[recenze] Genius SW-F2.1 1500

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Slawall 30. 3. 2008 18:21

Genius SW-F2.1 1500
-zdroj zvuku:
Zvuková karta Analog Devices AD1888/AD1980 @ VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
-hudba: Rock, DnB, Metal (mp3/320kbps), test CD Creative, test audio FLAC
Obrázek
Specifikace
Reálný výkon R.M.S.:45 W
Výkon sub /satelity 25 /2x 10 W
Frekvenční rozsah 20 - 20000 Hz
Odstup signál/šum 80 dB

Rozhodl jsem se pro koupi nových reproduktorů k mému PC, ale měl jsem limit cca jen 800Kč, za tuto cenu jsem chtěl pokud možno ty nejlepší reproduktory v této cenové relaci, jestli jsem si koupil ty nejlepší se dozvíte v následující recenzi.

Design
Mne osobně se design reproduktorů líbí, není extravagantní, spíše konzervativní, otvor na subwooferu má stříbrný rám, který mohl být i zakomponován do satelitů. Satelity jsou poměrně lehké. Ovladač je taky černo-stříbrný, černý se stříbrnými funkčními prvky.

Dálkový ovladač
Pomocí dálkového ovládač zapnete reproduktory a můžete regulovat hlasitost a úroveň subwooferu, ještě je tady 3.5mm samice, která mne hodně zklamala, doufal jsem, že zvuk bude dobrý i zde, ale opak je pravdou. Po připojení sluchátek Koss Porta Pro a vypnuté hudbě slyšíte hučení, které není závislé na hlasitosti a ještě ladím i rádio, konkrétně 97,7FM. Při regulaci hlasitosti se zapojenými sluchátky samozřejmě regulujete hlasitost ve sluchátcích, ale je to k ničemu vzhledem k šumu. Konektor prakticky nepoužitelný, ale vyřeším to připojením 3,5mm rozdvojky a prodlužovačky.

Zvuk
Pouštěl jsem si jak hudbu, tak i testovací CD. U testovacího CD jsem si pohrával s nízkými kmitočty, i 20Hz bylo slyšitelných, ale jen při zvýšen hlasitosti, nevím přesně jaký ot byl kmitočet, reproduktory jsem vnímal ještě při 3 stopě od konce, ale to už jsem opravdu jen vnímal, neslyšel.
Pouštěl jsem si jak tvrdou hudbu, tak DnB, tak i NoName. Zvuk mi přijde kvalitní, vyvážený a neslyšel jsem nijak markantní pokles basové složky při maximální hlasitosti. Subwoofer má 25W, takže při normálním poslechu stačí aby byl nastaven cca na 25% a hudba má dostatečné basy, ale když jsem sám doma a nikoho tím neruším, tak proč nevyzkoušet maximální basy a hlasitost a sledovat přitom jak se vedle mě třepe skleněná vytrína.
Při poslechu hard rocku(Lordi) i při maximální hlasitosti výšky nezanikaly a basy byly výrazné, ale ještě výraznější byly u DnB, přece jen tam skoro nic jeného nehraje. Naopak u poslechu Systém of a Down jsem si musel se subwooferem pohrávat, aby nebyl projev nereálně přebasovaný, někdy je to fuška najít správnou polohu, protože při regulaci basům, narazíte na jakési koleno zlomu, které jde ztuha, a taky v tom koleni je rozdíl bysové složky asi nejvýraznější. Co mě taky teší je ten fakt, že i při cca 40min poslechu na maximální hlasitost nebyl subwoofer moc zahřátý, ruka se na něm dala udržet bez problémů. Také bych uvítal regulaci výšek, protože u her, je někdy moc basů a zvuk zní trošku tlumeně.

Závěr
Při výběru reproduktorů, jsem vybíral mezi těmito a Creative T3100, Creativy jsem měl možnost slyšet v obchodě, takže nelituji, že jsem si koupil o 100Kč dražší reproduktory, protože ten zvuk je v poměru ceny výborný. Kdo chce levné a dobře hrající reproduktory k PC, koupí Genius SW-F2.1 1500 neudělá chybu.

Cena: 815Kč

+výkon
+dřevěný subwoofer
+kvalitní zvuk
-výrazný šum ve sluchátcích
-laciné kolečko regulace hlasitosti/basů

Slawall
Slawall
PortaMan

Odeslat příspěvekod rustikal 30. 3. 2008 19:21

Nezkoušels náhodou Genius 2.1 1250 ?

Obrázek
rustikal
Junior

Odeslat příspěvekod vizitix 30. 3. 2008 19:55

Slawall: Nevim, co je na tom designu pěknýho.
Unknown Pleasures
vizitix
Portař

Odeslat příspěvekod Slawall 30. 3. 2008 20:23

rustikal: ne opravdu, vim co jsem si koupil a jak vypadaji a opravdu to jsou Genius SW-F2.1 1500 , 2vizitix, hodnoceni designu je objektivni vec, mi se proste libi
Slawall
PortaMan

Odeslat příspěvekod eRiper 31. 3. 2008 16:05

Mi se taky líbí a taky jsem o nich uvažoval. Jenže pak jsem se v reprech začal šťourat a hledat...narazil jsem na Logitech X-230 či 240. Proč si nepřiplatit že? :-P Šťoural jsem šťoural až jsem nakonec zvýšil svůj limit z 1000,- na 2000,- a koupil Logitech Z-4i :-) Subwoofer má krásný zvuk, satelity postrádají středy ale jinak moc dobré.
eRiper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Slawall 31. 3. 2008 16:24

Tak to uz musi byt rozdil :)1000nebo 2000Kc:)
Slawall
PortaMan

Odeslat příspěvekod vizitix 31. 3. 2008 18:34

Slawall: Jistě že je to subjektivní věc. Ale mě se teda tento plastový vzhled absolutně nelíbí. Ale je to každého věc, že?
Unknown Pleasures
vizitix
Portař

Odeslat příspěvekod Slawall 31. 3. 2008 18:40

Jo vsak je, mi se zase treba nelíbí Fabia II:) jen bych chtěl podoktnout, aby rustikal zmensil fotku toho repra co sem dal, ptz ot kazi celkovy dojem.
Slawall
PortaMan

Odeslat příspěvekod To-Chu 31. 3. 2008 19:25

A co třeba Sound Blaster Creative I-Trigue 3300. Sic trochu dražší, jsou ale nesrovnatelně lepší a designově je to paráda.
To-Chu
Junior

Odeslat příspěvekod Slawall 31. 3. 2008 19:33

Nesrovnatelne lepsi, slysel jsi oboje, jestli ne, tak nema tvuj prispevek smysl, a jestli ano, tak mi uz to je stejne fuck, mam tyhle geniusy a jsem spokojen, designove hezci, no ty satelity...u tech creativu jsou jedno pasmove a u geniusu zase dvoupasmove...
Slawall
PortaMan

Odeslat příspěvekod eraser_svk 31. 3. 2008 19:49

To-Chu píše:A co třeba Sound Blaster Creative I-Trigue 3300. Sic trochu dražší, jsou ale nesrovnatelně lepší a designově je to paráda. /quote]

stavim sa ze si nepocul ani jedny, lebo tie bezstredove satelity nikdy lepsie zniet nemozu...
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod koben 31. 3. 2008 20:45

Miliónové série líbivých bedniček, kvantita ruku v ruce s líbivostí --- kvalita, sorry - v ***** !
koben
Junior

Odeslat příspěvekod eraser_svk 31. 3. 2008 21:03

tak to je zase druha strana extremu... oni sa medzi tymi bednickami daju najst take, ktore za tu cenu zahraju dobre... napriklad z rady I-Trigue su to 3220, ktore v porovnani s 3300/3330 uz na prvy pohlad s pouzitim zdraveho rozumu musia vyjst vitazne. ich problem je ale subwoofer... ako som niekde vravel - za tuto cenu je to vzdy o kompromisoch
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod To-Chu 1. 4. 2008 06:08

eraser_svk píše:
To-Chu píše:A co třeba Sound Blaster Creative I-Trigue 3300. Sic trochu dražší, jsou ale nesrovnatelně lepší a designově je to paráda. /quote]

stavim sa ze si nepocul ani jedny, lebo tie bezstredove satelity nikdy lepsie zniet nemozu...

A ty seš zase nějakej rezident fóra, kterej tady prostě musí mít pravdu, co? Repro jsem slyšel na zvukové kartě X-Fi Extreme Gamer, dokonce jej mám doma a nahradil jsem jimi reproduktory Genius SW-HF5.1, ty slavny dřeva, a už bych neměnil zpět...
To-Chu
Junior

Odeslat příspěvekod Slawall 1. 4. 2008 07:21

a zkousel jsi oboje repro teda??
Slawall
PortaMan

Další stránka