několika minutového načítání při každém zapnutí přístroje
- program pro zobrazení textových souborů
- Flash Player (hry apod.), kalulačka, malování
- snadné a intuitivní ovládání pomocí dotykového displeje

Přeju hodně kvalitního poslechu.
mech1
Junior

Odeslat příspěvekod AdamWe 25. 1. 2008 19:44

Jak jsem psal někde výš, reklamoval jsem x20 tehdy, kdy jsem ještě nevěděl, že výstupní zesilovač není vadný, nýbrž nekvalitní. Slíbil jsem, že až se mi vrátí zpátky, probnu ho na svých nových sluchátkách Sennheiser cx300 a dán vědět. Tak je to tu.
Tuším, že Mech tu psal, že to hraje blbě bez ohledu na sluchátka. Skutečnost bude asi spíš taková, že bude hrát jen na málo kterých sluchátkách. Už jsem se pomalu srovnával s tím, že ho budu muset někde prodat a budu na tom tratný, ale k mému překvapení, se senama to hraje celkem dobře. Akorát jsem na eq. ubral výšky, protože mně příjde, že jsou na můj vkus moc ostré. Poslouchal jsem s tím všechno možné, od popíku až po death metal, abych opravdu prozkoumal,jak se to kde chová. No, dospěl jsem k závěru, že si ho nechám. Sice, je pravda, že občas v nějakých pasážích to tam malinko ještě někde přebudí, ale není to už nic, kvůli čemu by musel jít z domu. Samozřejmě s tím, že ho mám za čtyři litry (před vánocema), teď se dá koupit snad už za nějakých 3300, takže za kolik bych ho tak asi mohl prodat, že.. Nicméně, kdybych ho mohl vyměnit, udělám to (tak to také asi bylo u Mecha), ale bohužel to u mě již nejde. Takže tak.
Záver. verdikt:
Pokud někdo máte X20 a máte zmiňovaný zvukový problém, nad kterým jen těžko mávnete rukou (nebo uchem:-) ) Kupte senny cx300, neb to mám ověřené. (Je zajímavé, že Mechovi to nehrálo ani na portách. Až budu mít možnost, vyzkouším).
Ještě by mě zajímalo, jen tak mimoděj, jaký by byl asi rozdíl mezi těmato senama za nějakých 1300 a creativama za 600. Tuhle možnost porovnání jsem však bohužel neměl.
Tak. To je pro tuto chvíli vše.... :-) zdar
AdamWe
Junior

Odeslat příspěvekod honza9999 27. 1. 2008 03:06

Mam x20 uz od zari, jsem s nim moc spokojen - i co se tyce zvuku - pouzivam bud koss porta pro, anebo koss the plug (hlavne venku - skvele izoluji od okolniho hluku).

EQ se mi hodi skvele - pro mluvene slovo, ktere posloucham nekdy na repracky, nekdy na sluchatka ho pouzivam docela casto - nektere audioknihy a rozhlasove hry mam totiz v horsi kvalite.

Napiste prosim nekdo, kdo mate tu zkusenost, jestli x20 podporuje SDHC karty vetsi nez 2 GB. Chtel bych si koupit 8 GB, jestli z ni po zapnuti bude prehravac vyhledavat a indexovat soubory dve, nebo 10 minut je mi celkem jedno.

Dale by me zajimalo, kde jste objevili ten firmware 1.07.... na http://www.iriver.com/product/p_detail.asp?pidx=81 je zprava o tom, ze vysel 8.1.2008, ale kdyz na to kliknu, dostanu se do seznamu vsech firmaru pro vsechny ty kramy od iriveru, ale ten 1.07 pro x20 tam neni....na jednom polskem webu jsem cetl neco v tom smyslu, ze ho odstranili sami, protoze byl problemovy....ale polsky umim asi tak, jako muj pes rusky, tak nevim.
honza9999
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka