Bang & Olufsen Form 2 vs. KOSS Porta Pro

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod gallea 4. 9. 2007 13:38

Nazdar,
tak po roku pouzivania Koss Porta Pro sa mi zapacili sluchatka od firmy Bang & Olufsen Form 2. Chcel by som sa spytat,ci mal dakto moznost vyskusat si ako hraju, ako sedia na hlave, teda celkovy dojem, ale hlavne ten hudobny?? Diky :)

http://www.bang-olufsen.com/page.asp?id=45
gallea
Junior

Odeslat příspěvekod lukish 24. 9. 2007 09:51

Cau, sluchatka Form 2 mam moznost pouzivat v praci a porovnaval jsem je i s kolegovymi Porta Pro.
Koupil jsem si MP3 prehravac Cowon D2 a hledam pro nej vhodna sluchatka, protoze ta dodavana k pristroji prece jen neodpovidaji kvalite zvukoveho vystupu, ktery D2 poskytuje. A o Form 2 realne uvazuju. Cena je vsak 3200Kc v prodejne v Praze. Zaruka je jen 2 roky. :(
Bohuzel nejsem asi ten pravy, kdo by mohl porovnat kvalitu zvuku. Dle meho nazoru Porta Pro maji vyraznejsi basy (ale ne zase o moc), ale Form 2 zase vernejsi celkove podani zvuku. U Porta Pro mi vsechno prijde prebasovane. Ale kolem a kolem mi prijde kvalita zvuku srovnatelna. Frekvencni charakteristiku Form 2 se mi nikde nepodarilo najit a muj sluch tak vybrouseny neni :lol: .
Form 2 jsou opravdu lehoucka. Na usich sedi dobre a nevyvyjeni prilisny tlak, takze usi z nich neboli ani pri dlouhem poslochani. Nevyhodou je dlouhy kabel, ktery pro pouziti s Mp3 prehravacem je obcas nepohodlny, ale kabel se da vzdycky zkratit :D. Jejich hlavni prednosti je neotrely vzhled a prestiz znacky.
Nejlepsi je si je vyzkouset na vlastni usi, ale malo kdo ma tu sanci, kdyz je v CR jen jedna prodejna a jeste v Praze.
Takze zaverem: pri srovnatelne kvalite zvuku (dle mych usi :D ), lze doporucit Porta Pro protoze stoji polovinu a jeste poskytuji dozivotni zaruku pro prvniho majitele.
Pokud ovsem nepatris mezi lidi (stejne jako ja), kteri jdou jen po pomeru cena/vykon a chces neco vyjimecneho, co nema dalsich 10 kolem tebe :), tak bych koupil Bang & Olufsen Form 2, tema 100% zaujmes svoje okoli. :P

Docela by me zajimalo, jak by hodnotil zvuk Form 2 skutecny audiofil. Bohuzel se mi takove hodnoceni nepodarilo vygooglit. :(
A na forech je to co clovek to jiny nazor.
lukish
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lukish 30. 10. 2007 13:23

Nakonec jsem si poridil sluchatka A8 od B&O. Form 2 jsou prece jen trochu neskladne :lol:
lukish
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Carabei 10. 12. 2007 15:15

a jake jsou dojmy z A8?
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod lukish 21. 12. 2007 12:44

Tezko muzu fundovane posoudit kvalitu zvuku, ale rekl bych, ze na pecky hraji pekne. Dokonce i basy. Ale Porta pro to neni :lol:.
Ze zacatku clovek nevi jak si je nasadit na usi, ale po par nasazenich je to snadne. Na usich drzi dobre. Vypadaji krasne a malokdo je ma. :)
Akorat ta cena 4200Kc v B&O shopu v Praze je pomerne vysoka. Sehnal jsem si je nove za polovinu. Za plnou cenu bych si je nekoupil. :(
lukish
Kolemjdoucí